Ξενοδοχείο μελισσών από τη Β΄τάξη

Οι μαθητές της Β΄τάξης στο πλαίσιο του φετινού τους προγράμματος στηρίζουν τους κυριότερους επικονιαστές παρέχοντας στέγη στις εξαντλημένες μέλισσες σε ένα αυτοσχέδιο ξενοδοχείο!436409153 2224589877893214 1505020477870890163 n 1  » (συνέχεια…)

Κατασκευή ταΐστρων από την Ε’ τάξη

Οι μαθητές/τριες της Ε΄τάξης στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα “Δημιουργώ- Καινοτομώ” πειραματίστηκαν με μια δράση που βασίζεται στις αρχές του STEM κατασκευάζοντας ταΐστρες πουλιών από διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά. Αρχικά παρακολούθησαν και παρατήρησαν διάφορους τύπους κατασκευών για να δουν τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει μια ταΐστρα και στη συνέχεια με μεγάλο

 » (συνέχεια…)

Η αυλή μας γέμισε παιχνίδια!

Μέσα στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την αναμόρφωση της αυλής του σχολείου μας τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ζωγράφισαν διάφορα παιχνίδια στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπως φιδάκι, τρίλιζα, κουτσό, πλευρίωση. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και περνάνε δημιουργικά τα διαλείμματά τους. Επίσης ομορφύναμε τις σκάλες του σχολείου μας με συνθήματα σωστής συμπεριφοράς και ενθαρρυντικών συμβουλών!

 » (συνέχεια…)

Παρουσιάσεις των Εργαστηρίων Μουσικής, Κινηματογράφου, Πληροφορικής και Αθλητισμού – Χορού

Τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 στις 10.00΄ το πρωί, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας, θα παρουσιαστεί η δουλειά των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας στα Εργαστήρια Μουσικής, Κινηματογράφου και Πληροφορικής που λειτούργησαν στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ”Ανακαλύπτοντας τα ταλέντα μας”. Η παρουσίαση του Εργαστηρίου Αθλητισμού – Χορού θα γίνει

 » (συνέχεια…)

Παρουσίαση δρώμενου από το Εργαστήριο Θεάτρου

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων από την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής κ. Νεφέλης Μπαλτατζή στο Εργαστήριο Θεάτρου του Σχεδίου Δράσης ”Ανακαλύπτοντας τα ταλέντα μας”, έγινε σήμερα η παρουσίαση ενός δρώμενου από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων. Οι μικροί/ές ”ηθοποιοί” εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των συμμαθητών/τριών όλων των τάξεων του σχολείου αλλά και των παρευρισκόμενων γονέων.

 » (συνέχεια…)

Έκθεση του Εργαστηρίου Εικαστικών

Έργα των μαθητών και των μαθητριών που συμμετέχουν στο Εργαστήριο Εικαστικών του Σχεδίου Δράσης ”Ανακαλύπτοντας τα ταλέντα μας”, εκτίθενται από σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας. Δίνεται έτσι η δυνατότητα αφενός οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες να καλλιεργήσουν θετική εικόνα για τον εαυτό τους και αφετέρου να αναγνωριστεί το ταλέντο και η

 » (συνέχεια…)

Εργαστήριο Αθλητισμού – Χορού

Μαθήματα χορού πήραν το πρώτο διδακτικό δίωρο οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο Εργαστήριο Αθλητισμού – Χορού, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης ”Ανακαλύπτοντας τα ταλέντα μας”, με διδάσκοντα τον δάσκαλο της Β΄ τάξης τον κ. Βασίλη Κουλούρη.

Εργαστήριο Χορού » (συνέχεια…)

Ενδοσχολική επιμόρφωση: Δεξιότητες ζωής

Η ενδοσχολική επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς με θέμα ”Δεξιότητες ζωής”, που συνδιοργανώνεται με το Δημοτικό Σχολείο Πενταλόφου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου, με ώρα έναρξης στις 13.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της προαναφερόμενης σχολικής μονάδας. Το θέμα θα εισηγηθεί η Διευθύντρια του σχολείου κ. Σουλτάνα Κολέρδα.

 » (συνέχεια…)

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Διοργανώνεται Έκθεση Βιβλίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Ημέρες: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή   22, 23 και 24 Μαΐου 2024

Ώρες: Πρωί για μαθητές/τριες – Ώρες λειτουργίας του σχολείου

Απόγευμα για γονείς – Πέμπτη 23 Μαΐου  στις 18.00΄- 20.30΄