ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, με τον καθιερωμένο αγιασμό, μα με διαφορετικές συνθήκες. Μία δύσκολη αρχή που μπορεί να γίνει ευκολότερη αν όλοι μας ακολουθήσουμε τους νέους κανόνες που ορίζονται, εξαιτίας του COVID-19.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 π.μ. Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν μαθητές, θα φτάσουν στο σχολικό συγκρότημα στις 11.30 π.μ. και θα παραλάβουν τους μαθητές στις 13.30, την ώρα δηλαδή που θα τελειώσει το σχολικό ωράριο της πρώτης ημέρας.

Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους σχολικές τσάντες, γιατί θα παραλάβουν τα σχολικά τους βιβλία.

Από την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, το κουδούνι για το ΓΕΛ Νίκαιας θα χτυπά στις 8.15 π.μ.

Ενδεικτικές ώρες αναχώρησης :

07.25 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ, 06.55 ΣΟΦΟ, 06.45 ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ, 07.35 Ν. ΚΑΡΥΕΣ, 07.20 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ, 07.30 Ν. ΛΕΥΚΗ

07.20 ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ, 07.00 Μ.ΒΟΥΝΟ, 07.10 ΨΥΧΙΚΟ, 07.35 ΚΡΑΝΝΩΝ, 07.45 ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

ΜΕ ΕΜΔ : ΝΙΚΑΙΑ – 07.15 ΧΑΡΑ, ΝΙΚΑΙΑ – 07.20 ΖΑΠΠΕΙΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σας ενημερώνουμε ότι για την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19, θα εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες υγιεινής, δηλαδή σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, τήρηση των αποστάσεων και χρήση μάσκας.

Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως  κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία,
γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης.

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη, με την ευχή γρήγορα να επανέλθουμε στην όμορφη κανονικότητα..