Αρχείο για "Νοέμβριος, 2023"

Οδηγίες σχετικά με την τοποθέτηση της Ψυχολόγου

ΣΧ. ΨΥΧΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με την τοποθέτηση από 20-11-2023 της Ψυχολόγου κ. Αικ. Μαρίνη στο σχολείο μας, σας γνωστοποιούμε ότι η Ψυχολόγος θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Τετάρτη (08.15 έως 12.35). Επομένως, όποιος επιθυμεί να επικοινωνεί μαζί της  θα μπορεί  τηλεφωνικά  ( στο 2106818540) ή δια ζώσης μετά από συνεννόηση μαζί της. Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν ή/και κρίνεται απαραίτητο να δέχονται συστηματική συμβουλευτική υποστήριξη, πρέπει να διαθέτουν τη σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα τους συμπληρώνοντας μια φόρμα συγκατάθεσης.

Για να διαβάσετε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών, πατήστε εδώ.

Η διευθύντρια του σχολείου

Ετικέτες:

Δράση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Χωρίς τίτλο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  στις 3 Δεκεμβρίου  και κατόπιν επικοινωνίας μας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, θα επισκεφτεί το  σχολείο μας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 ο παραολυμπιονίκης και Α΄αντιπρόεδρος της ΕΠΕ κ.Τσιβίλης Αθανάσιος. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το σχολείο μας  αυτή η επίσκεψη, καθώς ο κ. Τσιβίλης ΑΘ.  θα αλληλεπιδράσει, θα συζητήσει, αλλά και θα μοιραστεί με τους μαθητές μας τα προσωπικά βιώματα από την καθημερινότητά του, τον εργασιακό του χώρο, τον αθλητισμό, τους Παραολυμπιακούς αγώνες στους οποίους συμμετείχε και θα  μας περιγράψει μία άλλη όψη των ανθρώπων με αναπηρία. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας και θα έχει διάρκεια 2 διδακτικών ωρών.

Ετικέτες:

Κλήρωση των tablets, χορηγία της ALPHA BANK

Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 21-11-2023, πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τρία tablets (Samsung- Galaxy Tab A7 Lite), ανάμεσα στους οχτώ (8) παίκτες και παίκτριες του Ε2, που συμμετείχαν στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια στις 14-11-2023. Τα tablets ήταν χορηγία της ALPHA BANK, η οποία ήταν και η επίσημη χορηγός της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος.

Η κλήρωση έγινε ενώπιον όλων των μαθητών/τριών του Ε2, της Διευθύντριας, της Υποδιευθύντριας, του ΕΦΑ και της εκπαιδευτικού του τμήματος. Τυχεροί μαθητές/τριες ήταν οι: Θεμελής Τ., Δημητρόπουλος Ά. και Κουζέλη Ό. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του τμήματος και πάντα τυχερά!

Ετικέτες:

Τοποθέτηση Ψυχολόγου στο σχολείο

ΣΧ. ΨΥΧΑγαπητοί γονείς / κηδεμόνες, μαθητές/τριες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα 20-11-2023 τοποθετήθηκε ως Σχολική Ψυχολόγος στο σχολείο μας, η κ. Αικ. Μαρίνη.  Θα είναι διαθέσιμη στο σχολείο κάθε Τετάρτη. Για τις ώρες και τον τρόπο επικοινωνίας θα ενημερωθείτε εκ νέου.

Τόσο οι Σχολικοί Ψυχολόγοι όσο και οι Σχολικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί παρέχουν ψυχοκοινωνικό υποστηρικτικό έργο στη σχολική κοινότητα.  Οι όποιες παρεμβάσεις θα διέπονται από τους βασικούς κανόνες δεοντολογίας, όπως ορίζεται από το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Όποιος ενδιαφερόμενος επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με την Ψυχολόγο αρχικά τηλεφωνικά μέσω του σχολείου   στο 210-6818264 (κάθε Τετάρτη).

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν ή/και κρίνεται απαραίτητο να δέχονται συστηματική συμβουλευτική υποστήριξη, πρέπει να διαθέτουν τη σύμφωνη γνώμη του γονέα/κηδεμόνα τους συμπληρώνοντας μια φόρμα συγκατάθεσης.

Για να διαβάσετε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών, πατήστε εδώ.

Η διευθύντρια του σχολείου

Ετικέτες:

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή  17-11-2023, πραγματοποιήθηκε μια καταπληκτική γιορτή, για να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄τάξης. Μια γιορτή που επί δύο ώρες καθήλωσε τους γονείς, μαθητές -θεατές. Μια γιορτή που περιείχε ιστορία, ποίηση, σάτιρα και πολλή μουσική.

Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της γιορτής, στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς κ. Καρτσωνάκη Σ., κ. Φιλατζικιώτη Σ. και κ. Ζουρνατζή Δ. Επίσης, σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που ο καθένας συνεισέφερε με τον δικό του τρόπο για την ολοκλήρωση της γιορτής.

Μας τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής ΠΕ Δ. Αμαρουσίου κ. Ελένη Βλάχου -Σταματάκη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Πατήστε εδώ, για να δείτε το πρόγραμμα της γιορτής.

Ετικέτες:

1η θέση στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια 2023!

 

Το σχολείο μας με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε2 τμήματος, σήμερα 14-11-2023,  συμμετείχαν στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια 2023, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας Περιστερίου, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, το «Ζήσε Αθλητικά» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) και με την υποστήριξη της Alpha Bank.

Κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε οχτώ σχολεία και πήρε το χρυσό μετάλλιο και το κύπελο! Συγχαρητήρια στους παίκτες και τις παίκτριες της ομάδας μας για την αγωνιστικότητα και την τακτική τους και στους θεατές μαθητές και μαθήτριες για την άψογη συμπεριφορά τους! Και φυσικά συγχαρητήρια στον ΕΦΑ του σχολείου κ. Πασχάλη Μιχαήλ.

Τη διοργάνωση παρουσίασε ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Μπότσια και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία σκοπεύει στη γνωριμία των παιδιών με το άθλημα του Μπότσια και τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό ολοκληρωτικά.

Οι νικήτριες ομάδες βραβεύτηκαν με μετάλλια, πιστά αντίγραφα των μεταλλίων των Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», διοργάνωση στην οποία ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Επιπρόσθετα, οι νικήτριες ομάδες έλαβαν πλούσια δώρα.

Συγκεκριμένα για τη νίκη μας αυτή ως έπαθλο πήραμε ένα laptop HP για το σχολείο και τρία tablet  Samsung για τους μαθητές/τριες.

Ετικέτες:

Σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Την Παρασκευή 17-11-2023 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας  σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης με τους εκπαιδευτικούς κ. Σ. Καρτσωνάκη,  Σ. Φιλατζικιώτη και Δ. Ζουρνατζή ετοίμασαν τη γιορτή  με τίτλο “Εμένα με νοιάζει”.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει  κανονικά 08.οο-08.15 και η αποχώρησή τους  στις 10.30 περίπου. Λόγω έλλειψης  χώρου μπορούν να την παρακολουθήσουν μόνο οι γονείς των μαθητών/τριών της Ε΄ τάξης.

Η Πρωινή Υποδοχή  και το Ολοήμερο Πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει την ημέρα αυτή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ετικέτες:

Μια εικόνα χίλιες λέξεις…

ΑΝ ΑΡΓΗΣΩ

Με αφορμή την καθημερινή μη έγκαιρη προσέλευση ορισμένων μαθητών/τριών στο σχολείο…

Ετικέτες:

Επικαιροποίηση εγγραφών μαθητών/τριών στο Ολοήμερο σχ. έτους 2023-2024

.pngΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 που καθορίζει τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, κατά το β’ δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου και το α’ δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου πρέπει να επικαιροποιείται η εγγραφή των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, διαφορετικά η φοίτηση διακόπτεται.  Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση επικαιροποίησης της εγγραφής του/των παιδιού/ών σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και επιστρέψτε τη στο σχολείο (έως) την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε στη Διευθύντρια του σχολείου. Αιτήσεις έχουν δοθεί στους μαθητές.

Πατήστε εδώ, για να κατεβάσετε την αίτηση, αν δεν έχει φτάσει στα χέρια σας σε έντυπη μορφή.

Ετικέτες:

Ενημέρωση για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας “Dentist pass” του Υπουργείου Υγείας

ΔΟΝΤΙΑ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σχετικά με το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας “Dentist pass” του Υπουργείου Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε στις 23 Μαΐου 2023 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών. Πατήστε εδώ, για περισσότερες πληροφορίες.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση