«

»

Φεβ 08 2013

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Συνέντευξη από τέσσερις καλλιεργητές

Στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Βιολογική γεωργία – αειφορική ανάπτυξη της θεσσαλικής γης», οι μαθητές του Β2 τμήματος του Γενικού Λυκείου Νίκαιας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Καστανίδου Σοφία και Γκουντίκα Στέργιο, επισκέφτηκαν την υπαίθρια αγορά της Νίκαιας, συνομίλησαν με παραγωγούς και πήραν συνέντευξη από τέσσερις καλλιεργητές (κατόπιν συνεννόησης) για τον τρόπο καλλιέργειας, συγκομιδής και διάθεσης των προϊόντων. Οι παραγωγοί ανταποκρίθηκαν με προθυμία και χαρά στις ερωτήσεις των μαθητών και οι μαθητές ευχαριστήθηκαν την όλη διαδικασία της συνέντευξης και επεξεργασίας αυτής.

Οι μαθητές του Β1 τμήματος επισκέφτηκαν το τοπικό Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα», επέλεξαν συγκεκριμένα βιολογικά και μη προϊόντα και τα συνέκριναν όσον αφορά στα συστατικά τους, τον τόπο και τρόπο παραγωγής και την τιμή τους.

Το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία και η συνεργασία με τοπικούς φορείς – παραγωγούς, προάγει την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, καλλιεργεί δεξιότητες επικοινωνίας καθώς και την κριτική τους σκέψη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lyknikai/archives/239

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων