Τα τελευταία χρόνια, η έναρξη λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης συνοδεύεται από μια κυριακάτικη συγκέντρωση στο χώρο του νηπιαγωγείου μας , όπου οι γονείς ενημερώνονται για τη σημασία και την αξία των βιβλίων στην καθημερινότητά μας, για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης παιδιών και ενηλίκων αφήνοντας για το τέλος το πιο ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι που είναι τα αγαπημένα μας μικρά βιβλία της παιδαγωγικής Φρενέ που αποσκοπούν
- στο σεβασμό στην ελεύθερη έκφραση,τις επιλογές και τα ενδιαφέροντα των μαθητών (τα παιδιά διαλέγουν τα θέματα των μικρών βιβλίων, γράφουν μικρά κείμενα ή κάνουν μόνο ζωγραφική, τα μεγαλύτερα χρησιμοποιούν και τις νέες τεχνολογίες )
- στη μάθηση μέσω της εμπειρίας (με τη μέθοδο της δοκιμής και του λάθους για τη σύνταξη των μικρών βιβλίων και τη δημοσίευσή τους)
- στη συνεργασία (τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους και ευθύνες για τη δημιουργία του βιβλίου)
- προσφέρουν κίνητρο για μάθηση (οι μαθητές κάνουν κάτι που έχει νόημα για αυτά και τα ευχαριστεί , μοιράζονται εμπειρίες και χαίροντα για τα έργα τους )
Στο τέλος , παρέα γονείς και παιδιά παρουσίασαν τις μοναδικές και πρωτότυπες ιστορίες που έγραψαν, και κέρδισαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα!!!
Ένα μεγάλο ” Ευχαριστώ” σε όσους γονείς πέρασαν το κυριακάτικο πρωινό τους στο νηπιαγωγείο και μαζί με τα παιδιά τους έφτιαξαν τις ωραότερες ιστορίες!!!







Αφήστε μια απάντηση