ΙΔ’ Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση του Τομέα ΜΝΕΣ

Δ’ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΜΕΑΣ ΜΝΕΣ, ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΠΘ

Ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ οργανώνει από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου 2014 τη ΙΔ’ Διεθνή Επιστημονική Συνάντησή του, με τίτλο:

Ζητήματα νεοελληνικής φιλολογίας:
Μετρικά, υφολογικά, κριτικά, μεταφραστικά

programma_id_epistemonikes_sunantesesΗ Επιστημονική Συνάντηση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του νεοελληνιστή Ξενοφώντα Α. Κοκόλη (1939-2012), που υπήρξε απόφοιτος, διδάκτορας και επί μακρόν διδάσκων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση της Συνάντησης θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαρτίου 2014 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες τις επόμενες τρεις ημέρες θα διεξαχθούν σε δύο παράλληλες συνεδρίες σε αντικριστά αμφιθέατρα στο κτίριο ΚΕΔΕΑ της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ.

Η Συνάντηση κατά τις ημέρες της διεξαγωγής της στις αίθουσες του ΚΕΔΕΑ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming.

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Ελισάβετ Τσιριμώκου
Αντιπρόεδρος: Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη
Γραμματέας: Λάμπρος Βαρελάς
Ταμίας: Αικατερίνη Τικτοπούλου
Μέλος: Μιχ. Γ. Μπακογιάννης

Τελικά το livestreaming θα μας σώσει από τα διλήμματα. Παρασκευή απόγευμα έχει τα καβαφικά αλλά ποιος θα αντέξει τρεις μέρες πηγαινέλα. Αναγκαστικά μένει μόνο το Σαββατοκύριακο αλλά και εκεί πρέπει να γίνουν θυσίες, ιδίως στις απογευματινές εισηγήσεις του Σαββάτου. Βαθέως σκέπτεται το πράγμα ο ποιητής…

Αρκεί βέβαια πάντα να μην είναι ...η μέρα […] ζεστή και ποιητική,/
ο ουρανός ένα γαλάζιο ανοιχτό και κάτω η παραλία μια ακαταμάχητη πρόκληση. Διότι, αν γίνουν έτσι τα πράγματα, και εγώ τότε θα πω: Δεν εδεσμεύθηκα. Τελείως αφέθηκα κ’ επήγα. Στην παραλία φυσικά.

Το πλήρες πρόγραμμα εδώ

ΥΓ. Και δυο χρόνια μετά, έχουμε και τα Πρακτικά της Συνάντησης  που αξίζει τον κόπο να τα ξεψαχνίσει κανείς, ανάμεσα στα άλλα και για τις χρησιμότατες καβαφικές εισηγήσεις. Εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *