Ιουν 27 2015

Οι εγκύκλιοι για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, σε υπηρεσίες και φορείς (2015-2016)

Εκδόθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι εγκύκλιοι για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Πατήστε στους παρακάυτω τίτλους για να ανοίξετε την αντίστοιχη εγκύκλιο Πρόσκληση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης από ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΚΕΔΔΥ ή ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για ΣΜΕΑΕ και ΕΕΕΕΚ, για το διδακτικό έτος 2015-2016

Πηγή: Οι εγκύκλιοι για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, σε υπηρεσίες και φορείς | esos.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3582

Ιουν 22 2015

Πανελλαδικές 2015: Πώς θα μάθετε τη βαθμολογία σας – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – news.gr

Πηγή: Πανελλαδικές 2015: Πώς θα μάθετε τη βαθμολογία σας – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – news.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3580

Ιουν 18 2015

Πανελλαδικές 2016: Η ύλη για τα μαθήματα ανθρωπιστικών σπουδών

Πηγή: Πανελλαδικές 2016: Η ύλη για τα μαθήματα ανθρωπιστικών σπουδών – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – news.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3578

Ιουν 17 2015

Εξεταστέα – διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα- διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016, η οποία θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση. Για να δείτε την εξεταστέα – διδακτέα ύλη πατήστε εδώ

Πηγή: Εξεταστέα – διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016 | esos.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3572

Ιουν 12 2015

Το Παραμύθι και η Παιδαγωγική του Αξιοποίηση

Το παραμύθι και η παιδαγωγική του αξιοποίηση

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3570

Ιουν 12 2015

Καλοκαιράκι στην Πρέβεζα

Μια διήμερη επίσκεψη στο boutique ξενοδοχείο SESA, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Πρέβεζα, ήταν η αφορμή για μια καλοκαιρινή εξόρμηση στην ωραία παραθαλάσσια πόλη.

Πηγή: Καλοκαιράκι στην Πρέβεζα | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3569

Ιουν 12 2015

Εξι «στιγμές» στην Κωνσταντινούπολη

Η σύγχρονη Πόλη, με τους πελώριους ουρανοξύστες, τα καινούργια τζαμιά και τις μοδάτες γκαλερί, μοιάζει να είναι το κέντρο του… | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα

Πηγή: Εξι «στιγμές» στην Κωνσταντινούπολη | Στον Κόσμο | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3568

Ιουν 10 2015

Μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών 2015 ( Γενικής – Ειδικής Αγωγής – Διαπολιτισμικά ) Βάσεις μεταθέσεων 2015 | esos.gr

Οι αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννης και Δ. Μπράτης δημοσιοποίησαν  τις μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών του 2015, όπως αυτές προτάθηκαν από το ΚΥΣΠΕ,  επισημαίνοντας τα εξής:

Πηγή: Μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών 2015 ( Γενικής – Ειδικής Αγωγής – Διαπολιτισμικά ) Βάσεις μεταθέσεων 2015 | esos.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3566

Ιουν 06 2015

Με ποιο σύστημα θα εξεταστούν οι απόφοιτοι 2014-15 και παρελθόντων ετών – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – news.gr

Πηγή: Με ποιο σύστημα θα εξεταστούν οι απόφοιτοι 2014-15 και παρελθόντων ετών – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – news.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3564

Ιουν 05 2015

Τι πρέπει να δεις και τι πρέπει να ξέρεις για την Παλιά Πόλη της Ροδου;

Γράφει η Ελένη Νικολούλια.

Έχεις ακούσει πως εδώ υπάρχει ένα τεράστιο Παλάτι. Πως τα τείχη της έχουν πύλες που για να τις περάσεις πρέπει να διαβείς μεγάλες τάφρους. Σου είπαν πως όλη είναι λιθόστρωτη και πως εδώ κάποτε ζούσαν Ιππότες που προστάτευαν Μεγάλους Μαγίστρους. Όσο κι αν σε «τσιμπήσουν», στην Παλιά Πόλη της Ρόδου το παραμυθένιο όνειρο θα παραμένει πραγματικό. Δεν έχεις λοιπόν παρά να το ζήσεις, μαθαίνοντας λεπτομέρειες για τα σημεία που την κάνουν τόσο ξεχωριστή…

1.     Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Πρόκειται για τον απόλυτο «πρωταγωνιστή» της Παλιάς Πόλης. Όπως δηλώνει το όνομά του, αποτελούσε την κατοικία του εκάστοτε Μαγίστρου της περιοχής. Το επιβλητικό αυτό κτίσμα του 14ου αιώνα λειτουργούσε ως ανάκτορο, διοικητικό κέντρο αλλά και φρούριο του Ιπποτικού κράτους, ενώ σε περιόδους εισβολών ήταν και το μέρος στο οποίο κατέφευγαν οι κάτοικοι. Το 1865, ωστόσο, το αρχιτεκτονικό αυτό αριστούργημα καταστράφηκε συθέμελα εξαιτίας μίας δυνατής έκρηξης στο υπόγειό του. Κατά τη διάρκεια της Ιταλοκρατίας (1912-1948) ο διοικητής De Vecci διέταξε την ανακατασκευή αλλά και τη διατήρηση της ακριβούς μορφής που ο αρχιτέκτονας Vittorio Mesturino του είχε προσδώσει. Πλανήσου στα στρωμένα με ψηφιδωτά μωσαϊκά του πατώματα και θαύμασε τα έπιπλα του 16ου αιώνα που βρίσκονται στον εσωτερικό του χώρο. Εντύπωση θα σου προκαλέσουν και τα αγάλματα ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου της αυλής. Είσοδος: ?6. Τ. 22410 23359.

2.     Το Ρολόι

Κοίτα ψηλά, εκεί, όπως ανεβαίνεις τη Σωκράτους ή από την άλλη μεριά, καθώς μπαίνεις από την πύλη D” Amboise! Το παρατηρητήριο του 19ου αιώνα, χτισμένο από τον Φεχτί Πασά, προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να θαυμάσει πανοραμικά την Παλιά Πόλη, μια εικόνα που σίγουρα αξίζει να δεις.

3.     Η Παναγιά του Μπούργκου

Το νότιο τμήμα της Παλιάς Πόλης, το Μπούργκο, ήταν το σημείο όπου έμεναν οι φτωχοί, σε αντίθεση με την υπόλοιπη περιοχή, γνωστή και ως Κολλάκια, όπου περπατούσαν μόνο οι ιππότες. Μα το στολίδι αυτού του «φτωχού» κομματιού είναι όχι μόνο επιβλητικό, αλλά και ένα από τα ομορφότερα όλης της Παλιάς Πόλης. Η Παναγιά του Μπούργκου, αυτή η εκκλησία γοτθικού ρυθμού χτισμένη στα μέσα του 14ου αιώνα, δεν διασώζεται στην αρχική της μορφή, αλλά οι τρεις αψίδες και ορισμένα από τα επιμέρους τμήματά της σου δίνουν κάθε κίνητρο να μαγευτείς από το παλιό της μεγαλείο.

4.     Το Αρχαιολογικό Μουσείο

Κατασκευάστηκε το 1489 με στόχο να προστατεύει και να περιθάλπει τους φτωχούς και τους αρρώστους. Τώρα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, στο οποίο εκτίθενται ταφικά ευρήματα από την Ιαλυσό και την Κάμιρο, οικόσημα των Ιπποτών, συλλογές γλυπτών της κλασικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου αλλά και το Άγαλμα της Οκλάζουσας Αφροδίτης που κλέβει τις εντυπώσεις. Είσοδος: ?6. Τ. 22410 75674.

5.     Ο Άγιος Φανούριος

Το μικρό ναό του Αγ. Φανουρίου θα τον συναντήσεις σχεδόν «κρυμμένο» πίσω από την Πλατεία Δωριέως, ακολουθώντας τις ταμπέλες ανεβαίνοντας τη Σωκράτους. Όσο για την ομορφιά του, θα τη συναντήσεις μόνο αν μπεις μέσα και αντικρίσεις τις αγιογραφίες που έχουν σωθεί στους τοίχους. Αξίζει να γνωρίζεις πως ο Αγ. Φανούριος είναι ο πολιούχος και προστάτης ολόκληρου του νησιού, ενώ στη μνήμη του, στις 17 Αυγούστου, οι νοικοκυρές έρχονται εδώ με μια φανουρόπιτα ζητώντας να τους φανερωθεί η λύση σε κάποιο τους πρόβλημα.

6.     Η Πλατεία Ιπποκράτους

Η Θαλασσινή Πύλη, η κεντρική της Παλιάς Πόλης, εδώ σε οδηγεί, και πάλι από εδώ θα περάσεις το βράδυ για να ζήσεις και μια άλλη πτυχή της Ρόδου, εκείνη που ξενυχτά και διασκεδάζει μέχρι το πρωί. Όλοι δίνουν ραντεβού στο «σιντριβάνι», ενώ από εδώ ξεκινά και η Σωκράτους, ο εμπορικός δρόμος εντός των Τειχών.

7.     Μέγαρο Καστελλανίας
Αν μέχρι σήμερα πίστευες πως τα σκαλάκια μπροστά από το κεντρικό σιντριβάνι της Παλιάς Πόλης είναι μόνο για να χαζεύεις την κοσμική κίνηση του νησιού, μάθε πως εδώ σήμερα στεγάζεται η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρόδου, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 50.000 τόμους βιβλίων. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα ιπποτικά αρχιτεκτονικά μνημεία της Ρόδου, κι έτσι την επόμενη φορά που θα σκεφτείς πως ένα πεταμένο κουτάκι μπύρας στα σκαλιά της δεν θα πειράξει κανέναν, καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις.

8.     Το Τζαμί

Το τέμενος του Σουλεϊμάν βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Χτίστηκε το 1808, στη θέση του από το 1523 χτισμένου τζαμιού, και είναι τόσο ψηλό που φαίνεται από κάθε σημείο της Παλιάς Πόλης. Απέναντί του βρίσκεται η βιβλιοθήκη Αχμέτ Χαφούζ, η οποία φιλοξενεί μια ενδιαφέρουσα και σπάνια συλλογή χειρόγραφων στην τουρκική, περσική και αραβική γλώσσα.

9.     Το Χαμάμ

Αρχικά λειτούργησε το 1558 και στα μάρμαρά του μπορούσε να δεχτεί μόνο άντρες! Πλέον, τον τεράστιο θόλο, τα πολυγωνικά ή αστεροειδούς σχήματος παράθυρα και τα μαρμάρινα σιντριβάνια του μπορούν φυσικά να τα χαρούν και γυναίκες, βιώνοντας μια ανατολίτικη ιεροτελεστία-εμπειρία ζωής. Τα Δημοτικά Λουτρά (Γενί Χαμάμ) στην Πλατεία Αρίωνος σε περιμένουν καθημερινά. Είσοδος: ?5. Τ. 22410 27739.

10.           Η οδός των Ιπποτών

Πρόκειται για έναν από τους πιο κεντρικούς, αλλά σίγουρα και τον πιο ξακουστό δρόμο της Παλιάς Πόλης. Η οδός των Ιπποτών έχει μήκος 200 μ. και συνδέει την Παναγιά του Κάστρου με το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ενώ εκατέρωθεν βρίσκονται τα καταλύματα των διάφορων εθνοτήτων του τάγματος των Ιπποτών. Εντυπωσιακότερο όλων είναι το κατάλυμα της Γαλλίας, με το θυρεό του Μεγάλου Μαγίστρου στην πρόσοψή του.

11.           Η οδός Σωκράτους

Κοσμήματα, δερμάτινα είδη, τουριστικά καταστήματα, φαγητό, τον διάσημο τουρκικό καφενέ του Αλή και όλα όσα συνθέτουν μια έντονη εμπορική δραστηριότητα, θα τα συναντήσεις εδώ! Η οδός Σωκράτους παραμένει κατάμεστη απ” το πρωί ως το βράδυ και ενώνει το κεντρικό σιντριβάνι της Πλατείας Ιπποκράτους με το τζαμί.

12.           Η Μεσαιωνική Τάφρος

Περιβάλλει το Παλάτι με στόχο την προστασία του Μεγάλου Μαγίστρου και των Ιπποτών από τους εισβολείς, ωστόσο σήμερα προσφέρει μία από τις ιδανικότερες αφορμές για βόλτα! Στα περισσότερα σημεία της είναι καταπράσινη, ενώ διασχίζοντάς την μπορείς να δεις το Παλάτι από διάφορες γωνιές, θαυμάζοντάς το ακόμα περισσότερο.

Πηγή : http://travelstyle.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://blogs.sch.gr/stratilio/archives/3563

Παλαιότερα άρθρα «

Top
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων