Εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Εγκύκλιο με σαφείς οδηγίες υπέγραψε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη για την υλοποίηση προγραμμάτων Ασύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες προς όφελος των μαθητών/τριών.
Οι πλατφόρμες της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δύνανται να αξιοποιηθούν παράλληλα και επικουρικά με την πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.

Για τον λόγο αυτό οι γονείς/κηδεμόνες, μεριμνούν για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Με την εγγραφή τους οι μαθητές/τριες αποκτούν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης στη σελίδα https://register.sch.gr/students/ .

Οδηγίες για την απόκτηση λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) για κηδεμόνες/γονείς/μαθητές/τριες,  μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://register.sch.gr/students/

ΠΡΟΣΟΧΗ :

  1. Τα στοιχεια των μαθητών θα πρέπει να συμπίπτουν με αυτά που έχετε δώσει στο σχολείο (για παράδειγμα, στο ονομα μαθητη θα πρέπει να γραψετε  Γεώργιος και όχι Γιώργος).
  2. Θα χρειαστείτε τον Αριθμό Μητρώου που έχει ο μαθητής στη σχολική μονάδα. Θα τον βρείτε αν κοιτάξετε επάνω δεξιά, σε κάποιον έλεγχο επίδοσης. Διαφορετικά, επικοινωνείστε με τη σχολική μονάδα, ώστε να σας τον δώσει.