Αρχείο για "Μάιος, 2020"

Τροποποίηση της ΥΑ που αφορά τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021

Πατήστε στις παρακάτω σελίδες, για να ενημερωθείτε για την τροποποίηση της ΥΑ που αφορά τη  διαδικασία εισαγωγής μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΕΞΕ – 64877 – 2020 – Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υ Α

ΦΕΚ Β 2016_61387_Δ2_22_05_20_ΥΑ ΤΡ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΩΝΗΞ46ΜΤΛΗ-1ΦΒ_ 61387_ΤΡΟΠ_ΥΑ_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣ_ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2020pdf

Ετικέτες:

Συντήρηση όλων των κλιματιστικών των σχολικών κτηρίων της ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου

 

Ενόψει της επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων η Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου, κ. Ελένη Βλάχου Σταματάκη, αποφάσισε τη διενέργεια εργασιών με θέμα τη συντήρηση όλων των κλιματιστικών των σχολικών κτηρίων της ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου. Σήμερα, Σάββατο 30-5-2020, πραγματοποιήθηκε η συντήρηση των κλιματιστικών του σχολείου μας.

Ετικέτες:

Συμπληρωματικές οδηγίες ΕΟΔΥ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε τις  «Συμπληρωματικές οδηγίες ΕΟΔΥ», ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συζητήστε με τα παιδιά σας τις νέες συνθήκες που θα συναντήσουν στο σχολείο.

Πατήστε εδώ, για να δείτε τα  “ΣΕΝΑΡΙΑ για ΑΣΚΗΣΗ”-“Πώς διαχειριζόμαστε στο σχολείο το COVID 19″.
Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε  “Τι είναι το COVID 19 – πρέπει να γνωρίζω,  για να προστατεύσω τον εαυτό μου και το σχολείο μου”.

Ετικέτες:

Ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση «Παιδιά και έφηβοι στις μέρες του “ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ”

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29-5-2020  ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: «Παιδιά και έφηβοι στις μέρες του “ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ”: ενημέρωση για την πανδημία COVID 19».

Το βιντεοσκοπημένο υλικό και οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμα στο link: https://youtu.be/PYcE3a72IqI

Οδηγίες για την επαναλειτουργία του σχολείου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

‘Όπως ήδη γνωρίζετε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επαναλειτουργούν από την προσεχή Δευτέρα 1 Ιουνίου  έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Ενόψει της επαναλειτουργίας του σχολείου, σας γνωστοποιούμε τα μέτρα που έχει λάβει ο Σύλλογος Διδασκόντων στην Πράξη 43η /28-5-2020, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ και σας παρακαλούμε να τα διαβάσετε με προσοχή:

  1. Οι τάξεις/τμήματα του σχολείου που ξεπερνούν τους δεκαπέντε (15) μαθητές θα χωριστούν αλφαβητικά και θα έρχονται στο σχολείο εναλλάξ μέρα παρά μέρα. Τα τμήματα που θα έρχονται καθημερινά, γιατί ο αριθμός των μαθητών δεν ξεπερνά τους δεκαπέντε (15) θα είναι τα: Δ1, Δ2, ΣΤ1 & ΣΤ2. (Σας έχει αποσταλεί μέιλ με το υποτμήμα και τις ημέρες που θα προσέρχεται το παιδί σας στο σχολείο).
  2. Η λειτουργία του σχολείου θα είναι από 08.00-13.15 καθημερινά. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει, άρα ούτε η Πρωινή Ζώνη.
  3. Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα γίνεται από τις 08.00-08.15 χωρίς συγκέντρωση μαθητών στο προαύλιο. Οι μαθητές θα πηγαίνουν κατευθείαν στην αίθουσά τους στην οποία θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί. Η μη έγκαιρη προσέλευση θα δυσχεραίνει το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου.
  4. Το καθημερινό πρόγραμμα διδασκαλίας θα αναμορφωθεί σε τρία δίωρα με δύο διαλείμματα των 20΄ (1ο: 09.40-10.00 & 2ο: 11.30-11.50). Ισχύει το ίδιο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας.
  5. Οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής. Σε κάθε κάθισμα υπάρχει το όνομα του/της μαθητή/τριας, όπου θα κάθεται κάθε φορά.
  6. Η έξοδος των μαθητών στο προαύλιο θα γίνεται σταδιακά και με σειρά. Από τη νότια πλευρά τα τμήματα Α1, Α2, Β, Γ, ΣΤ1 και από τη βόρεια πλευρά τα τμήματα ΣΤ2, Δ1, Δ2, και Ε.
  7. Θα υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι στο προαύλιο για κάθε τάξη/τμήμα-υποτμήμα, στους οποίους οι μαθητές θα παραμένουν σ΄ αυτούς κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα μαζί με τον εκπαιδευτικό τους μετά από τα διαλείμματα και κατά την αποχώρησή τους.
  8. Προβλέπεται ο φυσικός αερισμός των αιθουσών κατά την ώρα του μαθήματος και των διαλειμμάτων.
  9. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς.
  10. Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και θα πρέπει να αποφεύγεται η ανταλλαγή τους.
  11. Αποφεύγεται η ανταλλαγή υλικού, βιβλίων και φωτοτυπιών. Οι μαθητές προτείνεται να αγοράσουν έναν μαρκαδόρο για πίνακα μαρκαδόρου, στον οποίο θα αναγράφεται το όνομά τους και θα το χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι ίδιοι.
  12. Η έξοδος των μαθητών θα γίνεται από την Καραολή & Δημητρίου 1 σταδιακά και με σειρά τα τμήματα (Α1, Α2, Β, Γ, Δ1, Δ2, Ε, ΣΤ1, ΣΤ2), γι΄ αυτό θα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση κατά την αποχώρησή τους.
  13. Οι μαθητές/τριες που δε θα προσέλθουν στο σχολείο θα ενημερώνονται για την ύλη και τις εργασίες των μαθημάτων από τις ηλεκτρονικές τάξεις των δασκάλων τους.
  14. Αναστέλλεται η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης. Οι μαθητές καλούνται να φέρουν τα βιβλία που έχουν δανειστεί.
  15. Το μάθημα των ΤΠΕ (υπολογιστές) θα πραγματοποιείται στην αίθουσα του τμήματος.
  16. Προτείνεται όλα τα παιδιά να έχουν μαζί τους καπέλο και αντηλιακό.
  17. Όλα τα παιδιά να είναι εφοδιασμένα με είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτομάντηλα, αντισηπτικά), να φροντίζουν να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να πίνουν νερό μόνο από το μπουκάλι τους (όχι από τις βρύσες).
  18. Ελαχιστοποιήστε όσο το δυνατόν, την ανάγκη παρέμβασης των εκπαιδευτικών στο δεκατιανό των παιδιών (εύκολο άνοιγμα του σκεύους, καθαρισμένα φρούτα, συσκευασίες που ανοίγουν εύκολα).

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Σταδιακή παύση ανάρτησης δραστηριοτήτων εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης

Λόγω της επαναλειτουργίας του σχολείου από την ερχόμενη Δευτέρα 1-6-2020 και των συνακόλουθων υποχρεώσεων των εκπαιδευτικών στην προετοιμασία της ασφαλούς και αποτελεσματικής υποδοχής των μαθητών και της έναρξης των μαθημάτων, οι δραστηριότητες ΕξΑΕ που απευθύνονται στους μαθητές θα σταματήσουν σταδιακά να δημοσιεύονται εντός της εβδομάδας, ανάλογα με τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών κάθε τμήματος/μαθήματος.
Από Δευτέρα θα τα πούμε ξανά στις φυσικές μας αίθουσες!

Ετικέτες:

Μέτρα προστασίας από τη Σχ. Επιτροπή ΠΕ του Δ. Αμαροσίου

Ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την 1η Ιουνίου 2020 έως τις 26 Ιουνίου 2020 η Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου μερίμνησε για την απολύμανση όλου του κτηρίου στις 27-5-2020 και την εντομοκτονία και απεντόμωση στις 28-5-2020. Στις 29-5-2020 έχει προγραμματιστεί η παραλαβή αντισηπτικών και στις 30-5-2020 έχει καθοριστεί η ετήσια συντήρηση των κλιματιστικών, αν και δεν προβλέπεται η χρήση τους στην παρούσα φάση.

Ετικέτες:

Επαναλειτουργία των σχολείων από 1-6-2020

 Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου:

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου), ενώ  για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου.

Υπάρχει επίσης,  η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής Υπεύθυνης Δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί. Την Υ.Δ. μπορείτε να αποστέλλετε στο μέιλ του σχολείου: mail@6dim-amarous.att.sch.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των τμημάτων θα ενημερωθείτε μετά την Πέμπτη 28 Μαΐου που θα επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα καθήκοντά τους και θα δοθούν οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία του σχολείου.

 

Παραλαβή βιβλίων για τη σχ. χρονιά 2020-21

Σήμερα, Δευτέρα 25-5-2020, παραλάβαμε τα βιβλία για την επόμενη σχολική χρονιά 2020-21 από το ΙΤΥΕ “ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ”, τόσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες, όσο και ως Κέντρο Διανομής των όμορων σχολείων.

Ετικέτες:

Διατήρηση όλων των βιβλίων από τους/τις μαθητές/τριες

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Φ20/57807/Δ1/18-5-2020 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών/τριών να διατηρήσουν όλα τα βιβλία των παιδιών τους για την πιθανή αξιοποίησή τους κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021. Όποιοι γονείς επιθυμούν να τα πάρουν από το σχολείο να επικοινωνήσουν με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων/τάξεων, ώστε να τα παραλάβουν μετά από συνεννόηση μαζί τους.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση