Του Σεπτέμβρη η συνέχεια με πολλά και θαυμαστά!!!2018

Φθινόπωρο…………………Καλώς ήρθες!!!

άνοιξαν τα σχολειά και ο γλυκός Σεπτέμβρης έχει μπει για τα καλά!!

Μάθαμε πως είναι Αγόρι και λίγο ακατάστατος και ζωηρός αλλά  μας βοήθησε  να χωριστούμε και να μετρηθούμε!!!Αγόρια –κορίτσια στη σειρά και έχασε στη μοιρασιά!!

Μάθαμε καλούς τρόπους που είναι πολύ σημαντικοί.Μιλήσαμε για τους κανόνες της τάξης …..και δώσαμε το λόγο μας να είμαστε σωστοί.

Σε αυτό βοήθησαν οι παλιοί συμμαθητές που γνωρίζανε αρκετούς κανόνες και στη συνέχεια δείξανε επίσης σαν καλοί οικοδεσπότες  τους χώρους του σχολείου μας στους νέους μαθητές.

Ετοιμάσαμε τις καρτέλες με τα ονόματα μας και παίξαμε παιχνίδια εύρεσης αυτών.

Διασκεδάσαμε στον Η/Υ με τραγούδια και χορό και στη συνέχεια φωτογραφηθήκαμε σαν μεγάλοι θεατρίνοι.

Συζητήσαμε τον τρόπο με τον οποίο φτάνουμε στο σχολείο και ο καθένας από εμάς είχε να πει και κάτι διαφορετικό .Φτιάξαμε πολλές διαδρομές και με κιμωλία καταγής.

Έτσι τόσο απλά πήραμε μια ιδέα για  τα είδη των γραμμών.Αγαπημένο μας σχήμα ο κύκλος που φανταστήκαμε να παίρνει πρόσωπα πολλά.

Κάναμε και μία χαρτοκοπτική για να εξασκηθούμε στην κινητικότητα την λεπτή.

Ασκήσεις νοητικές και λίγο Μαθηματικά με το συν και πλην.

Μάθαμε για το σεισμό και όλα τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να παίρνουμε και στο σπίτι και στο σχολείο γιατί εδώ που ζούμε δεν μας ξεχνάει ο γίγαντας αυτός.

Γιορτάσαμε  την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο- 22 Σεπτεμβρίου,μιλώντας για την τρύπα του όζοντος και για τις συνέπειες από τα καυσαέρια στο περιβάλλον .

Κάναμε ένα αφιέρωμα στο πολυαγαπημένο μας ποδήλατο τραγουδώντας την Ποδηλάτισσα του Ο. Ελύτη και δουλεύοντας ομαδικά το ποδήλατο με ανακυκλώσιμα υλικά τα καπάκια .

Αναφερθήκαμε επίσης στην 5ο Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού και προετοιμαστήκαμε  για μία εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτή .

Μιλήσαμε επίσης για την Ειρήνη ….. .και την Ευρωπαϊκή πολυγλωσσία !!!

Στο τέλος καταφέραμε μαζί με την Ειρήνη και αυτή την ομαδική να καπακώσουμε τον πόλεμο και να κερδίσει η ΕΙΡΗΝΗ !! 

Μετά από όλα αυτά δεν νομίζετε πως μας αξίζει μια μεγάλη αγκαλιά όπως λέει και το βραβείο που μας έδωσε η κυρία.

Φάγαμε και νόστιμα γλυκά .Μία για γενέθλια, μία για γιορτή και μια για νέα γεννητούρια και χαρήκαμε πολύ.

Να μας ζήσει το μωρό ,Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες με υγεία και καλή πρόοδο .Φιλιά από εμάς ,την Μίλι,τη Μόλι

   

και το καλό μας το σχολειό που το αγαπάμε πολύ και περνάμε φανταστικά!!!!

 

ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. 2018-19

Ο αγιασμός στο σχολείο μας το Στρούμπειο , για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  ήταν μία ξεχωριστή μέρα…. μία νέα υπέροχη καινούργια αρχή!!!!Με την ευλογία του θεού ανταμώσαμε στο χώρο του σχολείου μας και χαρούμενα παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τον αγιασμό από τους Ιερείς της Ι. Μητρόπολης Πατρών Ευαγγελίστριας! Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την διευθύντια του 2 Δημοτικού σχολείου Πατρών κ Μαρία Μαρκέτου ,τηνΥποδ/ντρια Κατερινα Συλλαϊδη,και  την Προισταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΓΑΝΙΑ  Καλή σχολική χρονιά στους εξαιρετικούς συναδέλφους του Στρουμπείου και στα αγαπητά Στρουμπειάκια!!!!!!!

Στη συνέχεια οι γονείς και κηδεμόνες του Νηπιαγωγείου μας παρακολούθησαν την ενημέρωση για τη σωστή λειτουργία του σχολείου και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.Η ενημέρωση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου μας με την μορφή του ppt από τις εξαιρετικούς συναδέλφους την κ. Δήμητρα Αγγελογιαννοπούλου ,την κ. Ιωάννα Φερμελή και την κ Παγανιά Γεωργία.

Στο τέλος τα νήπια πήραν τα δώρα τους και το πρώτο γράμμα καλωσορίσματος και δώσαμε την υπόσχεση πως την επόμενη μέρα όπως και κάθε μέρα θα φέρνουμε μαζί μας χαμόγελα κέφι και αγάπη.

    

Πήραν και οι γονείς το δικό τους  συμβολικό δώρο.Ένα χαρτομάντηλο για τα πρώτα δάκρυα χαράς,ένα γλύκισμα για το καλό της νέας σχολικής χρονιάς .

 

Και η επόμενη μέρα ήρθε και ήταν όλα όμορφα με πολλές εκπλήξεις….

Και αν νομίζετε πως τώρα που άνοιξαν τα σχολεία  τα μπάνια τελείωσαν κάνετε λάθος…. εμείς κολυμπήσαμε σε μία θάλασσα από πολύχρωμα μπαλάκια παίζοντας παιχνίδια γνωριμίας και εκφράζοντας τα θέλω μας ..τα όνειρα μας  και το αγαπημένο μας χρώμα.

Κάναμε και τις πρώτες δημιουργίες με πλαστελίνη και την πρώτη ζωγραφιά με θέμα τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις!!!

Μιλήσαμε για την έννοια του Αγιασμού στο σχολείο μας  μιλήσαμε για το σταυρό     

καθώς και για την ιστορία της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

 

http://choratouaxoritou.gr/?p=42200 

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

    

 

 

*ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ(ερμηνεία)

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – Ερμηνεία

.
Αρχικά ενώνουμε τα τρία πρώτα δάκτυλα του δεξιού χεριού, ομολογώντας έτσι την πίστη μας σε ένα Θεό, που είναι ταυτόχρονα και τρεις υποστάσεις, τρία πρόσωπα, ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα.

.
Τα άλλα δύο δάκτυλα, που ακουμπούν στην παλάμη, συμβολίζουν τις δύο φύσεις,  τη θεία και την ανθρώπινη. 

.
Μετά φέρνουμε το χέρι στο μέτωπο, τη σωματική περιοχή της διανοητικής λειτουργίας, φανερώνοντας έτσι ότι αγαπούμε τον θεό με όλη τη διάνοια μας, και ότι αφιερώνουμε σε Αυτόν όλες τις σκέψεις μας.

.
Το χέρι έρχεται κατόπιν στην κοιλιά. Έτσι δηλώνουμε συμβολικά ότι προσφέρουμε στον Κύριο όλες τις επιθυμίες μας και όλα τα συναισθήματα μας.

.
Τέλος, φέρνουμε το χέρι στους ώμους, πρώτα στο δεξιό και μετά στον αριστερό, ομολογώντας έτσι ότι και κάθε σωματική μας δραστηριότητα ανήκει σε Εκείνον.

 

Είπαμε  τραγούδια για το Βασιλικό!!

Ένας σγουρός βασιλικός

πλατύφυλλος και λυγερός

μάνα μου ποιος τον πότιζε

και ποιος τον κορφολόγιζε

Κι άπλωσε φύλλα και κλαδιά

και σκέπασε τη γειτονιά

και σκέπασε και μένα

που μ’ έχει η μάνα μου ένα.

και ακούσαμε το …..

και τους ζωγραφίσαμε με πινέλα…

Ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε από ανακυκλώσιμα υλικά την πρώτη μας κατασκευή.

       

Η κυρία μας μας είπε κι ένα ευχάριστο νέο  …….κερδίσαμε το πρώτο Βραβείο…..

Βραβευτήκαμε και φέτος για το περσινό μας έργο eTwinning που υλοποιήσαμε στο ολοήμερο τμήμα, με τίτλο ‘Τέχνη, τέχνη είσαι εδώ;”

Ένα πολύ όμορφο έργο, με τέλεια συνεργασία πολλών συναδέλφων από Ελλάδα και Κύπρο.Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συνεργάτες του έργου και την εμπνεύστρια και ιδρύτρια του έργου Lina Sar!!!Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδάκια του ολοήμερο που ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες και λάτρεψαν το έργο και το απογείωσαν κυριολεκτικά!!!!Μπράβο σε όλους!!!Πάμε δυνατά για τις επόμενες χαρούμενες στιγμές και επιτυχίες για όλους μας..

.  

Που δεν άργησαν να έρθουν γιατί ένα δεύτερο νέο επιβράβευσης μας έκανε διπλά χαρούμενους.

Βραβείο νούμερο 2 με την λήξη της πρώτης κιόλας σχολικής εβδομάδας. Δεύτερη ετικέτα ποιότητας ,αυτή τη φορά για το έργο eTwinning που υλοποιήσαμε τη σχολική χρονιά 2017-2018, ‘Τα Χριστούγεννα της καρδιάς μας”.Ήταν ένα έργο καθόλα υπέροχο και θα μείνει πάντα μέσα στις καρδιές μας.Ένα έργο που μας έκανε να νοιώσουμε πιο παιδιά κι από παιδιά!!! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες και ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ιδρύτριες Αννα Φανουργιακη και Stamatia Geron.Το Etwinning ξέρει να μας ενώνει και να μας γεμίζει χαρά και όρεξη για περαιτέρω δράσεις και δημιουργία. Καλή συνέχεια και επιτυχίες στο μέλλον.

  

Το καλύτερο ξεκίνημα για τη νέα σχολική χρονιά!!!Με συναδελφικούς χαιρετισμούς……….ΔΗΜΗΤΡΑ-ΙΩΑΝΝΑ-ΓΩΓΩ.

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2018-19-Αγιασμός.

AΓΙΑΣΜΟΣ 2018  

Αγαπητά παιδιά και γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός με την έναρξη του σχολικού έτους, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11-09-2018, μαζί με το συστεγαζόμενο 2 Δημοτικό σχολείο Πατρών, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στις 08:30 π.μ.
Αμέσως μετά τον αγιασμό, θα συγκεντρωθούμε στην αίθουσα αμφιθεάτρου του σχολείου μας, για να συζητήσουμε για θέματα σχετικά με την έναρξη και τον προγραμματισμό του νέου σχολικού έτους.

  

Πάντα με τις καλύτερες ευχές μας για μια ευχάριστη και συνάμα δημιουργική χρονιά !

 

Ευχές για μια όμορφη σχολική χρονιά

Τι πιο όμορφο και γλυκό από το να μοιραστούμε  ευχές για μια όμορφη σχολική χρονιά .Η ιδέα από την{ https://www.popi-it.gr/nipiagogos-taxi/nipia-prosarmogi/eyxes-book/.}

Ας το απολαύσουμε……..

https://storybird.com/books/-8589/?token=8czb4vp7y9

 

Το διδακτικό προσωπικό:

Δήμητρα Αγγελογιαννοπούλου

Ιωάννα Φερμελή

και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Παγανιά Γεωργία.