Μακεδονικός Αγώνας

 

 

Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου (ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904) στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα 157 της 25/2/1969 (ΦΕΚ 46/11.3.1969). Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/319

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα  η Δ΄τάξη του σχολείου μας ετοίμασε μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιζόμενων προγόνων μας.

Αρχικά έγινε μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων

Τα παιδιά παρουσίασαν τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα, ενημερώνοντάς μας για τη ζωή και τη δράση τους στον αγώνα για ελευθερία.

Μέσα από την εκδήλωση αναδείχθηκε η σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και η ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά. Περισσότερες πληροφορίες για τον Μακεδονικό Αγώνα μπορείτε να βρείτε εδώ. 

 

Συντάκτρια άρθρου: Σπυριδοπούλου Ελένη

 

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με αφορμή την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας επισκέφτηκε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 τις εγκαταστάσεις τη Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης  (ΣΕΦΑΑ) του Α.Π.Θ στη Θέρμη.

Εκεί τα παιδιά ακολούθησαν ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων και αναψυχής που περιλαμβάνει υπαίθριες πρότυπες αθλητικές δραστηριότητες όπως παρατίθενται στη συνέχεια του άρθρου.

Τα παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά, ακολουθώντας τις οδηγίες  των γυμναστών.  Εξάσκησαν κινητικές αλλά και κοινωνικές δεξιότητες στα ομαδικά παιχνίδια, ήρθαν σε επαφή με νέα αθλήματα και φυσικά διασκέδασαν με την ψυχή τους!

Οι δραστηριότητες που συμμετείχαν τα παιδιά είναι:

Τοξοβολία με εκπαιδευτικό τόξο

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σκοποβολή με αεροβόλο όπλο σταθερού στόχου

 

Αναρρίχηση σε πύργο 2-3 διαδρομών, ύψους 8μ.

 

Στίβος περιπέτειας σε φυσικό περιβάλλον

 

Ευχαριστούμε πολύ τους γυμναστές της ΣΕΦΑΑ!

Συντάκτρια άρθρου: Σπυριδοπούλου Ελένη