Αρχείο για "Νοέμβριος, 2017"

Έκθεση Van Gogh

VAN GOGHΤο μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς! Ένας νέος τρόπος προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας,  είναι η μεγαλειώδης έκθεση του Van Gogh στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το σχολείο εξασφάλισε διδακτική επίσκεψη στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες,  να δουν ψηφιακά τα έργα του Van Gogh και  να γνωρίσουν για τη ζωή του, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017  στις 8.30. Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί σχετική ανακοίνωση.

Η Πρόωρη Υποδοχή και το Ολοήμερο  Πρόγραμμα την ημέρα αυτή θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

 

Ετικέτες:

Οδοντιατρικός έλεγχος

IMG_6365ΒΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε,  την Παρασκευή 24-11-2017, ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδάκια της Α΄ τάξης, στο πλαίσιο του προγράμματος του Προληπτικού Οδοντιατρικού Ελέγχου της  1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για τη σχολική χρονιά 2017-18.  Σε όσα παιδιά κρίθηκε αναγκαίο δόθηκαν οι απαραίτητες συστάσεις για περαιτέρω  φροντίδα και έλεγχο των δοντιών.

Ετικέτες:

Κηπουρικές εργασίες στον χώρο του σχολείου

Στις 21-11-2017 ολοκληρώθηκαν από τα εξωτερικά συνεργεία του Τμήματος Πρασίνου του Δ. Αμαρουσίου οι κηπουρικές εργασίες στο πίσω μέρος του σχολείου μετά από αίτημα της Διευθύντριας. Ο χώρος καθαρίστηκε από κλαδιά, φύλλα και σκουπίδια και το αποτέλεσμα είναι εμφανές…

 

 

Ετικέτες:

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Σήμερα 23  Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου από τους μαθητές/τριες της  Δ΄ τάξης.  Παρουσίασαν το θεατρικό ” Το Καφενείον η Ελλάς”, τιμώντας τους νέους που πριν σαράντα τέσσερα χρόνια σήκωσαν το ανάστημά τους κατά της Χούντας και αγωνίστηκαν για την καθιέρωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά,  τη δασκάλα τους κ. Ελένη Σιδηροπούλου, τη Μουσικό κ. Μαρία Κοψιδά και όλους τους δασκάλους του σχολείου που βοήθησαν στην προετοιμασία της εκδήλωσης.

Ετικέτες:

Από τη θεατρική παράσταση “Το χρυσό αρισμαρί…”

Η θεατρική παράσταση “Το χρυσό αρισμαρί”  που παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες μας, την Τρίτη 21/11/2017,  ήταν καταπληκτική από κάθε άποψη. Το σενάριο, η μουσική, τα σκηνικά, τα κοστούμια,  όλα ήταν υπέροχα. Περισσότερο όμως αξίζει να τονιστούν τα μηνύματα που αναφέρθηκαν όπως: αγάπη, ζητάμε συγγνώμη, αναγνωρίζω τα λάθη μου, φιλία, ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, δεν κοιτώ μόνο τον εαυτό μου κ.ά., τα οποία βοηθούν να αγαπήσει ο καθένας τον εαυτό του, να σέβεται τον συνάνθρωπό του και να αποδέχεται τη διαφορετικότητα.

Ετικέτες:

Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου

anakoinosiΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε πως η εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23-11-2017 στις 08.30 και θα διαρκέσει έως τις 09.45 περίπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.  Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν και να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους.

Τις υπόλοιπες διδακτικές ώρες τα μαθήματα θα διεξαχθούν κανονικά σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Η διευθύντρια του σχολείου

Μαρία Βαστάκη

Οι μαθητές/τριες της Α΄ & ΣΤ΄ τάξης δημιουργούν από κοινού…

Στο πλαίσιο του θεσμού “Υιοθέτησε ένα πρωτάκι”,  χθες 16-11-2017,  οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης βοήθησαν τους/τις μαθητές/τριες της  Α΄ τάξης να δημιουργήσουν κατασκευές με θέμα το Πολυτεχνείο.

Ετικέτες:

17-11-2017: Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό

is school closedΑγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου, σε συνεννόηση με το ΥΠΠΕΘ, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

Τις σχετικές αποφάσεις διακοπής μαθημάτων σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες υπέγραψαν οι Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 και του άρθρου 4 του Π.Δ/τος 79/2017.

Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, που διοργάνωσαν  οι μαθητές/τριες της Δ΄  τάξης.

Οδοντιατρικός έλεγχος για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ Δημοτικού

thumb_teeth12Σας ενημερώνουμε ότι η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής για τη σχολική χρονιά 2017-18 θα διενεργήσει Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής που θα περιλαμβάνει απλή οδοντιατρική εξέταση των μαθητών της Α΄και Β΄ τάξης των δημοτικών σχολείων. Η εξέταση θα γίνει χωρίς τη χρήση οδοντιατρικών εργαλείων αλλά μόνο με ξύλινα γλωσσοπίεστρα μιας χρήσης.

Με το πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας, για έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη στοματική τους κοιλότητα και άμεση γραπτή ενημέρωση των κηδεμόνων τους.

Εάν για οποιαδήποτε λόγο, δεν επιθυμείτε να λάβει μέρος το παιδί σας στην εξέταση, παρακαλούμε να ενημερώσετε την δασκάλα της τάξης, ώστε να εξαιρεθεί το παιδί σας από τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο.

Η εξέταση θα γίνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017.

Παρακαλούμε σημειώστε αν επιθυμείτε την συμμετοχή του παιδιού σας σε αυτή και επιστρέψτε τη στο σχολείο έως τις 23-11-2017. Σε περίπτωση θετικής γνώμης παρακαλούμε την ημέρα εκείνη ο μαθητής/τρια να έχει μαζί του το βιβλιάριο υγείας του/της  (βιβλιάριο εμβολίων).

Πατήστε εδώ, για να διαβάσετε το ενημερωτικό σημείωμα.

 

 

Ετικέτες:

Επικαιροποίηση εγγραφής μαθητών/μαθητριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα

Panneau_danger_2Σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 που καθορίζει τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, κατά το β’ δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου και το α’ δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου πρέπει να επικαιροποιείται η εγγραφή των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Για τον  λόγο αυτό παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση επικαιροποίησης της εγγραφής του/των παιδιού/ών σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και επιστρέψτε τη στο σχολείο (έως) την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε στη  Διευθύντρια του σχολείου.

Παρακαλούμε σημειώστε σωστά την ώρα αποχώρησης, διότι είναι πολύ σημαντικό για το σωστό προγραμματισμό της λειτουργίας των τμημάτων.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση