Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης1

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στην Ισπανία. Ο καλοσυνάτος Αλόνσο Κιχάνο, έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, παρασυρμένος από τα ανδραγαθήματά τους, αποκηρύσσει το παρελθόν του. Επιλέγει το όνομα Δον Κιχώτης ντε λα Μάντσα, παίρνει για υπηρέτη του και ιπποκόμο τον Σάντσο Πάντσoκαι πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στα όνειρά του…

Προγραμματισμός επισκέψεων και δράσεων.

Ιανουάριος

Τη Δευτέρα 12/1/2015 η σοκολατοποιία ΙΟΝ μας διασκεδάζει , με κλόουν, στο χώρο του Σχολείου.

Την Πέμπτη 22/1/2015 στο θέατρο Αριστοτέλειο , θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση Δον Κιχώτης.

Φεβρουάριος

Την Τρίτη 3/2/2015 θα επισκεφθεί το Σχολείο μας η συγγραφέας Όλγα Σεχίδου και θα συζητήσει με τους μαθητές για τα βιβλία της, στα πλαίσια του προγράμματος Φιλαναγνωσίας.

Την Παρασκευή 6/2/2015 οι μαθητές του Σχολείου θα επισκεφθούν το Αγρόκτημα  του ΑΠΘ στην Γεωργική Σχολή και θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα για την υγιεινή διατροφή.

Μάρτιος

Την Πέμπτη 5/3/2015 οι μαθητές των  Γ, Δ , Ε, ΣΤ τάξεων θα επισκεφθούν το γήπεδο του ΠΑΟΚ και θα ασχοληθούν με τη καλαθοσφαίριση.

Πώς να μάθουμε στο παιδί μας να διαβάζει σωστά.

Πώς να μάθουμε στο παιδί να διαβάζει σωστά

Παιδαγωγικά Θέματα

 

vivlio

Το σωστό διάβασμα που αποδίδει και δεν κουράζει το παιδί δεν θέλει κόπο. Θέλει τρόπο. Μάθετε που κάνετε λάθος (κι εσείς και το παιδί) και ποιες παγίδες πρέπει να ξεπεράσετε στο κεφάλαιο «μελέτη».

(περισσότερα…)