Τα μήλα των Εσπερίδων

Φιλολογικά και όχι μόνο.

Τα μήλα των Εσπερίδων

Προκήρυξη 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης & Διηγήματος «Δημήτριος Βικέλας»

6 Δεκεμβρίου 2013 από Τσαλουχίδης Παντελής
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Ανακοινώσεις - Ημερίδες - Συνέδρια

Ας ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας. Παραθέτω το Δελτίο Τύπου της ΚΕΠΑ Βέροιας για τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος. Στην φωτογραφία η κριτική επιτροπή του περσινού (5ου) Διαγωνισμού. Από αριστερά η αφεντιά μου, ο Γιάννης Ατζακάς, η Σοφία Νικολαΐδου, ο Αντώνης Φωστιέρης και ο Θανάσης Μαρκόπουλος. Τώρα βέβαια το «κριτικός λογοτεχνίας»  στην παρουσίασή μου (τίτλο που επέμειναν να μου χαρίζουν οι λογοτέχνες που κατά καιρούς παρουσίασα) μπορεί να ξενίζει κάποιους αλλά πες – πες εμένα άρχισε να μου αρέσει. Τι θα ήταν άλλωστε η ζωή μας χωρίς λίγη ματαιοδοξία; Χωρίς ένα, έστω και σε φαντασιακό επίπεδο, success story;

Η «Κοινοφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Βέροιας» και ο «Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας» διοργανώνουν τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος.logotexnikos

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός κι εκτός Ελλάδας διαμένοντες, με την προϋπόθεση τα κείμενά τους να είναι στην ελληνική γλώσσα.
  • Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα να λάβει μέρος με 1 έως 3 ποιήματα μέχρι 3 σελίδες συνολικά και με 1 διήγημα έως 6 σελίδες (σε γραμματοσειρά των 12 στιγμών).
  • Για το διήγημα τα κείμενα θα σταλούν σε τέσσερα (4) αντίτυπα και ένα (1) αντίτυπο σε ηλεκτρονική μορφή (CD) με απλή ταχυδρομική επιστολή.
  • Για την ποίηση θα σταλούν σε τρία (3) αντίτυπα και ένα (1) αντίτυπο σε ηλεκτρονική μορφή (CD) με απλή ταχυδρομική επιστολή.
  • Έξω από το φάκελο θα ορίζεται η κατηγορία «Ποίηση» ή «Διήγημα», ενώ στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο.
  • Τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζομένων (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχ. κώδικας, τηλέφωνο, τίτλοι έργων, ψευδώνυμο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) θα εσωκλείονται σε ένθετο σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά μόνο το ψευδώνυμο.
  • Τα κείμενα πρέπει να μην έχουν εκδοθεί σε βιβλίο και να μην έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες ή διαδίκτυο.

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν:

1.- Αντώνης Φωστιέρης, ποιητής
2.- Γιώργος Μαρκόπουλος ποιητής.
3.-Γιώργος Σκαμπαρδώνης συγγραφέας, δημοσιογράφος
4.- Παντελής Τσαλουχίδης, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας
5.- Σοφία Νικολαΐδου, φιλόλογος, συγγραφέας

Τα βραβεία και οι έπαινοι θα απονεμηθούν το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 στη Βέροια στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Όλα τα διακριθέντα έργα θα δημοσιευτούν σε ειδική έκδοση της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας και θα διατεθούν δωρεάν σε όσους πάρουν βραβείο και έπαινο.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής, με σφραγίδα ταχυδρομείου, ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2014

Διεύθυνση αποστολής:
Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Παύλου Μελά & Μπιζανίου
(3όροφος)
59100 ΒΕΡΟΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες :
κα Ξένια Πέτρου
2331078101 Ώρες επικοινωνίας (7:30- 15:00)
& 6976677575

κα Ευγενία Καβαλλάρη
6978163060
ώρες επικοινωνίας (19-21 μ.μ)

κα Βαρβάρα Σαράντη
6973504572
ώρες επικοινωνίας (19-21 μ.μ)

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση

Top