Ανακαλύπτοντας τα ταλέντα μας- Η Μουσική και το Τραγούδι

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης του σχολείου μας “Ανακαλύπτω τα ταλέντα μας” μας επισκέφτηκε η μουσικός και ερμηνεύτρια Κατερίνα Τζώτζου που σε συνεργασία με τον μουσικό του σχολείου μας Μανώλη  Γερεμπακάνη μάς μύησαν στα μυστικά του τραγουδιού και της δημιουργίας του. ”Μουσική – Φωνητική” είναι ένα από τα προτεινόμενα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν για να

 » (συνέχεια…)

Εκδρομή των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων.

Οι μικρές τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το πάρκο των δεινοσαύρων. Εξερεύνησαν το σπήλαιο με τους πρωτόγονους ανθρώπους, έμαθαν για τα είδη των δεινοσαύρων και την εξαφάνισή τους, θαύμασαν τα μεγαθήρια της εποχής των παγετώνων και ήρθαν σε επαφή με απολιθώματα.

result image 3 1 » (συνέχεια…)

Δημιουργικός Διαγωνισμός “Αστέρι της Ευχής” 2023-2024

Οι μαθητές της Ε τάξης, στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων με θέμα τον εθελοντισμό, συμμετείχαν στο μαθητικό διαγωνισμό του Make a wish Ελλάδας. Δημιούργησαν το δικό τους ομαδικό αστέρι με τα μηνύματά τους.

IMG 9547 » (συνέχεια…)

Η Ανακύκλωση της Α’ τάξης

Η Α’ τάξη μέσα στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων για την ανακύκλωση έμαθαν έννοιες όπως ανακυκλώνω, επαναχρησιμοποιώ,κάνω κομπόστ. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες μπόρεσαν να διαχωρίζουν τα υλικά και να μαθαίνουν παίζοντας.

IMG 9478 » (συνέχεια…)

Επίσκεψη στο Ανατόλια

 

Με χαρά και ενθουσιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄, Ε ΄και Στ΄ τάξεων συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα Green Vibes και Green Racers του κολλεγίου Ανατόλια στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίουGreen Vibes εκπονήθηκε εκπαιδευτικό σενάριο που σχετίζεται με τη χρήση των πλαστικών και τις επιπτώσεις τους στα θαλάσσια

 » (συνέχεια…)

Σχολικός Συνεταιρισμός ”Τα ρόδια”: Οι δράσεις μας

Συνεχίζονται και την τρέχουσα σχολική χρονιά οι δράσεις του Σχολικού Συνεταιρισμού. Έτσι, οι μαθητές-συνεταιριστές διαχειρίζονται το κυλικείο του σχολείου, έχουν αναλάβει τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης, το πρόγραμμα ανακύκλωσης (τηγανέλαια, μπαταρίες, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, κομποστοποίηση), τη φροντίδα του σχολικού κήπου και την αναβίωση εθίμων (όπως χριστουγεννιάτικα κάλαντα, γαϊτανάκι

 » (συνέχεια…)

Συγκρότηση των οργάνων διοίκησης του Σχολικού Συνεταιρισμού

Συγκροτήθηκαν τα όργανα διοίκησης του Σχολικού μας Συνεταιρισμού ”Τα ρόδια” για τη σχολική χρονιά 2023-24, ως ακολούθως:

Α) Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Κοκκινίδου Άννα (Στ΄ τάξη)

Αντιπρόεδρος: Κεχαγιόγλου Παύλος (Ε΄ τάξη)

Γραμματέας: Δημητριάδου Μαρία  (Στ΄ τάξη)

Μέλος: Ιωσηφίδης Ανδρέας (Δ΄ τάξη)

Τριμελής Διαχειριστική Ομάδα: Ζέικου

 » (συνέχεια…)

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας σχολικού έτους 2023-24

Λήψη αρχείου

Κάλαντα Χριστουγέννων

Στο πλαίσιο των σκοπών και δραστηριοτήτων του Σχολικού Συνεταιρισμού, που είναι και η αναβίωση παραδόσεων και εθίμων, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, μαθητές του σχολείου των τριών μεγαλύτερων τάξεων έψαλλαν τα κάλαντα σε οικίες και καταστήματα στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη συνοδεία εκπαιδευτικών για ένα διδακτικό δίωρο. Τα  έσοδα από τα κάλαντα θα διατεθούν για

 » (συνέχεια…)

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α’ και Β’ τάξεων μας έδειξαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο το Πνεύμα των Χριστουγέννων.

result image

 » (συνέχεια…)