ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

6 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

 1. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ!!!! Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!

  https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeio_Paideias_kai_Thriskeymaton_Katargisi_Trapezas_Thematon/share/?new

 2. Η γνώμη μου είναι πως η τράπεζα θεμάτων εξελισσόμενη και προσαρμοζόμενη συνεχώς στις σύγχρονες εκπαιδευτικές συνθήκες και στις ανάγκες και δυνατότητες των μαθητών ειναι ένα θετικό μέτρο για δύο λόγους: α) δημιουργεί συνθήκες ισότητας σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα από την άποψη της κάλυψης της διδακτέας ύλης και β) όλοι οι μαθητές έχουν από την αρχή της χρονιάς τα θέματα των εξετάσεων στη διάθεσή τους, ώστε να εξασκούνται και να προσαρμόζουν τη μελέτη τους σε αυτά.

  • Κατερίνα Δημουλά στο 4 Ιανουαρίου 2015 στις 18:26
  • Απάντηση

  Νομίζω ότι η κάλθψη της διδακτέας ύλης μπορεί να εξασφαλιστεί και με΄άλλους τρόπους , άλλωστε η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ολοκλήρωνε τη διδακτέα ύλη . Η τράπεζα θεμάτων καλλιεργεί την ανισότητα ματαξύ των μαθητών , τους οδηγεί στα φροντιστήρια, άλλωστε οι ερωτήσεις της τράπεζας θεμάτων κοινοποιούνται στο σύνολό τους μετά από απαιτήση των φροντιστηρίων. Η εκπαίδευση γίνεται, λοιπόν ,όλο και περισσότερο ταξική αποκλείοντας ένα μεγάλο μέρος των μαθητών.

  1. Καλή Χρονιά! Το συμπέρασμά σας ότι η εκπαίδευση γίνεται όλο και περισσότερο ταξική υποτίθεται οτι στηρίζεται στο ότι η τράπεζα θεμάτων καλλιεργεί την ανισότητα μεταξύ των μαθητών και τους οδηγεί στα φροντιστήρια, πράγμα που δεν αποδεικνύετε. Μάλλον καταλήξαμε για ακόμη μια φορά στην εκπαίδευση σε ένα φαύλο κύκλο: η κινδυνολογία για το “τέρας” της τράπεζας θεμάτων που θα κατασπαράξει τους μαθητές, προκάλεσε πανικό, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί τους μαθητές στα φροντιστήρια. Κανείς δεν αντιμετώπισε το θέμα με ψυχραιμία με μόνο κριτήριο το καλό των μαθητών, κανείς ή πολλοί λίγοι τους ενημέρωσαν αντικειμενικά, για να κατανοήσουν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του μέτρου αυτού. Αντίθετα πολλοί το αντιμετωπίζουν δογματικά και μηδενιστικά. Και κάτι τελευταίο: ο ταξικός κίνδυνος προέρχεται περισσότερο από την εμμονή στη στασιμότητα παρά στις όποιες προσπάθειες (κουτσές και στραβές, έστω) για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία!

  • Κ.παπακων νου στο 16 Μαρτίου 2021 στις 22:13
  • Απάντηση

  Οποιος δεν μπορεί οικονομικά, για φροντιστηριο.το έχει χάσει το παιχνίδι.;
  Άρα πάλη των τάξεων; Οχι!
  Υπάρχουν και άχρηστοι τεμπέληδες πλούσιοι…..
  Ας διαβάζουμε με πείσμα παρά την φτώχια μας η τον πλούτο μας!
  Καλή Σαρακοστή.

  1. Το διαδίκτυο ειδικά στην εκπαίδευση συμβάλλει ώστε όλοι να ξεπεράσουμε τις οποίες δυσκολίες και αντιξοότητες, οι οποίες στο παρελθόν θα αποτελούσαν τροχοπέδη στην πνευματική μας εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση