Ενδοσχολική Επιμόρφωση

Ενδοσχολική επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την 17η Νοεμβρίου. Το πρώτο θέμα επιμόρφωσης αφορούσε την «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» με εισηγητές τον Διευθυντή κ. Καγιάννη Χρήστο και τις εκπαιδευτικούς Παπαναγιώτη Ζωή και Σπυριδοπούλου Ελένη. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σχετικά με την χρήση εκπαιδευτικής πλατφόρμας για την κυκλοφοριακή αγωγή του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, την οποία και θα αξιοποιήσουν σε προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής στην ευέλικτη ζώνη.

 Ακολούθησε επιμόρφωση από τον Διευθυντή, κ. Καγιάννη Χρήστο με θέμα «Διαταραχές στη σχολική ηλικία- Σχολικό Πλαίσιο». Σχετικές πληροφορίες και υλικό για την εισήγηση μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συντάκτρια άρθρου: Σπυριδοπούλου Ελένη

Επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο του Ηρακλή

 

Το σχολείο μας επισκέφτηκε σήμερα το μυθολογικό θεματικό πάρκο του Ηρακλή που στεγάζεται στη ΔΕΘ. Στο πάρκο παρουσιάζονται οι 12 άθλοι του Ηρακλή με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο συναρπάζοντας μικρούς και μεγάλους! Με τη βοήθεια των  «Αμαζόνων»  που μας περίμεναν στην είσοδο, περιηγηθήκαμε στο πάρκο και μεταφερθήκαμε στην εποχή του Ηρακλή.

Στην είσοδο μας περίμενε ο Ηρακλής!

Ο δρόμος της Αρετής και της Κακίας

Η Λερναία Ύδρα

Το ελάφι με τα χρυσά κέρατα

Ο κάπρος του Ερύμανθου

 

Το λιοντάρι της Νεμέας βρυχάται ενώ κάνουμε την περιήγησή μας στο Πάρκο

 

Τα παιδιά δοκίμασαν να περπατήσουν με τις πατούσες του Ηρακλή! Ομολογουμένως, ήταν λίγο….μεγάλες!

 

Περάσαμε πολύ όμορφα! Ήταν μια αξέχαστη και ξεχωριστή εμπειρία για όλους!

 

 

Συντάκτρια άρθρου: Σπυριδοπούλου Ελένη

Επίσκεψη στο Λευκό Πύργο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σήμερα με το σχολείο μας επισκεφθήκαμε το μνημείο ορόσημο για την πόλη μας, τον Λευκό Πύργο. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία της Θεσσαλονίκης και τις διάφορες όψεις της μέσα αντλώντας πληροφορίες μέσα από νέες τεχνολογίες με τη μορφή προβολών, βιντεοπαρουσιάσεων και πολυμεσικών εφαρμογών σε οθόνες αφής. Παράλληλα, κατάλληλο εποπτικό υλικό που κοσμεί που τοίχους του πύργου μας έδωσε σημαντικές λεπτομέρειες για τη ζωή και τους σταθμούς της πόλης ανά χρονική περίοδο.

Η θέα από ψηλά δεν μπορούσε παρά να μας τραβήξει την προσοχή και να μας συναρπάσει!

Περιήγηση στον Λευκό Πύργο

Ώρα για φαγητό και ξεκούραση υπό τη σκιά των δέντρων!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συντάκτρια άρθρου: Σπυριδοπούλου Ελένη