ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

4 comments

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. ΑΛΕΞΙΑ

  ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ!!!! Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!

  https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgeio_Paideias_kai_Thriskeymaton_Katargisi_Trapezas_Thematon/share/?new

 2. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  Η γνώμη μου είναι πως η τράπεζα θεμάτων εξελισσόμενη και προσαρμοζόμενη συνεχώς στις σύγχρονες εκπαιδευτικές συνθήκες και στις ανάγκες και δυνατότητες των μαθητών ειναι ένα θετικό μέτρο για δύο λόγους: α) δημιουργεί συνθήκες ισότητας σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα από την άποψη της κάλυψης της διδακτέας ύλης και β) όλοι οι μαθητές έχουν από την αρχή της χρονιάς τα θέματα των εξετάσεων στη διάθεσή τους, ώστε να εξασκούνται και να προσαρμόζουν τη μελέτη τους σε αυτά.

 3. Κατερίνα Δημουλά

  Νομίζω ότι η κάλθψη της διδακτέας ύλης μπορεί να εξασφαλιστεί και με΄άλλους τρόπους , άλλωστε η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών ολοκλήρωνε τη διδακτέα ύλη . Η τράπεζα θεμάτων καλλιεργεί την ανισότητα ματαξύ των μαθητών , τους οδηγεί στα φροντιστήρια, άλλωστε οι ερωτήσεις της τράπεζας θεμάτων κοινοποιούνται στο σύνολό τους μετά από απαιτήση των φροντιστηρίων. Η εκπαίδευση γίνεται, λοιπόν ,όλο και περισσότερο ταξική αποκλείοντας ένα μεγάλο μέρος των μαθητών.

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

   Καλή Χρονιά! Το συμπέρασμά σας ότι η εκπαίδευση γίνεται όλο και περισσότερο ταξική υποτίθεται οτι στηρίζεται στο ότι η τράπεζα θεμάτων καλλιεργεί την ανισότητα μεταξύ των μαθητών και τους οδηγεί στα φροντιστήρια, πράγμα που δεν αποδεικνύετε. Μάλλον καταλήξαμε για ακόμη μια φορά στην εκπαίδευση σε ένα φαύλο κύκλο: η κινδυνολογία για το «τέρας» της τράπεζας θεμάτων που θα κατασπαράξει τους μαθητές, προκάλεσε πανικό, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί τους μαθητές στα φροντιστήρια. Κανείς δεν αντιμετώπισε το θέμα με ψυχραιμία με μόνο κριτήριο το καλό των μαθητών, κανείς ή πολλοί λίγοι τους ενημέρωσαν αντικειμενικά, για να κατανοήσουν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του μέτρου αυτού. Αντίθετα πολλοί το αντιμετωπίζουν δογματικά και μηδενιστικά. Και κάτι τελευταίο: ο ταξικός κίνδυνος προέρχεται περισσότερο από την εμμονή στη στασιμότητα παρά στις όποιες προσπάθειες (κουτσές και στραβές, έστω) για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία!

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων