Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Αθήνα 2018

Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου, ξεκινήσαμε για ακόμη μια χρονιά να επισκεφθούμε την Αθήνα. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία και τη μοναδική εμπειρία να δουν  από κοντά σημαντικά μνημεία της ελληνικής και παγκόσμιας κληρονομιάς, τα οποία οι περισσότεροι μέχρι τώρα γνώριζαν μόνο από τα βιβλία.

Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε το κέντρο πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», έναν εντυπωσιακό χώρο όπου στεγάζονται η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς. Στο τέλος της τελευταίας ημέρας επισκεφθήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων, όπου συμμετείχαμε σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ αποτελέσαμε και το τελευταίο σχολείο που είχε την ευκαιρία να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας για το τρέχον σχολικό έτος, πριν αυτή κλείσει για την πραγματοποίηση εργασιών ανακαίνισης της οροφής της.

Τη δεύτερη μέρα ξεκινώντας τη περιδιάβασή μας από την οδό Διονυσίου Αρειοπαγίτου ανεβήκαμε και θαυμάσαμε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, έναν αρχαιολογικό χώρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου μεταξύ άλλων θαυμάσαμε τα γλυπτά του Παρθενώνα. Μετά από μια σύντομη βόλτα στην Πλάκα και το Μοναστηράκι επισκεφθήκαμε το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου κατά την αρχαιότητα γινόταν μέρος της μεγάλης γιορτής των Παναθηναίων αλλά έλαβαν χώρα και οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.

Την τελευταία μέρα είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και να δούμε από κοντά πολλά και διαφορετικά είδη ζώων από ποικίλα και πολλές φορές εξωτικά για εμάς οικοσυστήματα, ενώ παρακολουθήσαμε και μια εντυπωσιακή εκπαιδευτική παρουσίαση δελφινιών. Κατά την επιστροφή αν και όλοι ήταν κουρασμένοι, αισθάνονταν ικανοποιημένοι και γεμάτοι από εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις ευχάριστες και μοναδικές.

«Συλλογή προϊόντων – Δράσεις Σχολείων»

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και απώτερο στόχο
τη στήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, οργάνωσε μια δράση αγάπης.
Εν όψει του Πάσχα θέλοντας να στηρίξει τις οικογένειες δεκάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι με δυσκολία αλλά και περίσσεια αξιοπρέπεια προσπαθούν να αντεπεξέλθουν
στην καθημερινότητα, τοποθέτησε στα σχολεία «Καλάθια Αγάπης». Αυτό που είχαν να
κάνουν οι μαθητές και οι γονείς τους ήταν να τα γεμίσουν  με προϊόντα. Από το σχολείο μας ζητήθηκε να συγκεντρώσει ρύζι. Η συνεισφορά ήταν πολύ μεγάλη και σας ευχαριστούμε πολύ!!!

Ο Διευθυντής και οι δάσκαλοι του σχολείου.