ΠΑΡΚΟ ΣΔΕ

Δημιουργήθηκε με το Padlet
Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η Ιαπωνία και οι άλλοι

Το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας είναι αποτέλεσμα σωστών επιλογών, οικονομικής ανάπτυξης, σωστής διατροφής και καλής σχέσης πολίτη -κράτους, δηλ. θέματα Παιδείας.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Λήξη σχολικού έτους 2016-2017

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 λήγουν τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2016-2017 στα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Παρασκευή σαπουνιού με ελαιόλαδο

sapouni 1 sapouni 2 sapouni 5 sapouni 3 sapouni 4

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ Η/Υ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015

ΠΤΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ PC

 

Κάτω από τα 300 εκατ. συσκευές, βρέθηκε η παγκόσμια αγορά PC το 2015, φθάνοντας τα 289 εκατ. τεμάχια από 314 εκατ. το 2014. Ποσοστιαία, το περασμένος έτος καταγράφηκε πτώση κατά 8%, την οποία δεν μπόρεσε να μετριάσει ούτε το παραδοσιακά καλό για τον κλάδο 4ο τρίμηνο του έτους. Και σε επίπεδο τριμήνου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Gartner, σημειώθηκε πτώση κατά 8,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, ενώ τεμαχιακά η παγκόσμια αγορά κινήθηκε στα 75,7 εκατ. συσκευές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, οι αναλυτές της Gartner εκτιμούν ότι και το 2016, η παγκόσμια αγορά υπολογιστών θα κινηθεί πτωτικά σε ποσοστό της τάξης του 1% σε σχέση με το 2015, με μια δυναμική ήπιας ανάκαμψης να μην αποκλείεται, πάντως, αργά εντός του 2016. Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, η παγκόσμια αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών βρίσκεται στο μέσον μια δομικής αλλαγής, η οποία θα έχει ως συνέπεια τη μείωση της εγκατεστημένης βάσης των PCs τα προσεχή έτη.

Στην περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), η πτώση στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν διπλάσια του παγκόσμιου μέσου όρου, με την αγορά να υποχωρεί κατά 16% το 4ο τρίμηνο. Στη ραγδαία αυτή υποχώρηση συνέβαλαν τόσο οι συναλλαγματικές ισοτιμίες σε σχέση με το δολάριο, όσο και συνθήκες πολιτικο-οικονομικής αστάθειας στην περιοχή. Ενδεικτικό είναι ότι και σε επίπεδο έτους, οι πωλήσεις PCs στην περιοχή της ΕΜΕΑ υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 14%.

Κατά το 4ο τρίμηνο του 2015, η HP κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των πέντε ισχυρότερων κατασκευαστών, αν και είδε τις πωλήσεις της στην περιοχή να υποχωρούν κατά 13,6%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Lenovo, η οποία, επίσης, κατέγραψε μείωση πωλήσεων σε επίπεδο τεμαχίων. Η δε τρίτη στην κατάταξη Asus ήταν ο μόνος κατασκευαστής στην πρώτη πεντάδα, που εμφάνισε – έστω και εντελώς οριακή, της τάξης του 0,4% – ανάπτυξη.

 

Δημοσιεύθηκε στη επαγγελματική ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ Η/Υ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015

Ο τόπος μας στην τάξη μας!

PB110005PB110006PB110003

 

Ένα μεγάλο ταξίδι στην πατρίδα μας κάναμε πριν λίγες μέρες ,κατασκευάζοντας με πλαστελίνη τον ανάγλυφο χάρτη της Ελλάδας. Διαβήκαμε κάμπους και βουνά, διασχίσαμε θάλασσες και πελάγη, περάσαμε λίμνες και ποτάμια! Και μετά από μια οργανωμένη, συνεργατική προσπάθεια, ετοιμάσαμε την ανάγλυφη μακέτα που θα είναι ένα εργαλείο μάθησης και παιχνιδιού στο μάθημα της Γεωγραφίας αλλά κυρίως της Ιστορίας , αφού σε λίγο καιρό ο χάρτης θα γεμίσει με καρτελάκια τόπων όπου έγιναν τα σημαντικότερα γεγονότα του αγώνα του 1821! Η περιπέτεια συνεχίζεται!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει το internet ένα «δυνατό» εργαλείο, το οποίο μπορεί -με σωστή χρήση- να προσφέρει απλόχερα γνώση σε κάθε ενδιαφερόμενο. Μπορεί όμως να γίνει όμως και πολύ επικίνδυνο για τις πιο μικρές και ανυποψίαστες ηλικίες, από κάποιους πονηρούς κερδοσκόπους που δεν ενδιαφέρονται για τις ψυχικές (και όχι μόνο) βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν. Πως μπορούν λοιπόν να προστατευτούν τα παιδιά όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και πως μπορούν οι γονείς να τα προστατέψουν;
Στο παρακάτω κείμενο θα γίνει μια προσπάθεια να βοηθηθούν όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές.

Οδηγίες προς Παιδιά

Μην δίνεται ποτέ στοιχεία όπως η το όνομα σας, το τηλέφωνο σας, η διεύθυνση σας, το σχολείο σας ή οτιδήποτε άλλο που θα βοηθούσε κάποιον να σας βρει ή/και να επικοινωνήσει μαζί σας, Να θυμάστε πάντα ότι οι άνθρωποι στο διαδίκτυο μπορεί να μην είναι αυτοί που σας λένε.

Να θυμάστε πάντα πως μπορεί να αισθάνεστε «αόρατοι» όταν είστε στο διαδίκτυο, αλλα να ξέρετε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει οπότε μην κάνετε κάτι που θα μετανιώσετε αργότερα και για το οποίο μπορείτε να έχετε συνέπειες.

Μην πάτε ποτέ κάπου με σκοπό να συναντήσετε κάποιον που γνωρίσατε από το internet, χωρίς την άδεια των γονιών σας. Αν σας ζητηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αρνηθείτε και να ενημερώσετε τους γονείς για το γεγονός.

Αν δείτε στο internet κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε άβολα φύγετε αμέσως από αυτό. Αν λάβετε κάποιο μήνυμα που σας φαίνεται εχθρικό, μην απαντήσετε. Και στις δύο περιπτώσεις να θυμάστε ότι δεν φταίτε εσείς για αυτό , αλλά θα πρέπει να ενημερώσετε τους γονείς για αυτό που έγινε.

Συζητήστε με τους γονείς σας για το τι θα σας άρεσε αλλά και το τι θα πρέπει να βλέπετε στο internet κατά την γνώμη τους. Να ακολουθήσετε τις συμβουλές τους για σωστή χρήση των υπολογιστών και να μην παραβείτε αυτά που έχετε συμφωνήσει να κάνετε.
Οδηγίες προς Γονείς

Χρησιμοποιήστε προγράμματα τα οποία φιλτράρουν αυτά που βλέπουν στο διαδίκτυο τα παιδιά σας, αλλά και που σας επιτρέπουν να επιλέξετε τι θα δουν και που θα μπουν.

Μάθετε τα παιδιά σας να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα τους και πείτε τους ότι πολλές φορές οι άνθρωποι που είναι online προσποιούνται πως είναι κάποιοι άλλοι καθώς και ότι δεν θα πρέπει ποτέ να δίνουν κανένα στοιχείο τους σε κανέναν. Μην τους δίνετε τους αριθμούς των πιστωτικών σας καρτών.

Μην εξοπλίζετε τον υπολογιστή στον οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά σας με αχρείαστο υλικό και συσκευές όπως web cameras, scanners, μικρόφωνα κτλ τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά σας με επικίνδυνα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που διαθέτετε τέτοιες συσκευές να τις συνδέετε μόνο όταν πραγματικά χρειάζονται.

Πολλές φορές τα παιδιά πιστεύουν ότι ήταν λάθος τους που είδαν ή που τους είπαν κάτι άσχημο στο internet και αποφεύγουν να το πουν καθώς δεν αισθάνονται άνετα με αυτό. Κάντε τους γνωστό πως δεν φταίνε αυτά για αυτό που είδαν και πως σε κάθε περίπτωση να σας ενημερώνουν για ότι συμβαίνει.

Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε σημείο του σπιτιού που θα μπορείτε να βλέπετε αυτά που βλέπουν τα παιδιά. Δείξτε πως ενδιαφέρεστε για το τι μαθαίνουν στο διαδίκτυο αλλά και για το διαδίκτυο αυτό καθαυτό.

Πάντα να ελέγχετε τον τηλεφωνικό σας λογαριασμό για ύποπτες κλήσεις και ποσά. Πολλές φορές μπορούν να γίνουν κλήσεις προς αριθμούς που προσφέρουν ύποπτο περιεχόμενο. Η κλήσεις αυτές μπορούν να γίνουν εντελώς κρυφά ακόμα και από το παιδί σας.

Δημιουργήστε μια λίστα με συμβουλές προς τα παιδιά σας (όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω) και κολλήστε κοντά στην οθόνη του υπολογιστή που χρησιμοποιούν έτσι ώστε να τις έχουν πάντα υποψιών τους.

Υποστηρίξτε και ενθαρρύνεται την σωστή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά σας. Αν δεν γνωρίζετε για το διαδίκτυο, φροντίστε να μάθετε είτε από κάποιο ειδικό είτε ακόμα και από τα ίδια τα παιδιά σας. Το διαδίκτυο δεν είναι ούτε εχθρός ούτε πρόβλημα, αρκεί να γίνεται σωστή χρήση αυτού από όλες τις πλευρές.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ… ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΝΕΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μια πρακτική λύση για «συγύρισμα» του e-υλικού

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

free-computer-wallpapers-6ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε