Αρχείο για "Ιανουάριος, 2020"

Οδηγίες σχετικά με την εποχική γρίπη

Λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης αυτό το χρονικό διάστημα σας γνωστοποιούμε οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης του Υπουργείου Υγείας. Διαβάστε εδώ τη σχετική Εγκύκλιο.

Ετικέτες:

Μηνιαία συνάντηση – ενημέρωση γονέων

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μηνιαία συνάντηση-ενημέρωση των γονέων θα πραγματοποιείται κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα. Η α΄ ενημέρωση–συνάντηση για τον Φεβρουάριο θα γίνει την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις 13.15-14.00.

Η διευθύντρια του σχολείου

Ετικέτες:

30 Ιανουαρίου: Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Φ1/5106/ΓΔ4/15-1-2020 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ στις 30 Ιανουαρίου 2020  (Γιορτή των Τριών Ιεραρχών) το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τόσο στο Πρωινό όσο και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών  είναι γιορτή της παιδείας και των γραμμάτων, γιορτή των δασκάλων και των μαθητών. Για να τιμήσουμε τη μνήμη τους,  κατά τις δύο  πρώτες διδακτικές ώρες θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός όλων των μαθητών /τριών στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών  και στη συνέχεια θα γίνει αρτοκλασία.  Όποιος μαθητής ή μαθήτρια επιθυμεί να κοινωνήσει, να προετοιμαστεί εγκαίρως και να ενημερώσει τον/την εκπαιδευτικό του τμήματός του. Διαβάστε εδώ το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ετικέτες:

27 Ιανουαρίου: Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Με τον όρο Ολοκαύτωμα περιγράφεται ο υποκινούμενος από το κράτος συστηματικός διωγμός και η γενοκτονία διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτικών ομάδων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της. Στα αρχικά στοιχεία που συνθέτουν το Ολοκαύτωμα είναι το πογκρόμ της Νύχτας των Κρυστάλλων και το Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4, τα οποία οδήγησαν στη συνέχεια στα τάγματα θανάτου και στα στρατόπεδα εξόντωσης τα οποία αποτελούσαν μαζική και κεντρικά οργανωμένη προσπάθεια για την εξόντωση κάθε μέλους των κοινοτήτων που αποτελούσαν στόχο των Ναζί. Η ίδια λέξη, συνήθως με μικρό αρχικό και συνοδευόμενη από κάποιο προσδιοριστικό, χρησιμοποιείται και για άλλες γενοκτονίες ή μαζικούς διωγμούς όπως π.χ. για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

3η Διανομή γάλακτος

Σήμερα, 23-01-2020 διανεμήθηκε στους μαθητές που έχουν δηλώσει 250ml  φρέσκο αγελαδινό  γάλα σε συσκευασία τύπου Tetrapack  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχολικού Προγράμματος διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος για τα έτη 2019-2020. Η διανομή του γάλακτος θα γίνεται περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Υπεύθυνη εταιρεία  Γαλακτοκομικών ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε.

Ετικέτες:

Συμμετοχή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης σε Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης συμμετέχουν στον 7ο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «ΕΙΜΑΙ… Πώς βλέπω τον εαυτό μου». Πρωταγωνιστής του διαγωνισμού για τη φετινή χρονιά είναι ένας χάλκινος καθρέφτης από την Κύπρο που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στην αίθουσα Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης. Με αφορμή τον καθρέφτη καλούμε τα  παιδιά καλούνται να συστηθούν στον κόσμο όπως εκείνα  βλέπουν τον εαυτό τους ή όπως ονειρεύονται να τον δουν με αφορμή…. έναν καθρέφτη. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ιωάννα Νταβάκου και Ιωάννης Πράπας.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό δείτε εδώ.

 

Ετικέτες:

Προσφορά ρούχων στους πρόσφυγες

Το σχολείο ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ρούχων για τους πρόσφυγες. Πρόσφερε ρούχα ξεχασμένα που δεν έχουν αναζητηθεί για δύο χρόνια και σίγουρα θα  φανούν χρήσιμα σ΄αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.  Τα συγκεντρωμένα είδη θα μοιραστούν  το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στις 11.00 έξω από τη Δομή του Ελαιώνα (Αγίου Πολυκάρπου 87, Αθήνα) στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

 

Ετικέτες:

Ομιλία με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση

Χθες, 16-1-2020, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ομιλία που διοργάνωσαν το 6ο Δ.Σχολείο  και το 19ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου. Θέμα της ομιλίας ήταν: “Το μεγάλο μυστικό της σεξουαλικής παρενόχλησης. Ποια είναι τα σημάδια και πώς ενεργούμε, αν χρειαστεί”. Επιλέχθηκε αυτό το θέμα, γιατί είναι επίκαιρο και αφορά μικρούς και μεγάλους. Η παρουσίαση έγινε από τους σχολικούς ψυχολόγους κ. Αναστασία Θεοδώρου και κ. Χρήστο Φουσιάνη, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με  μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη για θέματα Ειδικής Αγωγής του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, κ. Βάσω Κοτρώτσου.

Ετικέτες:

2η Διανομή γάλακτος

Σήμερα, 16-01-2020 διανεμήθηκε στους μαθητές που έχουν δηλώσει 250ml  φρέσκο αγελαδινό  γάλα σε συσκευασία τύπου Tetrapack  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχολικού Προγράμματος διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος για τα έτη 2019-2020.

Υπεύθυνη εταιρεία  Γαλακτοκομικών ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε.

Ετικέτες:

Διανομή DVD της γιορτής του Πολυτεχνείου σχ. έτους 2019-20

Σήμερα, 16-1-2020, διανεμήθηκαν από τη διευθύντρια του σχολείου,  ως αναμνηστικό,  τα DVD της γιορτής του Πολυτεχνείου στους/στις μαθητές/τριες και στις εκπαιδευτικούς της Δ΄τάξης που ήταν και οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια τον γονέα κ. Στάγκα Μάριο. και τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Παναγιωτίδη Αλέξανδρο.

 

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση