Αρχείο για "Ιανουάριος, 2022"

Αναστολή λειτουργίας της Β΄ τάξης

closed covidΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω συρροής κρουσμάτων στη Β΄ τάξη που ξεπερνά το 50% +1, αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας της,  από 22-01-2022 έως και 31-01-2022. Οι μαθητές/τριες στις 31-01-2022 θα κάνουν τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα της Δευτέρας (μαθήματα και διαλείμματα). Έχει σταλεί το ωρολόγιο πρόγραμμα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εκπαιδευτικών στο προσωπικό μέιλ των γονέων των μαθητών/τριών της Β΄ τάξης.

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

 

 

Ετικέτες:

Self test τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου

self 2Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά (δια ζώσης) από την Δευτέρα 31/1.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές και το προσωπικό (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι) θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Συνεπώς, για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο είναι υποχρεωτική η προσκόμιση selftest το πρωί της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου. Δε θα επιτραπεί η είσοδος μαθητών στο σχολείο, χωρίς να έχουν αρνητική δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Ευνόητο είναι πως αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα γίνει και την επόμενη ημέρα, την Τρίτη και στη συνέχεια την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των εβδομαδιαίων ελέγχων.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2), ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Ετικέτες:

30 Ιανουαρίου: Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

ιεραρχες

30 Ιανουαρίου: Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Οι Τρεις Ιεράρχες ήταν Άγιοι της Εκκλησίας. Είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος.
Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά όλοι μαζί γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου. Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων, των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης. Ήταν σοφοί άνθρωποι που αγαπούσαν τη μάθηση και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων. Ήταν σπουδαίοι δάσκαλοι, “φωστήρες”, όπως τους λέμε. Δεν τους ενδιέφεραν τα πλούτη και ζούσαν μια απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Βοηθούσαν τους φτωχούς και τους δυστυχισμένους και μάθαιναν στους ανθρώπους γράμματα.
Για τη σοφία και την καλοσύνη τους ο λαός εκτιμούσε και αγαπούσε τους Τρεις Ιεράρχες.
Διαβάστε αυτά που λέει για τους Τρεις Ιεράρχες, στην επιστολή του, ο παππούς Ευαίσθητος.
Διαβάστε εδώ το σχετικό μήνυμα της Υπουργού Παιδείας.
Διαβάστε εδώ το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους Τρεις Ιεράρχες.
.

Ετικέτες:

27η Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

“Το Ολοκαύτωμα δεν είναι μόνο η τραγωδία που έζησαν οι Εβραίοι, είναι η συνολική αποτυχία της ανθρωπότητας” – Moshe Katsav.

.jpg

26947…Τα θύματα του ολοκαυτώματος είχαν όνομα, οικογένεια, ηλικία, φίλους, πατρίδα, συνήθειες, ελαττώματα και αδυναμίες. Το ξεχνάμε καμιά φορά αυτό, όταν τρομάζουμε μπροστά στα νούμερα… Την έλεγαν Czeskawa Kwoka ήταν Πολωνή, Καθολική, 14 χρονών και άντεξε στο Άουσβιτς μόνο 3 μήνες. Στο πρόσωπό της πέρα από το φόβο, είναι εμφανή τα χτυπήματα που είχε δεχτεί από γυναίκα φύλακα, που είχε την απαίτηση η μικρούλα κρατούμενη να καταλαβαίνει τι της είπε στα γερμανικά. Κάθε νούμερο είναι και μια ιστορία…26947…

Διαβάστε εδώ το σχετικό μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

 

Ετικέτες:

Αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Λόγω αναστολής της λειτουργίας των σχολείων για σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, κατόπιν απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Ελπίς”, η εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου μεταπίπτει στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα γίνει από τις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου. Στα email των γονέων έχουν αποσταλεί οι διευθύνσεις με τις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών.

Επισημαίνουμε πως, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εφόσον οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν να την παράσχουν με δικά τους μέσα και ψηφιακούς πόρους,  γίνεται με χρήση του εξοπλισμού και των υποδομών του σχολείου, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως η πρόσβαση των εκπαιδευτικών στους χώρους του σχολείου είναι εφικτή και ασφαλής λόγω των καιρικών συνθηκών.

Κατά συνέπεια τούτων, προτείνουμε, στην περίπτωση που οι μαθητές επιχειρήσουν να συνδεθούν στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών και τούτο δεν καταστεί εφικτό, να θεωρήσουν πως υφίσταται έλλειψη ή δυσλειτουργία (π.χ. προβλήματα συνδεσιμότητας) του κατάλληλου υπολογιστικού εξοπλισμού εκ μέρους των εκπαιδευτικών και αδυναμία πρόσβασής τους στους χώρους του σχολείου, και να προσπαθήσουν να συνδεθούν σε μεταγενέστερο χρόνο σε άλλο μάθημα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Εφόσον η πρόσβαση στους χώρους του σχολείου είναι εφικτή, το σχολείο θα συνεχίσει τη δια ζώσης διοικητική του λειτουργία καθώς και την παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση των υποδομών του από τους εκπαιδευτικούς που θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε αυτό. Για τους παραπάνω λόγους, για τις δύο  ημέρες (Πέμπτη 27/01 και Παρασκευή 28/01) παρακαλούμε όπως η επικοινωνία με το σχολείο για διοικητικά θέματα να γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για ζητήματα συνδεσιμότητας, δυσλειτουργίας του υπολογιστικού εξοπλισμού των μαθητών κ.λπ., παρακαλούμε ανατρέξτε στους οδηγούς σύνδεσης που έχουμε κατά καιρούς γνωστοποιήσει. Παρακαλούμε μην απευθύνεστε στο σχολείο προς αποκατάσταση τεχνικών ζητημάτων ή ρύθμιση του εξοπλισμού σας, καθώς το προσωπικό του σχολείου δεν κατέχει τις απαιτούμενες περί τούτου δεξιότητες.

Αν δεν μπορέσετε να συνδεθείτε, ανατρέξτε το μεσημέρι στις ηλεκτρονικές τάξεις (e class, e me), για πιθανές εργασίες.

Ετικέτες:

Αναστολή λειτουργίας των σχολείων 27/01/2022

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της Αττικής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Ελπίς”.

Συγκεκριμένα, δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια).

Για τη λειτουργία ή όχι των σχολείων την Παρασκευή 28-01-2022, αναμένουμε σχετική ενημέρωση.

Ετικέτες:

Ενημέρωση για τηλεκπαίδευση και self test

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Προωθούμε την ανακοίνωση του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Αλ. Κόπτση.

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

Ετικέτες:

Ενημέρωση για τηλεκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σύμφωνα με ενημέρωση του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Αλ. Κόπτση, λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δε θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 26/1/2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δε θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας self test, αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές που τα σχολεία είναι κλειστά.

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

Ετικέτες:

Ενημέρωση για τηλεκπαίδευση και self test

Σύμφωνα με ενημέρωση του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.  κ. Αλ. Κόπτση, λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, δε θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 25/1/2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δε θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Self tests δε θα διενεργηθούν, την Τρίτη 25/1/2022,  στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας self test,  αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Ετικέτες:

Αναστολή λειτουργίας του σχολείου και εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,
Λόγω αναστολής της λειτουργίας των σχολείων, αύριο Δευτέρα 24-01-2022 και την Τρίτη 25-01-2022, κατόπιν απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, η εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου μεταπίπτει στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου (και γνωρίζουν οι μαθητές/τριες) και στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών (που θα σας γνωστοποιηθούν στο μέιλ σας).
Επισημαίνουμε πως, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εφόσον οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν να την παράσχουν με δικά τους μέσα και ψηφιακούς πόρους, γίνεται με χρήση του εξοπλισμού και των υποδομών του σχολείου, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως η πρόσβαση των εκπαιδευτικών στους χώρους του σχολείου είναι δυνατή και ασφαλής λόγω των καιρικών συνθηκών. Κατά συνέπεια τούτων, προτείνουμε ότι στην περίπτωση που οι μαθητές επιχειρήσουν να συνδεθούν στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών και τούτο δεν καταστεί εφικτό, να θεωρήσουν πως υφίσταται δυσλειτουργία ή έλλειψη του κατάλληλου υπολογιστικού εξοπλισμού εκ μέρους των εκπαιδευτικών ή αδυναμία πρόσβασης στους χώρους του σχολείου ή προβλήματα συνδεσιμότητας και να προσπαθήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο ή σε άλλο μάθημα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.
Εφόσον η πρόσβαση στους χώρους του σχολείου είναι ασφαλής, το σχολείο θα συνεχίσει τη διοικητική του λειτουργία, καθώς και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση των υποδομών του από τους εκπαιδευτικούς που θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε αυτό.
Η διευθύντρια του σχολείου
Μαρία Βαστάκη

 

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση