Αρχείο για "Ιούνιος, 2024"

Ένα ταξιδιάρικο αποχαιρετιστήριο από τη Γ΄ τάξη

Την Παρασκευή 14-06-2024 οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού, κ. Μαμούγκα Ε. και τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής, κ. Αντάρα Μ. και της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Δ. Ζουρνατζή, μας ταξίδεψαν μαζί με τον Οδυσσέα προς την Ιθάκη, περνώντας από τους Λωτοφάγους, την Κίρκη, τις Σειρήνες, τον Πολύφημο…

Συγχαρητήρια σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για την οργάνωση της θεατρικής παράστασης “Οδύσσεια”.

Ετικέτες:

Ευχές για το καλοκαίρι!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του σχολείου εύχονται στους μαθητές και τις μαθήτριες μας, καθώς και στις οικογένειές τους:

“Καλό και ξένοιαστο Καλοκαίρι!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Ετικέτες:

Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης “Οδύσσεια”

ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της τάξης κ. Ε. Μαμούγκα και τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής κ. Αντάρα Μ. και της εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Ζουρνατζή Δ. ετοίμασαν για τους γονείς  των μαθητών/τριών μια θεατρική παράσταση με τίτλο: “Οδύσσεια”  και αφορμή το μάθημα της Ιστορίας τους.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14-06-2024 στις 10.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για τους γονείς των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης. Σας περιμένουμε!

Ετικέτες:

Ενημέρωση για την επαναλειτουργία του σχολείου, Παρασκευή 14-06-2024

ΛΗΞΗ ΣΧ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Παρασκευή 14-06-2024, 08.30 -10.00 θα αρχίσει η επίδοση βαθμολογίας Γ΄ τριμήνου και Τίτλων Προόδου και Σπουδών, στις αίθουσες διδασκαλίας των τάξεων/τμημάτων.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν κανονικά στις 08.00-08.15 με άδειες τσάντες, ώστε να συγκεντρώσουν και να πάρουν τα βιβλία τους ή άλλα προσωπικά τους αντικείμενα και να αποχαιρετήσουν τους εκπαιδευτικούς. Αρχικά, θα ανεβούν στις τάξεις με τους εκπαιδευτικούς και στις 08.30 θα ανεβείτε κι εσείς.

Ετικέτες:

Αποχαιρετισμός των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης

Με ιδιαίτερη συγκίνηση φτάνουμε στο τέλος μιας εξαιρετικής σχολικής χρονιάς και αποχαιρετούμε τους αγαπημένους μας μαθητές & μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης, που ολοκληρώνουν την πορεία τους στο Δημοτικό και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων μοιραστήκαμε χαρές, προκλήσεις, γέλια και συγκινήσεις. Οι στιγμές αυτές αποτελούν πολύτιμες αναμνήσεις για όλους μας.

Ευχόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας καλή επιτυχία στο Γυμνάσιο και σε κάθε επόμενο βήμα της ζωής τους. Να συνεχίσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας με πάθος και δύναμη και να θυμάστε πάντα ότι το σχολείο μας θα είναι εδώ, μια δεύτερη οικογένεια για εσάς.

Το σχολείο μας και ο δάσκαλος της ΣΤ´ Τάξης, κ. Παλούκης Μάκης, αποχαιρετούν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης με τον δικό τους τρόπο.

Μπορείτε να απολαύσετε το αποχαιρετιστήριο βίντεο εδώ: https://youtu.be/Gf9ynekSv40?si=fvNZq60Emn2f5S8R

Καλό καλοκαίρι!

Ετικέτες:

Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

448181411 834554824681974 875440437954397038 n

Την Τρίτη 11/6/24 οι μαθητές/τριες της Β΄ και ΣΤ΄ τάξης του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου παρακολούθησαν μαζί με τους μαθητές/τριες του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου εκπαιδευτική ταινία στο πλαίσιο της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Τη δράση πλαισίωσαν ζωγραφιές και τραγούδια από τα παιδιά και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση μιας όμορφης χορογραφίας από τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.

Ετικέτες:

Ο Φοίβος Δεληβοριάς απαντά στις ερωτήσεις των μαθητών/τριών του Ε1

maxresdefault

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Τους τελευταίους δύο μήνες, με αφορμή τη γιορτή λήξης του σχολείου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε1 τάξης, με τη διδασκαλία της Δάφνης Ζουρνατζή έμαθαν ένα σπουδαίο τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, το Κάτι παιδάκια. Όπως πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, το τραγούδι ήταν μόνον η αφορμή. Η διαδικασία: Με το πρώτο άκουσμα στην τάξη, τα παιδιά σημείωσαν ποιοι στίχοι έκαναν εντύπωση στο καθένα και ακολούθως είχαν να απαντήσουν σε μιαν απλή ερώτηση: Με ποιον στίχο ταυτίστηκαν και γιατί. Κατόπιν έγραψαν στίχους δικούς τους πάνω στο ίδιο μέτρο, πολύ ενδιαφέροντες, σοβαρούς και ενίοτε κωμικούς, οι οποίοι ανέδειξαν βέβαια την προσωπικότητα κάθε παιδιού. Τις επόμενες μέρες έμαθαν το τραγούδι και ο δάσκαλος τους ζήτησε να γράψουν από μία έως τρεις ερωτήσεις στον δημιουργό του τραγουδιού. Τραβήχτηκε σε ανύποπτο χρόνο ένα δεκάλεπτο βίντεο στην αίθουσα της βιβλιοθήκης, με χαιρετισμό των παιδιών, ανάγνωση των στίχων τους και των ερωτήσεων τους (λίγο πριν το Πάσχα), το οποίο ο δάσκαλός τους έδειξε στον Φοίβο Δεληβοριά. Ο ίδιος δήλωσε πολύ ενθουσιασμένος και υποσχέθηκε να απαντήσει χωριστά στο κάθε παιδί. Σε άλλα στην ερώτησή τους, σε άλλα να σχολιάσει τους στίχους που διάλεξαν από το τραγούδι ή αυτούς που έγραψαν (όταν ήταν προφανώς παρόμοια η ερώτηση στον ίδιο και είχε απαντηθεί). Σημειώνονται από τον δάσκαλο σε σημεία κάποιες διευκρινίσεις για την κατανόηση των απαντήσεων μια που δε μπορούμε να έχουμε εδώ το βίντεο (το οποίο βέβαια θα δοθεί σε γονείς και παιδιά ως μια σπουδαία ανάμνηση όπως βέβαια και οι απαντήσεις του Φ. Δεληβοριά). Σήμερα λάβαμε την αναλυτική απάντησή του στο κάθε παιδί και σας την παρουσιάζουμε σαν να ήταν μια συνέντευξη σε μια φανταστική εφημερίδα του σχολείου.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις του Φοίβου Δεληβοριά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε1, όπως τις επέδωσε ο κ. Σταύρος Καρτσωνάκης, εκπαιδευτικός του Ε1.

Ετικέτες:

Αναστολή λειτουργίας των σχολείων την Πέμπτη 13-6-2024

Kleista sxoleia 1024x575 1

Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στον  Δήμο Αμαρουσίου για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 λόγω καύσωνα, με απόφαση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Δείτε εδώ την απόφαση.

 

Ετικέτες:

Αναστολή λειτουργίας των σχολείων την Τετάρτη 12-06-2024

Kleista sxoleia 1024x575 1

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών
και Νηπιαγωγείων) ευθύνης του Δήμου Αμαρουσίου για την Τετάρτη 12/06/2024, καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και παραμονή των μαθητών/μαθητριών στους σχολικούς χώρους.
Για την επαναλειτουργία του σχολείου και την παρουσίαση του δρώμενου της “Οδύσσειας” από τους μαθητές της Γ΄ τάξης θα ειδοποιηθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Δείτε εδώ την απόφαση.

Ετικέτες:

Καπέλο κι αντηλιακό

ΚΑΠΕΛΟ 213x300 1

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Επειδή  ο ήλιος, είναι δυνατός και η υπεριώδης ακτινοβολία  πολύ βλαβερή για τον οργανισμό,  ενδείκνυται  όλοι οι μαθητές και μαθήτριες στα διαλείμματα και την ώρα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής να φορούν καπέλο και αντηλιακή κρέμα, για να προστατευτούν.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση