ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ

Μετά από, σχεδόν, ένα σχολικό χρόνο, η θαλασσινή μας περιπέτεια μέσα από το “Code name:Poseidon save the sea” κοντεύει να τελειώσει… Έχουμε βρει τα τέσσερα στοιχεία και ήρθε η ώρα να μας εμφανιστεί ο Θεός της θάλασσας, ο μεγάλος και τρανός Ποσειδώνας! Μα, ποιος ήταν πραγματικά ο Ποσειδώνας; Πού ζούσε; Τι έκανε; Τα παιδιά τον είδαν και έμαθαν γι αυτόν πολλά πράγματα! Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να τον ζωγραφίσουν στο  υδάτινο βασίλειό του!

collage 61

Zoe Alexiadou

Collage 2024 05 14 18 53 16

draw poseidon   Poseidons

Μα, είναι υπέροχος! Θέλησαν και τα παιδιά να γίνουν, έστω για λίγο, Ποσειδώνες! Να πάρουν την τρίαινά τους και τον “Απαλούλη” αγκαλιά και να ποζάρουν για το φωτογραφικό λεύκωμα του Ποσειδώνα… Μικρά μοντέλα με οικολογικές ευαισθησίες!

we poseidons

Στο πρώτο του μήνυμα, μας είχε πει ότι τα λιβάδια του, ο όμορφος και χρήσιμος κήπος του κινδυνεύει! Ήρθε η ώρα να μας δείξει ποιος είναι αυτός ο κήπος! Είναι τα λιβάδια της θάλασσας, η γνωστή Ποσειδωνία! Τι γίνεται, όμως, εκεί; Κινδυνεύει η Ποσειδωνία; Από ποιον; Το “γιατί” μπορούμε να το υποθέσουμε καθώς έχουμε μάθει τοοοσαααα πολλά μέσα από αυτό το “Code name:Poseidon, save the sea”! Για πάμε να δούμε, όμως, τι έχει να μας πει ο Ποσειδώνας αλλά και τα ίδια τα κοράλλια!

collage 62

Zoe Alexiadou

Collage 2024 05 15 20 00 35 Collage 2024 05 15 20 01 49 Collage 2024 05 15 20 04 32

If the meadows of Posidonia had a voice    if they had voice    if they had voices

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που έμαθαν! Και τα παιδιά, στις ελεύθερες δραστηριότητές τους, ασχολήθηκαν ξανά με το θέμα της Ποσειδωνίας με έναν, λίγο διαφορετικό τρόπο! Έφτιαξαν μια αυτοσχέδια παράσταση με πρωταγωνιστές τον Ποσειδώνα, τη γυναίκα του την Ποσειδωνία, τις όμορφες κόρες του και τα υπέροχα λιβάδια του βυθού! Με χαρά, οι κυρίες τους, τα παρακολούθησαν και στο τέλος τα χειροκρότησαν δυνατά, τόσο για την παράσταση όσο και για την ευαισθησία τους!

Listen to us to save the Poseidons garden

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *