Επίσκεψη Α΄και Β΄τάξης στο Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Nouvelle»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ»

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης, επισκέφτηκαν τον Πολυχώρο Εκπαίδευσης ‘NOUVELLE»  και παρακολούθησαν  ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ». Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να μυήσει το παιδί στους βασικούς κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής, να μάθουν να ξεχωρίζουν και ν’ αντιμετωπίζουν τους κινδύνους στους δρόμους και να καλλιεργήσουν το έμφυτο σε κάθε άνθρωπο, ένστικτο της αυτοπροστασίας. Η δράση του προγράμματός  περιλαμβάνει δραστηριότητες γνωστικές, εικαστικές,
παιγνιώδεις κατασκευές , επισκέψεις, βιωματικές εμπειρίες και προτάσεις.
Οι μαθητές μας παρακολούθησαν  ταινία με ενημερωτικό υλικό. Εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και  κατανόησαν τους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, μέσω οπτικού υλικού που  αναλύει τους κύριους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.
Δημιουργούργησαν  ομάδες  και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο υπήρχαν ταμπέλες με σήματα, φωτεινοί σηματοδότες και διαδρομές οδήγησαν ειδικά
κατασκευασμένα ποδήλατα. Με την βιωματική και συνεργατική μέθοδο διδασκαλίας οι μαθητές μας
απόκτησαν σωστή γνώση των κανόνων κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς. Απάντησαν και αξιολογήθηκαν σε ερωτηματολόγια για όλα αυτά που διδάχτηκαν κατά την διάρκεια του προγράμματος. Ζωγράφισαν και τραγούδησαν με πολύ ενθουσιασμό. Στο τέλος του προγράμματος  έπαιξαν στον παιδότοπο του πολυχώρου με την επίβλεψη των παιδαγωγών.

Περάσαμε καταπληκτικά!!!

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Αφήστε μια απάντηση