«

»

Οκτ 10 2017

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Εξερευνώντας τις αίθουσες του εικονικού μουσείου

Η ΤρDSC03967ίτη δια ζώσης προγραμματισμένη συνάντηση των χωρών – εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+  ΚΑ2 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Rincon de la Victoria πολύ κοντά στη Μάλαγα στη Ν. Ισπανία.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας τα οποία υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα: Μαλάμης Γρηγόρης  , Καραγιάννης Δημήτριος (σύνδεσμος επικοινωνίας )  , Θεοδώρου Βασιλική και Καστανίδου Σοφία .

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον προβλεπόμενο σχεδιασμό την εβδομάδα μεταξύ 25 έως 29 Σεπτεμβρίου  2017.IMG-20170930-WA0014

 

Στόχος της αποστολής ήταν η παρουσίαση των εργασιών μας , η επίλυση τυχόν αποριών μας ,  αλλά και η συνεργασία όλων των αποστολών . Οι συντονιστές του Προγράμματος ,οι συνάδελφοι από  το σχολείο της Ιταλίας , ανέλυσαν διεξοδικά όλα τα θέματα .

 

Να υπενθυμίσουμε πως το σχολείο μας συμμετέχει σε σύμπραξη σχολείων ως εταίρος μαζί με σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Θέμα του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός εικονικού θεματικού Μουσείου Ενέργειας . Τίτλος του, «Το ΜουσIMG-20170930-WA0013είο που θα ήθελα». Αφορά στη δημιουργία ενός  μουσείου διαφορετικό από τα άλλα που συχνά επισκεπτόμαστε. Ο επισκέπτης περιηγείται στις αίθουσές του μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του και όχι με τη φυσική του παρουσία . Στις αίθουσές του ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να μάθει όλα τα σχετικά με την ιστορία της ενέργειας, βιβλία για την ενέργεια, αντικείμενα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά …22007324_10208375823868179_4186147314132270187_n

 

Η δράση ΚΑ2 οποία εντάσσεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα ERASMUS+

αφορά στη συνεργασία  εκπαιδευτικών και μαθητών σχολείων της Ευρώπης με γενικό θέμα  THE WORKSHOP OF CREATIVITY:LEARNING FOR A SUSTAINABLE FUTURE IN CLASS 3.0  και αφορά στην καινοτομία  στη διδασκαλία και την εκπαίδευση . Προωθεί νέους τρόπους διδασκαλίας χρήσιμους τόσο για τη σχολική όσο και την ακαδημαϊκή ζωή των μαθητών μας. Ο μαθητής αναλαμβάνει πρωτοβουλίες , πράγμα εξαιρετικά ωφέλιμο για τη μετέπειτα ζωή του . 

 

Η  συνάντηση των αποστολών από την Πορτογαλία , την Ισπανία , την Ιταλία και την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο IES BEZMILIANA στην πόλη Rincon de la Victoria της Ισπανίας.

 

Όλες οι αποστολές συDSC04077νεργαστήκαμε αρμονικά και δημιουργικά πότε θέτοντας ερωτήματα και προβληματισμούς πότε εφαρμόζοντας στην πράξη κάποιες δραστηριότητες. Βασικός στόχος όλων μας , η ολοκλήρωση του προγράμματος σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα .

 

Στον ελεύθερο χρόνο μας   είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε  σε επαφή μεταξύ μας , με την τοπική κοινωνία αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής.

 

Η Επόμενη συνάντηση προβλέπεται για τον Ιανουάριο 2018 οπότε και θα υποδεχτούμε εμείς , το ΓΕΛ Νίκαιας, τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους .

Θεοδώρου Βάσω, ΠΕ02

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lyknikai/archives/1272

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων