ΜΕΛΙΣΣΑ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ;

Με αφορμή δυο μελισσούλες να φτεροκοπούν  στην είσοδο του νηπιαγωγείου  μας και η μικρή μας Χριστίνα να λέει  μην τις σκοτώσουμε κυρία , γιατί μας δίνουν μέλι, αρπάξαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την υγιεινή λιχουδιά που μας προσφέρει αυτή η μικρή μέλισσα εδώ και πολλά χρόνια. Και όταν ενημερωθήκαμε ότι η μαμά της έχει  μελίσσια και θα ερχόταν στην τάξη μας να μας δείξει   όλη τη ζωή της μέλισσας  χαρήκαμε πάρα πολύ και την ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη βιωματική  και δημιουργική παρουσίαση!

Πριν έρθει η μαμά της Χριστίνας ετοιμάσαμε κάποιες  ερωτήσεις που  θα θέλαμε να μάθουμε για τις μέλισσες.

Η πανέμορφη τεχνητή κυψέλη όπου ζουν οι μέλισσες …

Ανάμεσα στις μέλισσες μας υπάρχει μια που είναι πιο σημαντική απ’ τις υπόλοιπες. Αυτή είναι  Η ΒΑΣΊΛΙΣΣΑ…είναι η μητέρα όλων των μελισσών που ζούν στην Κυψέλη. Οι εργάτριες μέλισσες έχουν ως αποστολή να ασχολούνται κατά προτεραιότητα με τη Βασίλισσα και τα αυγά της. Μόνο η βασίλισσα γεννά αυγά. 

Η φυσική κυψέλη φτιάχνεται απο κερήθρες όπου  οι μέλισσες αποθηκεύουν  την τροφή τους και εκεί γεννιούνται οι μικρές μέλισσες … 

Η μαμά της Χριστίνας μας έφερε όλο τον εξοπλισμό του Μελισσοκόμου και μας εξηγούσε ξεχωριστά την κάθε χρήση του…

Και τώρα γευόμαστε όσοι θέλουμε γνήσιο μέλι απο τη φυσική κερήθρα…

 Μιάμ, μιαμ…πεντανόστιμο!!!

Μια αναμνηστική φωτογραφία για να θυμόμαστε όλα αυτά τα ωραία πράγματα που μάθαμε για τη ζωή της μέλισσας!!!!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ μαμά Χριστίνα,για την καλή διάθεση, το όμορφο χαμόγελο και το γλυκό μπισκοτάκι!

Να είσαι πάντα καλά!!!

Και για να εμπεδώσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες που πήραμε για τις μέλισσες είδαμε βίντεο και τιμήσαμε το βαζάκι μέλι που μας έφερε η μαμά Χριστίνα με φέτες του τόστ και βούτυρο.

Και φύλλα εργασίας μας έφερε η μαμά  για να εμπεδώσουμε καλύτερα τη ζωή της μέλισσας…αφού τις παίξαμε πρώτα στο πάτωμα , χρωματίσουμε τις εικόνες, τις κόψαμε και τις βάλαμε με τη σειρά, για να δούμε πόσο κατανοήσαμε τον κυκλικό χορό της μέλισσας.

Οι περισσότεροι απο τα νήπια, προνήπια μπορώ να πω τα πήγανε περίφημα !!!