Ενίσχυση του έργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της προαγωγής του κοινωνικού του έργου, στάθηκε για άλλη μια χρονιά αρωγός στην προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για βοήθεια, υποστήριξη και ανακούφιση οικογενειών και ατόμων που βρίσκονται σε ανάγκη. Συγκεντρώθηκαν στο σχολείο τρόφιμα μακράς διάρκειας που διατηρούνται εκτός ψυγείου (όπως λάδι, κονσέρβες, ζάχαρη,, όσπρια, γάλα εβαπορέ κτλ), είδη ατομικής

 » (συνέχεια…)

Θεατρική παράσταση “Ο Τρελαντώνης”

Τα παιδιά των Β ‘, Γ’, Ε’, Στ’ τάξεων παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση “Ο Τρελαντώνης ¨της Πηνελόπης Δέλτα στο θέατρο Μετροπόλιταν. Η παράσταση ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές και τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν  τον μαγικό κόσμο του θεάτρου!

IMG

<p srcset= » (συνέχεια…)

Παράσταση καραγκιόζη!

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α’ και Δ’ τάξης δεν μπόρεσαν να πάνε στην θεατρική παράσταση που παρακολούθησε το υπόλοιπο σχολείο. Για να μην στεναχωριούνται λοιπόν οι δασκάλες  που έμειναν στο σχολείο αυτοσχεδίασαν και παρουσίασαν μια παράσταση καραγκιόζη! Τα παιδιά γέλασαν με τα σαρδάμ μας και διασκέδασαν με τις ιστορίες του αγαπημένου Καραγκιόζη!

 » (συνέχεια…)

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έγινε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας από την Α’ και Β’ τάξη με μεγάλη επιτυχία! Οι μικροί μας μαθητές που για πρώτη φορά εκτέθηκαν σε κόσμο μέσα από μια θεατρική παράσταση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

Επίσης την ίδια μέρα έγινε και το χριστουγεννιάτικο παζάρι του σχολείου μας από τους

 » (συνέχεια…)

Κυκλοφοριακή Αγωγή

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δραστηριοτήτων τα παιδιά και η δασκάλα της Α΄τάξης έκαναν διάφορες  βιωματικές δράσεις ώστε να καταλάβουν οι μικροί μας μαθητές τη σπουδαιότητατης κυκλοφοριακής παιδείας.

IMG 7517 » (συνέχεια…)

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (ΑΜεΑ)

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ατόμων με  αναπηρία (ΑΜεΑ) το σχολείο μας οργάνωσε διάφορες δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών. Στις 1 Δεκεμβρίου 2022, η Στ΄τάξη παρακολούθησε αλλά και συμμετείχε σε παραολυμπιακά αθλήματα στο Nick Galis Hall με τη συμμετοχή πολλών σχολείων της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά παρακολούθησαν αγώνα καλαθοσφαίρισης με αναπηρικό αμαξίδιο αλλά

 » (συνέχεια…)

Συνδιοργάνωση ενδοσχολικής επιμόρφωσης με θέμα τη διαφοροποιημένη διδασκαλία

Με θέμα “Η διαφοροποιημένη διδασκαλία στη διδακτική πράξη: Σχεδιασμός – Στρατηγικές/Εργαλεία – Υλοποίηση – Τεχνικές αξιολόγησης” θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενδοσχολική επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 (18.00΄- 20.30΄), με εισηγήτρια την κ. Σουλτάνα Παπαδημητρίου, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με το 1ο και το 3ο Δ.Σ. Ωραιοκάστρου, το 1ο

 » (συνέχεια…)

Δωρεά βιβλίων για τη σχολική μας βιβλιοθήκη

Με χαρά αποδεχτήκαμε άλλη μία δωρεά βιβλίων για τον εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης από τη Λέσχη ”Lions” Θεσσαλονίκης “Αριστοτέλης”. Απευθύνουμε τις θερμές ευχαριστίες, εκ μέρους των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών, κι αυτή τη φορά στην Πρόεδρό της κ. Λίτσα Δείνα!