Αρχείο για "Οκτώβριος, 2017"

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Όμιλο Μυτιληναίου

IMG_6234Θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε θερμά τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μυτιληναίου για την προσφορά του σε εννέα καρέκλες επισκεπτών και ένα κουτί φωτοτυπικό χαρτί προς κάλυψη αναγκών του σχολείου.

Η στήριξή του στο σχολείο είναι ιδιαίτερα σημαντική, για να μπορέσει το σχολείο από τη δική του πλευρά να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το έργο του προς όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

 

Παρέλαση μαθητών/τριών την 28η Οκτωβρίου 2017

 

Η παρουσία των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών του σχολείου μας  που συμμετείχαν τόσο στη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όσο και στην παρέλαση του Δήμου Αμαρουσίου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ήταν εξαιρετική.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας:  κ. Αποστολοπούλου Μ., κ. Πατζιά Λ. και κ. Καρακάση Γ.!

 

Ετικέτες:

Γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους και τους παραστάτες του σχολικού έτους 2017-2018 και η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από τους/τις  μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης.

Συγχαρητήρια στους/στις  μαθητές/τριες, τον δάσκαλο της Ε΄ τάξης κ. Γ. Καρακάση, τη μουσικό κ. Μ. Κοψιδά, τη γυμνάστρια κ. Λ. Πατζιά, την κ. Α. Κατσαμάκα και τον γονέα κ. Α. Χρήστου για την άψογη προετοιμασία και παρουσίαση της γιορτής.

Από το παρακάτω link θα μπορείτε να «κατεβάσετε» τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου των παιδιών: https://drive.google.com/open?id=0BwjFS2cRkZKwdGlSMHZlWXZDMnc

Αν ωστόσο κάποιος γονέας προτιμά να αντιγραφεί το βίντεο σε κάποιο USB stick, ας το δώσει στον/στην μαθητή/τρια της τάξης,  αρκεί το USB stick να έχει χωρητικότητα 4GB  τουλάχιστον.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνου του σχολείου μας, το οποίο εκπροσωπούσε όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δ. Αμαρουσίου:

Ετικέτες:

Επιδημική Έξαρση Ιλαράς -Εμβολιασμός

γριπηΜας κοινοποιήθηκε Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς. Σύμφωνα με αυτήν:

Με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει:

Τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR). Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

24 Οκτωβρίου: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών

ΟΡΓ. ΗΝ. ΕΘΝΩΝΗ 24η Οκτωβρίου 2017  θα εορτασθεί ως επέτειος ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καλείται να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο  στην προσπάθειά του για την προάσπιση και την οικοδόμηση της Ειρήνης και της Ασφάλειας και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Για να τιμηθεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών,   θα λάβουν χώρα διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στην  Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Δείτε εδώ τη σχετική Εγκύκλιο.

Γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

vasilis-tsiavaliaris-244x500

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 09.45  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από τους/τις μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός ο κ. Γιώργος Καρακάσης.

Για να δείτε το πρόγραμμα της γιορτής,  πατήστε εδώ.

Διαβάστε εδώ το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν στις 10.45 μετά τη λήξη της γιορτής.

Ο σημαιοφόρος,  οι παραστάτες και ο υπεύθυνος για την κατάθεση στεφάνου Θοδωρής Κοταρίνος με τη συνοδεία των γονέων τους θα πρέπει να είναι στο  Μνημείο Ηρώων  στις 10.45, γιατί το σχολείο μας ορίστηκε για την κατάθεση στεφάνου,  εκπροσωπώντας  όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Αμαρουσίου. Εκεί θα βρίσκεται η υπεύθυνη δασκάλα κ. Σιδηροπούλου Ελένη.

Η Πρωινή Υποδοχή και το Ολοήμερο Πρόγραμμα δε θα λειτουργήσουν την ημέρα αυτή. Διαβάστε εδώ τη σχετική Εγκύκλιο.

Επίσης, δε θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του λεωφορείου του Δήμου Αμαρουσίου για την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών/τριών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες:

Επισκευές και συντηρήσεις στο σχολείο

Κατά τον μήνα Οκτώβριο με τη βοήθεια των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου, τοποθετήθηκε αντηρίδα στην μπασκέτα, κάγκελα προστατευτικά στην είσοδο του σχολείου επί της οδού Καραολή & Δημητρίου και αντικαταστάθηκαν οι αλυσίδες στα καζανάκια και ορισμένα καπάκια στις τουαλέτες.

17 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ

Φωτογραφίες από την προχθεσινή  επίσκεψη των παιδιών στο ΟΑΚΑ, λόγω της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και τη γνωριμία τους με πολλά αθλήματα, όπως άλμα εις μήκος, χόκεϊ, ράκμπι, σκοποβολή, ξιφασκία, βόλλει, ποδόσφαιρο κ.ά. Τα παιδιά γνώρισαν τα αθλήματα, έπαιξαν και διασκέδασαν πολύ.

Αντιγριπικός εμβολιασμός 2017-2018

γριπηΜας κοινοποιήθηκε Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εποχική γρίπη και τον αντιγριπικό εμβολιασμό για το 2017-18. Σύμφωνα με αυτή:

Η εποχική γρίπη αυξάνεται από τον μήνα Ιανουάριο και κορυφώνεται τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης  είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός, ο οποίος αν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα καλύπτει σε υψηλό ποσοστό και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στη μείωση απουσιών από την εργασία και το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.

 

 

 

Ετικέτες:

“Υιοθέτησε ένα πρωτάκι”

IMG_6089Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο σχολείο με πρωτοβουλία των δασκάλων της  ΣΤ΄και της Α΄ τάξης, κ. Α. Κατσαμάκα και κ. Ι. Νταβάκου και της γυμνάστριας κ. Λ. Πατζιά, κάθε πρωτάκι “υιοθετήθηκε” από ένα εκτάκι.  Είναι ένας θεσμός που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Το εκτάκι, το οποίο “υιοθετεί” το πρωτάκι αναλαμβάνει να το προστατεύει, να το καθοδηγεί και να το βοηθάει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί.  Και τα εκτάκια κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια τους. Στο τέλος της χρονιάς τα πρωτάκια αποχαιρετούν τα εκτάκια, ενώ έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους μια όμορφη και δυνατή σχέση. Μέσω αυτού του θεσμού τα παιδιά μαθαίνουν στη συνεργασία, τη συνύπαρξη, την υπευθυνότητα, τη δημιουργία ασφαλούς κλίματος και αλληλοβοήθειας.

Ετικέτες:

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση