Αρχείο για "Ιούνιος, 2019"

Ολοκλήρωση διδακτικού έτους

Ολοκληρώθηκε σήμερα, 14 Ιουνίου 2019,  το διδακτικό έτος 2018-2019. Από αύριο το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, έως και την 31η Αυγούστου 2019. Μέχρι τότε θα σταματήσουν και οι δημοσιεύσεις σε αυτό το ιστολόγιο, εκτός αν κατά το διάστημα αυτό προκύψουν ειδήσεις που θα απαιτούν τη γνωστοποίησή τους.

 

Αποχαιρετισμός και ευχές για το καλοκαίρι…

Η επίγευση μιας σχολικής χρονιάς που φεύγει…

Με αφορμή την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, επιλέγουμε το ακόλουθο απόσπασμα του Μίλοραντ Πάβιτς,  για να  σας αποχαιρετήσουμε:

«Όταν το βράδυ κοιμόμαστε, στην πραγματικότητα μετατρεπόμαστε σε ηθοποιούς και πηγαίνουμε πάντα σε άλλη σκηνή για να παίξουμε τον ρόλο μας. Και στη διάρκεια της ημέρας; Στο φως της μέρας μαθαίνουμε τον ρόλο αυτό. Καμιά φορά δεν τον μαθαίνουμε όπως πρέπει και τότε δεν τολμάμε να εμφανιστούμε στη σκηνή και κρυβόμαστε πίσω από τους άλλους ηθοποιούς που ξέρουν καλύτερα τα λόγια τους και τα βήματα για αυτό τον δρόμο.

Και εσύ, εσύ είσαι εκείνος που έρχεται στην αίθουσα  να δει την παράστασή μας, και όχι να παίξει έναν ρόλο. Ας πέσει το μάτι σου πάνω μου στην καλύτερη στιγμή μου, γιατί κανείς δεν είναι και τις εφτά μέρες τη βδομάδα ούτε σοφός ούτε ωραίος

Μίλοραντ Πάβιτς, Το λεξικό των Χαζάρων

Ευχαριστούμε, λοιπόν, όσους πρόθυμα έριξαν το βλέμμα τους στις καλύτερες στιγμές μας αυτή τη χρονιά, λυπούμαστε για όσους δεν τις είδαν… και Ευχόμαστε σε όλους σας  “Καλό καλοκαίρι!”

Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του 6ου Δ. Σχ. Αμαρουσίου

Ετικέτες:

Αποτελέσματα του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού 2019 για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2019 ανακοίνωσε:

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση έλαβαν μέρος συνολικά 39.000 μαθητές από περίπου 850 Δημοτικά Σχολεία. Στην δεύτερη φάση προκρίθηκαν 3.000 μαθητές Ε΄ Δημοτικού και 2.500 μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού και προσήλθαν την ημέρα του διαγωνισμού 2.500 μαθητές Ε΄ τάξης και 2.000 μαθητές ΣΤ΄ τάξης.

Μετά την αξιολόγηση των γραπτών της β΄ φάσης, βραβεία και επαίνους λαμβάνουν  521 μαθητές Ε΄ τάξης και 398 μαθητές ΣΤ΄ τάξης. Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες!

Πατήστε εδώ, για να δείτε τους επιτυχόντες.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό! Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη…

Οι εκδηλώσεις βράβευσης θα πραγματοποιηθούν ως εξής: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Απολογισμός σχολικού έτους 2018-2019

 

Η φετινή χρονιά πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε. Αυτό σημαίνει ότι δουλέψαμε πολύ και προσπεράσαμε τον χρόνο. Γι αυτό σας παρουσιάζουμε εν συντομία τον απολογισμό για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019. Πατήστε εδώ, για να τον διαβάσετε.

Ετικέτες:

Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2018-19

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή λήξης για το σχολικό έτος 2018-19. Τα παιδιά του Δημοτικού και του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου παρουσίασαν την καταπληκτική μουσική παράσταση “Γέφυρες στον χρόνο…” στην οποία οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με την παράδοση μέσα από σύγχρονους ρυθμούς. Υπεύθυνη της γιορτής ήταν η γυμνάστρια κ. Λυδία Πατζιά, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε επίσης, όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης, οι οποίοι είναι: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Έργα συντήρησης στο σχολείο

Σήμερα 9 Ιουνίου 2019, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης (αλλαγή πλακιδίων) στις τουαλέτες των παιδιών σε ισόγειο, πρώτο & δεύτερο όροφο. Ευχαριστούμε τον πατέρα  μαθητή μας,  κ. Γ. Κοταρίνο, για την προσφορά του στα πλακάκια.

Ετικέτες:

Παραλαβή ηλεκτρονικού εξοπλισμού & καρτών μέλους για τη Βιβλιοθήκη

Στις 6 Ιουνίου 2019, παραλάβαμε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη Βιβλιοθήκη μας στο πλαίσιο του έργου ΣΑΕ 047 «Δράση εξοπλισμού των Δ. Σχολείων ενταγμένων στο σύστημα δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με φορέα χρηματοδότησης το ΥΠΠΕΘ κι απόφαση του Προέδρου της Σχ. Επιτροπής ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου. Στις 28 και 29 Μαΐου 2019 έγινε παρουσίαση της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης στους μαθητές των Δ΄,  Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κ. Μ. Βαστάκη και τους δόθηκαν οι κάρτες μέλους, οι οποίες θα αποτελούν την ταυτότητά τους για την είσοδό τους στη Βιβλιοθήκη. Στους μαθητές των  Α΄,  Β΄ & Γ΄τάξεων η παρουσίαση θα γίνει την επόμενη σχολική χρονιά. Ολοκληρώνονται από κάθε άποψη οι διαδικασίες για την άρτια λειτουργία της Βιβλιοθήκης σύμφωνα με την υπ. αριθμ. Φ.17/139463/Δ1/28-8-18 Εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ.

 

Ετικέτες:

Εκατόν εξήντα οχτώ τίτλοι βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη μας…

Σήμερα, 5 Ιουνίου 2019, παραλάβαμε εκατόν εξήντα οχτώ (168) τίτλους βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη μας στο πλαίσιο του έργου ΣΑΕ 047  “Δράση εξοπλισμού των Δ. Σχολείων ενταγμένων στο σύστημα δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης” με φορέα χρηματοδότησης το ΥΠΠΕΘ  κι απόφαση του Προέδρου της Σχ. Επιτροπής ΠΕ του Δ. Αμαρουσίου.

Γι΄αυτόν τον λόγο είχαμε ζητήσει από μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς να προτείνουν τίτλους βιβλίων. Από τους γονείς του σχολείου ανταποκρίθηκαν οι πενήντα τέσσερις (54). Οι προτιμήσεις γονέων και μαθητών/τριών αναλυτικά ήταν οι εξής: Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Πρόσκληση για τη γιορτή λήξης…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στη γιορτή λήξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και
του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:00.

Η διευθύντρια του σχολείου & η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Οι εκπαιδευτικοί
Οι μαθητές/τριες

Ετικέτες:

Όμορφες στιγμές από την τελευταία εκδρομή…

Σήμερα, 5 Ιουνίου 2019, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου με τις δασκάλες και τους δασκάλους τους αποχαιρέτησαν τη φετινή σχολική χρονιά με μια εκδρομή στο αθλητικό κέντρο “Leontario” στον Γέρακα. Χαλάρωσαν,  έπαιξαν, διασκέδασαν και γύρισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχόμαστε σε όλους/ες και του χρόνου τα ίδια και καλύτερα…

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση