Αρχείο για "Ιούνιος, 2022"

Καλοκαιρινές ευχές

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ β

Άλλη μια δύσκολη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Πιστεύουμε ότι αντεπεξήλθαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, εξαιτίας της αγάπης στο εκπαιδευτικό μας έργο. Ήρθε σε όλους και όλες η ώρα για ξεκούραση!

Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του σχολείου εύχονται σε όλους “Καλό και ξένοιαστο Καλοκαίρι!”

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…

Ετικέτες:

Τα βιβλία της επόμενης χρονιάς…

Στις 10-06-2022 παραλάβαμε τα βιβλία της επόμενης χρονιάς (2022-23) για όλες τις τάξεις από  το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΙΤΥΕ “Διόφαντος”. Επίσης, τα βιβλία, όπως Λεξικά, Μουσικής, Εικαστικών, Φυσικής Αγωγής, Θεατρικής Αγωγής, που χρησιμοποιούνται από πολλές τάξεις μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, γι’ αυτό διατηρήστε τα όσο μπορείτε σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Φ.31/ 49381/Δ1/ 3-5-2022 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Ετικέτες:

Αποχαιρετισμός των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης

Ο δάσκαλος κ. Γιώργος Καρακάσης ετοίμασε ένα Personal On Demand broadCAST (PODCAST)  για κάθε τμήμα της ΣΤ΄ τάξης ως αποχαιρετιστήριο, που αξίζει να το δείτε…

Το link για το ΣΤ1 είναι: https://drive.google.com/file/d/1k4PPqm_ILmoIwP2EiZL6LJLNxPG8WtMb/view?usp=sharing

Το link για το ΣΤ2 είναι: https://drive.google.com/file/d/1BmPktoDE7lat3x2_v5rto9RerxuQql9I/view?usp=sharing

 

Ετικέτες:

Επίδοση Φύλλων Ελέγχου, Τίτλων Προόδου και αντίγραφα Τίτλων Σπουδών

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι η τελευταία μέρα λειτουργίας του σχολείου με πλήρες ωράριο είναι η Τρίτη 14 Ιουνίου 2022.
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022,   σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017, άρθρο 2, παρ. 5, από τις 08:30 έως τις 10:30, μπορείτε να προσέρχεστε στο σχολείο συνοδεύοντας τα παιδιά, για να παραλάβουν τα Φύλλα Ελέγχου του Γ΄ Τριμήνου, τους Τίτλους Προόδου και αντίγραφα των Τίτλων Σπουδών. Επίσης, στους μαθητές και τις μαθήτριες της φετινής Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης θα δοθούν Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητών (ΑΔΥΜ), ώστε να υπάρχει χρόνος συμπλήρωσής τους από τον παιδίατρο.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι!

Με εκτίμηση

Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του σχολείου

Ετικέτες:

Καλοκαιρινή γιορτή λήξης σχ. έτους 2021-22

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τη λήξη κι αυτού του σχολικού έτους. Ενός σχολικού έτους που το χαρακτηρίζει η επιστροφή μας δειλά – δειλά στην κανονικότητα που στερηθήκαμε. Σε πείσμα των καιρών και με αγάπη στο εκπαιδευτικό έργο που υπηρετούμε, προσπαθήσαμε και αυτή τη χρονιά να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία σε όλα αυτά που εξασφαλίζουν μια δημιουργική και παραγωγική καθημερινότητα για τους μαθητές μας.

Έτσι και χθες, παρόλο που οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, για να καλύψουν μεγαλεπήβολα σχέδια, αποφασίσαμε ότι δε θα επισκιάσει αυτό την ευκαιρία να βρεθούμε στο σχολείο όλοι μαζί, να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, να διασκεδάσουμε μαζί τους και να ευχηθούμε την Καλή μας Αντάμωση από τον Σεπτέμβριο.
Συγχαρητήρια! στον γυμναστή κ. Βαγγέλη Μπακή, όλους τους συναδέλφους και τα παιδιά μας!
Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο της Σχ. Επιτροπής ΠΕ Δ. Αμαρουσίου, κ. Ελένη Βλάχου-Σταματάκη που μας τίμησε με την παρουσία της.
Ευχαριστούμε ακόμη, τον κ. Δημήτρη Ζωγραφάκη, για όσα έχει προσφέρει στο σχολείο εθελοντικά.
Ευχαριστούμε επίσης, όλους τους γονείς που βοήθησαν μετά το πέρας της γιορτής στο μάζεμα των καθισμάτων, αφού το πρωί τα είχαν ετοιμάσει στην εντέλεια οι εκπαιδευτικοί.

Ετικέτες:

Βράβευση στον διαγωνισμό της 2ης Ολυμπιακής Εβδομάδας

287904525 889850861962620 8814914654036202710 nΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί οι εργασίες των μαθητών/τριών μας και των εκπαιδευτικών μας για τη 2η  Ολυμπιακή Εβδομάδα, που κατέθεσαν στον διαγωνισμό, βραβεύτηκαν και λάβαμε ως βραβείο έναν φορητό υπολογιστή.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στις 18.30 στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας η κ. Γεωργία Καμάρα.

287887664 734694604394478 2637829626378112024 n

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΕΘΝΟΑ, καθώς και στα social media.

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

 

 

 

Ετικέτες:

Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

286415588 1247834945750835 3648190599737677746 nΣτο πλαίσιο των σχεδίων δράσης του σχολείου, τα νήπια του 19ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, αφού προετοιμάστηκαν με συζητήσεις για τη φοίτησή τους στο Δημοτικό, επισκέφτηκαν την Παρασκευή, 3/6/2022 τον Πολυχώρο-Βιβλιοθήκη συνοδεία της νηπιαγωγού κ. Νάντιας Κολοκοτρώνη, με σκοπό να γνωρίσουν το περιβάλλον του σχολείου. Τους μικρούς μαθητές υποδεχθήκαμε στον Πολυχώρο παρουσία των μαθητών/τριών του Ολοήμερου της Α’ και Ε’ τάξης. Στη συνέχεια, τα νήπια παρατήρησαν τον χώρο, τη Βιβλιοθήκη, το εργαστήριο των Φυσ.Επιστημών. Συζήτησαν με τους μαθητές της Ε’ τάξης που τους έκαναν την παρουσίαση του χώρου. Έκαναν ερωτήσεις, μοιράστηκαν τις ανησυχίες τους, εξοικειώθηκαν με το περιβάλλον, ξεφύλλισαν τα σχολικά εγχειρίδια, άκουσαν παραμύθια που τους διάβασαν οι μαθητές της Ε’ τάξης, ένιωσαν θετικά συναισθήματα και ενθουσιασμένοι απο τις νέες προκλήσεις τους οδήγησαν με προσοχή στον χώρο του Νηπιαγωγείου. Είναι βέβαιο, ότι δημιουργήθηκε θετικό κλίμα, ώστε να διευκολυνθεί η προσαρμογή των νηπίων στο νέο περιβάλλον. Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε στο πλευρό τους και μοιραζόμαστε τις ανησυχίες τους για ένα μέλλον με καλύτερες προοπτικές.

Ετικέτες:

Τελευταία σχολική εκδρομή για το σχ. έτος 2021-22

286270487 803031907325116 1416933952965771239 nΒΧθες, 7-06-2022, όλοι οι μαθητές.τριες  και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επισκεφτήκαμε το θεματικό πάρκο “The Greeks” στον Αυλώνα Αττικής. Ήταν μια εκδρομή που άρεσε πολύ στα παιδιά, τα οποία έπαιξαν, διασκέδασαν και δεν ήθελαν να φύγουν. Ευχόμαστε να πηγαίνουμε παρόμοιες εκδρομές όλοι μαζί!

Ετικέτες:

Αποχαιρετιστήρια σχολική εκδήλωση για τους μαθητές και της μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης

Χθες, 7-06-2022 οι εκπαιδευτικοί και οι διευθύντρια του σχολείου τίμησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄  τάξης με μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση. Ακούσαμε τα Personal On Demand broadCAST (Podcast) των μαθητών/τριών του ΣΤ1 και ΣΤ2,  που προετοίμασε ο κ. Γ. Καρακάσης, έβαλαν κονκάρδες αποφοίτησης που ζωγράφισαν οι ίδιοι οι μαθητές και μαθήτριες με την παρότρυνση της κ. Ελ.  Βουρλογιάννη και της κ. Μ. Βαστάκη. Δόθηκαν τα “Αναμνηστικά Λευκώματα” του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αναμνηστικά μπλουζάκια με τα ονόματα των μαθητών/τριών κάθε τμήματος ως  δώρο αποφοίτησης του σχολείου.

Ακολούθησε φαγητό, γλυκό, μουσική και μπόλικο “μπουγιέλο”. Παιδιά μας, σας ευχόμαστε “Καλή Πρόοδο και Καλό Καλοκαίρι!”

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Σκλαβενίτης (αλυσίδα super market) για τη χορηγία 100 ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην αγορά φαγώσιμων ειδών και χυμών.

Ετικέτες:

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο μάθημα των Θρησκευτικών οι μαθητές/τριες του Γ1′ τμήματος με τη δασκάλα τους κ. Ελένη Βουρλογιάννη μέσα από τη θεματική ενότητα ” Ο κόσμος μας ένα στολίδι” μίλησαν για τη φύση και το περιβάλλον και συνειδητοποίησαν την ευθύνη όλων μας για τη φροντίδα και την προστασία του. Ο κόσμος είναι ένα στολίδι, το οποίο μάς εμπιστεύτηκε ο δημιουργός του, γι’ αυτό και χρειάζεται να καλλιεργούμε στάση σεβασμού προς ολόκληρη την κτίση και τα πλάσματά της. Συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, ακούσαμε το τραγούδι της ανακύκλωσης και δημιουργήσαμε με πολλή διάθεση όμορφες κατασκευές.
Σήμερα, 6 Ιουνίου 2022 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης με τη δασκάλα κ. Αθηνά Κατσαμάκα τίμησαν έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μεταβαίνοντας στο γειτονικό κτήμα Μιμηκόπουλου και με τα κατάλληλα μέσα (γάντια, σακούλες)  καθάρισαν εθελοντικά μέρος του κτήματος.
. ΜΙΜ. 1

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση