Αρχείο για "Σεπτέμβριος, 2022"

Ενημέρωση γονέων των μαθητών/τριών της Γ΄, Δ1΄ & Δ2΄ τάξης

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι για τη Γ΄, Δ1΄ και τη Δ2΄ τάξη θα έχετε την α΄ επικοινωνία  με τις δασκάλες των τάξεων Κατσαμάκα Αθηνά (στην αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο), Αποστολοπούλου Μαρία (στην αίθουσα εικαστικών στον 2ο όροφο)  και Νταβάκου Ιωάννα (στην αίθουσα του Δ2 στον 2ο όροφο),  τη Δευτέρα 03-10-2022   και ώρα 13.20-14.00.

Παρακαλούμε να περιμένετε να σχολάσουν οι μαθητές/τριες του σχολείου και μετά να εισέλθετε στον χώρο του σχολείου.

Ετικέτες:

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δραστηριότητες:

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του σχολείου. Θα διαρκέσουν 2 ώρες και θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί. Την πρώτη ώρα 10:00- 10:45 θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για τους μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄και Γ,΄ενώ τη δεύτερη ώρα 10:45-11:30 θα γίνουν οι δραστηριότητες των υπόλοιπων τάξεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικοκινητικό δρώμενο για όλους τους μαθητές.
Οι δραστηριότητες της ημέρας του σχολικού αθλητισμού θα έχουν παιγνιώδη μορφή και θα επιδιώκουν τον υγιή συναγωνισμό, την ευγενή άμιλλα και το “ευ αγωνίζεσθαι”. Οι δραστηριότητες που επιλέχθηκαν, (π.χ τζαμί) είναι μια προσπάθεια να παντρέψουμε/γεφυρώσουμε το χθες με το σήμερα μέσα από το παιχνίδι με τις απαραίτητες βέβαια προσαρμογές και βελτιώσεις.
Σκοπός της ημέρας σχολικού αθλητισμού είναι η ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, καθώς και η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, προς όφελος όλων των μαθητών/μαθητριών του σχολείου.

Ο ΚΦΑ
Πασχάλης Μιχαήλ

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων των μαθητών/τριών της Β΄ & ΣΤ΄ τάξης

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι για τη Β΄ και τη ΣΤ΄ τάξη θα έχετε την α΄ επικοινωνία  με τις δασκάλες των τάξεων Μαμούγκα Ελένη και Καραβέζη Αλεξάνδρα αντίστοιχα,  την Παρασκευή 30-09-2022   και ώρα 13.20-14.00, στην αίθουσα της Β΄τάξης στον 1ο όροφο και της ΣΤ΄ τάξης στον 2ο όροφο.

Παρακαλούμε να περιμένετε να σχολάσουν οι μαθητές/τριες του σχολείου και μετά να εισέλθετε στον χώρο του σχολείου.

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων από την καθηγήτρια των Αγγλικών

enimerosi goneonΑύριο, Τετάρτη 28-09-2022 και ώρα 13.20 έως 14.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η καθηγήτρια των Αγγλικών του σχολείου κ. Χ. Βασιλοπούλου θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση με  τους γονείς των μαθητών/τριών του σχολείου.

Παρακαλούμε να περιμένετε να σχολάσουν οι μαθητές/τριες του σχολείου και μετά να εισέλθετε στον χώρο του σχολείου.

Ετικέτες:

Υλοποίηση δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού (5 Οκτωβρίου)

201910031604171411Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO στις 5 Οκτωβρίου, για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού (5 Οκτωβρίου), το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων υλοποιεί δράση στις Σχολικές Μονάδες Π/θμιας Εκπ/σης και τα Γυμνάσια της χώρας. Η δράση αφορά στην παρότρυνση των μαθητών/μαθητριών να αφιερώσουν μία (1) διδακτική ώρα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (τυπικά δεν έχουν αρχίσει ακόμη), για να φιλοτεχνήσουν, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, καλλιτεχνικό υλικό (π.χ. ζωγραφιές, ποιήματα, φωτογραφίες, κάρτες) με στόχο να εκφράσουν οι μαθητές/μαθήτριες την ευγνωμοσύνη τους προς τους δασκάλους τους. Επιπλέον στοχεύει στην περαιτέρω καλλιέργεια και ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των μαθητών/μαθητριών, των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και της έννοιας της προσφοράς.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε εδώ ολόκληρη την Εγκύκλιο.

 

 

Ετικέτες:

Συγχαρητήρια για τη βράβευση μαθήτριάς μας

Σήμερα, Σάββατο 24-09-2022, βραβεύτηκε η μαθήτρια της Β΄τάξης (περσινής Α΄ τάξης) Δημητροπούλου  Αριάδνη Δέσποινα με το 3ο Βραβείο στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κεραμεικής του Βορείου Τομέα Αττικής για το έργο της. Το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου και της  Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σου εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια, Αριάδνη! Πάντα επιτυχίες!

Ετικέτες:

Ενημέρωση γονέων μαθητών/τριών της Ε΄τάξης

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι για την Ε΄ τάξη θα έχετε την α΄ επικοινωνία  με τον δάσκαλο  της τάξης κ. Παλούκη Θωμά,  την Τρίτη 27-09-2022   και ώρα 13.20-14.00, στην αίθουσα της Ε΄τάξης στον 2ο όροφο.

Παρακαλούμε να περιμένετε να σχολάσουν οι μαθητές/τριες του σχολείου και μετά να εισέλθετε στον χώρο του σχολείου.

Ετικέτες:

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε την οικογένεια Βαρδουλάκη για την προσφορά της σε 4 μπουκάλια των 400 ml αντισηπτικού διαλύματος και 36 μάσκες.

Ετικέτες:

Σταθμός προστασίας μάνας, παιδιού και εφήβου

ΠΕΔΥΑγαπητοί γονείς,

Μετά την ενημέρωση από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) Αμαρουσίου, σας γνωστοποιούμε ότι στον Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου λειτουργεί Παιδιατρικό Ιατρείο, στο οποίο σε συνεργασία με τις επισκέπτριες υγείας διενεργούνται δωρεάν σε ασφαλισμένα και ανασφάλιστα παιδιά (με ΑΜΚΑ), εμβολιασμοί κατόπιν ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, δερμοαντιδράσεις,  σωματομετρήσεις, παρακολούθηση ανάπτυξης βρεφών και παιδιών, συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ).

Πατήστε εδώ, για να δείτε ποιες άλλες παροχές έχετε.

Ετικέτες:

Δωρεά φούρνου μικροκυμάτων

1446 4Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά καινούριου φούρνου μικροκυμάτων για την κάλυψη άμεσων αναγκών του Ολοημέρου Προγράμματος.

Επίσης, ευχαριστούμε την κ. Αλευρά Έ., μητέρα μαθητών μας, για την προσφορά της σε μεταχειρισμένο φούρνο μικροκυμάτων από τον Ιούνιο του 2022.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση