Citius – Altius – Fortius ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ !!!

img1459330583969

Φαίνεται πως τελικός του διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS χωρίς το ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ και τους THESECRETAGENTS δεν γίνεται καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι και πάλι στην Αθήνα μεταξύ των κορυφαίων ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα για να διεκδικήσουν ξανά το μεγάλο έπαθλο. Φέτος όμως περισσότερο έμπειροι και αποφασιστικοί για πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά που είναι και το σλόγκαν τους.

    Αν δεν τους θυμάστε, μέλη της ομάδας των THESECRETAGENTS είναι η Δανάη Μπαντάνα, η Βίκυ Βουζάβαλη, ο Ζακ Καλδερών και ο Στράτος Χρήστου (χρυσή μεταγραφή από την ομάδα των CALS μόνο για τον τελικό στη θέση του Αντώνη Τσιμπίδα που ήταν αρχικά στην ομάδα μέχρι και τα Ημιτελικά). Όλοι τους μαθητές της Γ’ Τάξης του Λυκείου Νίκαιας και οι μοναδικοί εκπρόσωποι του Νομού Λάρισας που κατάφεραν για δεύτερη συνεχή χρονιά να προκριθούν στο Μεγάλο Τελικό. Του χρόνου όμως δεν θα είναι στον τελικό, γιατί θα είναι σίγουρα Φοιτητές, Οικονομικών Σχολών οι περισσότεροι, οπότε κρατήστε αυτή τη φορά τα ονόματά τους γιατί σύντομα θα μας απασχολήσουν ξανά, το αργότερο μετά το πέρας των σπουδών τους ως ειδικοί επιστήμονες.

    Για την Ιστορία, στην αρχή της Σχολικής Χρονιάς του 2015-16 τρεις ομάδες μαθητών της  Γ’ Λυκείου, οι THESECRETAGENTS (Δανάη Μπαντάνα – Βίκυ Βουζάβαλη – Ζακ Καλδερών – Αντώνης Τσιμπίδας), οι CALS (Χρήστος Πανουργιάς – Άγγελος Χρήστου – Λάμπρος Παπαγιάννης – Στράτος Χρήστου) και οι VMPD (Παρασκευή Νικολακούλη  – Μαρία Ντενζιονάϊ – Πάμελα Λατίφι – Δήμητρα Γάκου) και μία ομάδα μαθητών της Β’ Τάξης THEBUSINESSTALEN (Γιώργος Φυτιλής – Φίλιππος Πρίφτης – Ευριπίδης Ζυγουλάκης – Βάγια Καραμουσλή), δήλωσαν συμμετοχή στον καινοτόμο διαγωνισμό YOUNG BUSINESS TALENTS με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή (business simulator) για μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ ηλικίας 15-22 ετών, που τελεί και υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

    Στο διάστημα Οκτωβρίου 2015 – Μαρτίου 2016, ενθαρρυμένοι και από τον καθηγητή τους των Οικονομικών κ. Αδάμο  Αδάμου, δοκίμασαν τις γνώσεις και δεξιότητές τους, περισσότερο όμως απ’ όλα το ταλέντο τους, εξασκήθηκαν  στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων που λαμβάνονται μέσα σε μια μεγάλη επιχείρηση και έκαναν ότι και οι επαγγελματίες Managers των μεγάλων εταιρειών: Ανάλυση, Προγραμματισμό και Έλεγχο, με τη χρήση ενός έξυπνου εργαλείου όπως ο Επιχειρηματικός Προσομοιωτής της Praxis MMT, που χρησιμοποιείται ως βιωματικό εργαλείο εκπαίδευσης από Πανεπιστήμια, Σχολές Διοίκησης και Οικονομίας και Επιχειρήσεις. Στην ουσία, κάθε εβδομάδα διαμόρφωναν και ένα επιχειρησιακό σχέδιο βασισμένο σε ένα σύνολο αποφάσεων προσομοιώνοντας με ακρίβεια ότι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων.

    Και τα κατάφεραν μια χαρά παρά το φόρτο εργασιών που έχουν τη φετινή χρονιά ως υποψήφιοι, οι CALS, οι VMPD και οι THEBUSINESSTALEN παρά τον έντονο ανταγωνισμό έφτασαν στα Ημιτελικά και οι THESECRETAGENTS αξιοποιώντας την περσινή τους εμπειρία αλλά και την έφεσή τους στα Οικονομικά πήγαν ένα βήμα παραπέρα, προκρίθηκαν μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στον Εθνικό Τελικό που θα γίνει στην Αθήνα στις 2 Απριλίου 2016 στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

    Στην απίθανη περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, η ανερχόμενη δύναμη οι THEBUSINESSTALEN κι’ ο Φίλιππος προσωπικά δεσμεύτηκαν για του χρόνου να φέρουν το μεγάλο έπαθλο στο Λύκειο Νίκαιας. Εμάς δεν μας πειράζει να το φέρουν και φέτος και του χρόνου, αρκούμαστε όμως και με την καταπληκτική εμπειρία που κέρδισαν μέχρι τώρα με τη συμμετοχή τους …..  

    Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία ……..

κείμενο : Αδάμος Αδάμου, ΠΕ09