Δραστηριότητα 2 Εργαστήριο Δεξιοτήτων: «Δεν φωνάζω, δεν μαλώνω, αγκαλιά και αγάπη απλώνω»-Θεματική ενότητα: ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ–ΕΥ ΖΗΝ/Υποενότητα: ΥΓΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε παρακολούθηση του βιβλίου «Η Σκάλα της Αγάπης», Συγγραφέας:Τσορώνη-Γεωργιάδη Γιολάντα Εκδόσεις:Σαββάλας

126eda57 a3b8 4fbb a173 56c182a0b764 133095e0f fb09 4a8e a953 e4841742d869 1 944f1679 7e6d 4e3a ae5f c1a5ad1268db 1

Αν το αστέρι, που έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στη ζούγκλα, δεν επέστρεφε γρήγορα στον ουρανό, θα έχανε τη λάμψη του μια για πάντα. Τα ζωάκια θέλησαν να το βοηθήσουν και  προσπάθησαν με χίλιους τρόπους να το γυρίσουν πίσω! Τι κι αν είχε δύναμη το λιοντάρι, ύψος η καμηλοπάρδαλη και ευκινησία η μαϊμού;  Ένα τόσο δα μυρμηγκάκι κατάφερε να το βοηθήσει, αποδεικνύοντας στους -από τη φύση τους- ικανούς και δυνατούς, πως η συνεργασία κάνει τα αδύνατα δυνατά!
Τα νήπια διαπίστωσαν πως τα «θαύματα» γίνονται από ομάδες, από παρέες, από συνεργασίες. Στην παρεούλα, τα παιδιά μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και τι τους έκανε εντύπωση. Ακούστηκε το μήνυμα: «Εάν πιστεύω στον εαυτό μου μπορώ να καταφέρω κάτι που θέλω. Μπορώ να πετύχω περισσότερα αν εμπιστεύομαι και τους φίλους μου και προσπαθούμε μαζί να τα καταφέρουμε».
Οι μαθητές/ριες πρότειναν ένα σύνθημα για να ενθαρρύνουν το δέσιμο της ομάδας που είναι το εξής: «Μπορώ και μοναχός μου μα μ’ εσένα είναι αλλιώς αν σ’ έχω στο πλευρό μου». 

Ως εκ τούτου, ο/η μαθητής/τρια, μέσα από την εν λόγω ιστορία και τη συζήτηση στην παρεούλα καθίσταται ικανός/ή:

  • Να συνεργάζεται, να δουλεύει και να σκέφτεται ομαδικά, να επικοινωνεί τις ιδέες του.
  • Να συμμετέχει σε συζητήσεις, σεβόμενος/η τη σειρά και τη γνώμη των υπολοίπων συνομιλητών.
  • Να αποκτήσει θετική αυτοεικόνα, να βελτιώσει την αυτοαντίληψή του και τις σχέσεις του με τους/τις συμμαθητές/ριες του.
  • Να καλλιεργήσει την κριτική του/της σκέψη και ορθές μορφές επικοινωνίας.
  • Να κατανοήσει τη δυναμική της ομάδας στην επίτευξη ενός στόχου και πως η δύναμή του/της μεγαλώνει όταν πολλοί ενώνουν τις δυνάμεις τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *