Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των πληροφοριών και της επικοινωνίας έχει προσδώσει άλλες διαστάσεις στον χρόνο και στον χώρο και έχει επιφέρει πραγματική επανάσταση στην πληροφόρηση και στην επικοινωνία. Το σχολείο, ως κοινωνικός θεσμός, οφείλει να παρακολουθεί τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις και να ανταποκρίνεται σ’ αυτές. Μέσα από τους διαδικτυακούς τόπους, όπου παρουσιάζονται οι δράσεις, οι πρωτοβουλίες των σχολείων, τα προγράμματα και οι καινοτομίες, διαχέονται οι ιδέες, οι καλές πρακτικές και γενικότερα η γνώση και η εμπειρία. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους γονείς, την τοπική και ευρύτερη κοινωνία αλλά και με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης.

Ο Διευθυντής

Χρήστος Καγιάννης

«Λυρικός μικρός πλανήτης»… επίσκεψη Γ΄και Δ΄τάξης

Ένα υπέροχο και διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄και Δ΄ Δημοτικού την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου. Ο φιλόξενος χώρος του «Λυρικού μικρού πλανήτη» υποδέχτηκε τα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με τίτλο: «Παίζοντας με θεούς και ήρωες».

Αρχικά οι μαθητές μας πληροφορήθηκαν για τα ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αγγεία, τις παραστάσεις και τις «υπογραφές» των καλλιτεχνών. Έβαλαν μάλιστα και τις δικές τους υπογραφές σε μία «κύλικα» Παρατήρησαν εικόνες με αρχαία αγγεία, έμαθαν πώς να τα¨διαβάζουν» και έφτασαν με μεγάλη ευστοχία στην αποκωδικοποίηση των  κορυφαίων κατορθωμάτων του Ηρακλή.

Από την  μυθολογία στην αναπαράσταση.

Στη συνέχεια, έφτιαξαν έναν λαβύρινθο, έβαλαν τις στολές και «ανέβασαν» μια θεατρική παράσταση, υπό τις οδηγίες της «σκηνοθέτιδας». Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό! Ο μύθος «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος» δραματοποιήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Οι πρωταγωνιστές – όλοι οι μαθητές μας-τα πήγαν περίφημα!!!

Εύγε τους!!!