Ενίσχυση του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της προαγωγής του κοινωνικού του έργου, στάθηκε για άλλη μια χρονιά αρωγός στην προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για βοήθεια, υποστήριξη και ανακούφιση οικογενειών και ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη. Συγκεντρώθηκαν στο σχολείο τρόφιμα μακράς διάρκειας που διατηρούνται εκτός ψυγείου (όπως λάδι, κονσέρβες, ζάχαρη,, όσπρια, γάλα εβαπορέ κτλ), είδη ατομικής

 » Read more

Θεατρική παράσταση «Ο Τρελαντώνης»

Τα παιδιά των Β ‘, Γ’, Ε’, Στ’ τάξεων παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Ο Τρελαντώνης ¨της Πηνελόπης Δέλτα στο θέατρο Μετροπόλιταν. Η παράσταση ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές και τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν  τον μαγικό κόσμο του θεάτρου!

IMG 7524 1 » Read more

Παράσταση καραγκιόζη!

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α’ και Δ’ τάξης δεν μπόρεσαν να πάνε στην θεατρική παράσταση που παρακολούθησε το υπόλοιπο σχολείο. Για να μην στεναχωριούνται λοιπόν οι δασκάλες  που έμειναν στο σχολείο αυτοσχεδίασαν και παρουσίασαν μια παράσταση καραγκιόζη! Τα παιδιά γέλασαν με τα σαρδάμ μας και διασκέδασαν με τις ιστορίες του αγαπημένου Καραγκιόζη!

 » Read more

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έγινε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας από την Α’ και Β’ τάξη με μεγάλη επιτυχία! Οι μικροί μας μαθητές που για πρώτη φορά εκτέθηκαν σε κόσμο μέσα από μια θεατρική παράσταση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

Επίσης την ίδια μέρα έγινε και το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας από τους

 » Read more

Κυκλοφοριακή Αγωγή

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δραστηριοτήτων τα παιδιά και η δασκάλα της Α΄τάξης έκαναν διάφορες  βιωματικές δράσεις ώστε να καταλάβουν οι μικροί μας μαθητές τη σπουδαιότητατης κυκλοφοριακής παιδείας.

IMG 7517 » Read more

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με κινητικές αναπηρίες

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ατόμων με κινητικές αναπηρίες το σχολείο μας οργάνωσε διάφορες δράσεις. Η Στ΄τάξη παρακολούθησε αλλά και συμμετείχε σε παραολυμπιακά αθλήματα στο Nick Galis Hall με τη συμμετοχή πολλών σχολείων της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά παρακολούθησαν αγώνα καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και το goalball που είνα άθλημα για αθλητές με περιορισμένη ή

 » Read more

Συνδιοργάνωση ενδοσχολικής επιμόρφωσης με θέμα τη διαφοροποιημένη διδασκαλία

Με θέμα «Η διαφοροποιημένη διδασκαλία στη διδακτική πράξη: Σχεδιασμός – Στρατηγικές/Εργαλεία – Υλοποίηση – Τεχνικές αξιολόγησης» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενδοσχολική επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 (18.00΄- 20.30΄), με εισηγήτρια την κ. Σουλτάνα Παπαδημητρίου, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με το 1ο και το 3ο Δ.Σ. Ωραιοκάστρου, το 1ο

 » Read more

Δωρεά βιβλίων για τη σχολική μας βιβλιοθήκη

Με χαρά αποδεχτήκαμε άλλη μία δωρεά βιβλίων για τον εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης από τη Λέσχη »Lions» Θεσσαλονίκης «Αριστοτέλης». Απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες, εκ μέρους των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών, κι αυτή τη φορά στην Πρόεδρό της κ. Λίτσα Δείνα!