Συνέντευξη από τον Νίκο Σταυρόπουλο

Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ τάξεων πραγματοποίησαν επίσκεψη στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ , όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα “ Γνωρίζω την καλαθοσφαίριση” και πήραν συνέντευξη από τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του ΠΑΟΚ Νίκο Σταυρόπουλο.

Μια ξεχωριστή επίσκεψη σήμερα στο Παλατάκι

Μια ξεχωριστή επίσκεψη σήμερα στο Παλατάκι με τους παίκτες του Δικεφάλου να υποδέχονται μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης.

 Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε για αυτή την επίσκεψη μέσω facebook γράφοντας: Όμορφες στιγμές σήμερα το πρωί και

 » (συνέχεια…)

ερωτηματολογιο

Ερωτηματολόγιο για την ιστορία του σχολείου

οι πρώτοι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και τη Θράκη το 1922.

Πότε και πού λειτούργησε το πρώτο σχολείο του χωριού;

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Πότε χτίστηκε το σημερινό κτήριο;

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Τι υλικά χρησιμοποιήθηκαν; Πόσο είναι το πάχος των τοίχων;

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Πόσους χώρους διέθετε;

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Πότε κτίστηκε

 » (συνέχεια…)

Η κυρα-Σαρακοστή

 

 

 

Η κυρα-Σαρακοστή

Σαρακοστή λέμε τις 40 μέρες νηστείας πριν από τη untitledΜεγάλη Εβδομάδα διαρκεί από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε ακολουθεί η Κυριακή των Βαΐων και η Μεγάλη

 » (συνέχεια…)

Οι μικροί ζαχαροπλάστες της Γ’ τάξης

Τα παιδιά της Γ’ τάξης, στα πλαίσια εργασίας στο μάθημα της Γλώσσας, επιστράτευσαν τις ικανότητές τους στη ζαχαροπλαστική και έφτιαξαν “τρουφάκια”!

Δείτε πώς τα έφτιαξαν

Η συνταγή μας

 

Η Ε΄τάξη επισκέπτεται την εκκλησία του χωριού!

009ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου , η Ε ΄τάξη επισκεφθήκαμε την εκκλησία του χωριού, όπου μας περίμενε ο ιερέας, παπαδάσκαλος , πάτερ Κυριάκος, στα

 » (συνέχεια…)