Δανειστική βιβλιοθήκη

Kάθε Παρασκευή δανειζόμαστε βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου.
Σήμερα, όμως, θα διαβάσουμε όλοι το ίδιο βιβλίο με διαφορετικό τρόπο!
Από την ιστοσελίδα του Μικρού Αναγνώστη http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria_list.asp
επιλέγουμε το βιβλίο: «Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο», της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου.
Σίγουρα μετά από τόση βροχή, θα βγει ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο.
Παιδιά, μπορείτε να ζωγραφίσετε ότι σας άρεσε από το παραμύθι, να κάνετε κολάζ ή κατασκευές, όπως όταν παίρνετε στο σπίτι σας το δημιουργικό κουτί!
Αγαπητοί μας γονείς ακούστε μαζί με τα παιδιά το παραμύθι και στείλτε μας στο viber ή στο messenger τις δημιουργίες σας!
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Ας ακούσουμε ένα μουσικό παραμύθι

Καλημέρα

Kαλή Σχολική Χρονιά

Καλή χρονιά λοιπόν μ’ένα τόσο επίκαιρο παραμύθι ,αφού ξέρουμε πόσο μας αρέσουν τα παραμύθια…….
“Μια φορά και έναν καιρό ο Σεπτέμβρης” το παραμύθι του αγιασμού
Κική Δημητριάδου, Νηπιαγωγός & συγγραφέα

Μια φορά κι έναν καιρό ο Σεπτέμβρης που ήταν ένα αγόρι, χορτασμένο ήλιο και παιχνίδι, και βέβαια με ωραίο χρώμα απ’ το καλοκαίρι, πείσμωσε. Καλοκάθισε στην άκρη του δρόμου που θα τον έφερνε στη γη κι αρνιόταν να πάει στον προορισμό του.

Πέσανε επάνω του όλοι για να τον μεταπείσουν. Πείσμα αυτός, ανένδοτος, δεν μιλούσε σε κανέναν! Τελευταίος τον πλησίασε ο μπαμπάς του ο Χρόνος: «Πες μου αμέσως τι συμβαίνει» του λέει. «Τι πράγματα είναι αυτά; Πρέπει να πας Σεπτέμβρη, ν΄ αρχίσει ο τρύγος, να ξεπροβοδιστούν τα χελιδόνια για το ταξίδι τους, να πάρουν το κιτρινοκόκκινο χρώμα τα φύλλα των δέντρων. Και βέβαια πρέπει να πας για ν’ ανοίξουν τα σχολεία παιδί μου! Χιλιάδες παιδιά περιμένουν! Πως μπορείς εσύ να τεμπελιάζεις;»
«Δεν είμαι τεμπέλης» άρχισε επιτέλους να μιλάει ο Σεπτέμβρης.
«Απλώς δεν βλέπω το λόγο για να πάω. Κοίτα τους ανθρώπους τριγύρω σου πατέρα. Ήταν ποτέ άλλοτε χειρότερα; Δες τους: Τόσο λυπημένοι και σκυθρωποί… Άρρωστοι χωρίς φάρμακα, άνθρωποι χωρίς δουλειές, πονοκεφαλιασμένοι από λογαριασμούς, τηλεθεατές που βλέπουν μετανάστες να τους καταπίνουν οι θάλασσες και νησιά να γίνονται στάχτη, άνθρωποι χωρίς ελπίδα, πες μου βρε μπαμπά, ποιος θα το καταλάβει αν ξεχαστούν τα χελιδόνια εδώ; Ποιος νοιάζεται για το φθινόπωρο και τα χρώματά του πια; Οι άνθρωποι μόνο την φτώχεια τους κοιτάνε τώρα. Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω…»
«Καλό μου αγόρι» του λέει ο πατέρας του, ο σοφός ο Χρόνος. «Δίκαιο έχεις, αλλά την ίδια στιγμή κάνεις και λάθος! Δεν γίνεται να τα ξεχνάς τα παιδιά που σε περιμένουν στα σχολειά. Και να σου πω και το πιο σημαντικό; Γιατί νομίζεις ότι υπάρχουν σχολεία Σεπτέμβρη μου; Για τους αριθμούς, τις γραμματικές και τις χημείες; Λάθος καλέ μου!
Για να γίνονται οι άνθρωποι, Άνθρωποι με το άλφα τους κεφαλαίο, γι αυτό υπάρχουν τα σχολεία. Για να μάθουν να σέβονται τη Ζωή, τη Φύση. Για να σέβονται το Δίκαιο, να σέβονται το γέλιο των παιδιών. Το σχολείο υπάρχει για να κάνει τα παιδιά ενεργούς πολίτες όταν μεγαλώσουν, όχι θλιβερούς τηλεθεατές με σταυρωμένα χέρια.
Σήκω Σεπτέμβρη μου και πήγαινε στο πόστο σου. Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα καλέ μου. Τα παιδιά σε περιμένουν! Οι μεγάλοι άνθρωποι θα πρέπει να βρουν τον τρόπο για να συμμαζέψουν τη λύπη, το θυμό και τη φτώχια τους. Κι αν τους έχει μείνει και λίγο μυαλό μ’ όλα αυτά που τους βρήκαν, στα σχολεία πρώτα θ’ απλώσουν τα χέρια τους. Αυτά πρέπει να στηρίξουν όπως κι όσο μπορούν περισσότερο».
Άκουσε ο Σεπτέμβρης προσεκτικά τον μπαμπά του κι όπως κάθε καλό παιδί, υπάκουσε. Άλλωστε ο πατέρας είχε δίκαιο. Έτσι ακριβώς είχαν τα πράγματα. Μπήκε στη ζωή των ανθρώπων λοιπόν και στα ημερολόγιά τους. Γι αυτό και κατάφεραν σήμερα, παρόλα αυτά, ν’ ανοίξουν τα σχολεία.
Άντε καλοί μου, καλή μας χρονιά για να ζήσουμε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα.
Αναδημοσίευση απο ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΠΕΛΛΑΣ

Θερμοπληξία: Τι πρέπει να προσέχουμε το καλοκαίρι;

 

Η θερμοπληξία είναι κατάσταση που συναντάται συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες σε χώρες σαν τη δική μας όπου η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος φτάνει σε υψηλά όρια.
Η υψηλή εξωτερική θερμοκρασία σε συνδυασμό με ένα κλειστό εσωτερικό χώρο όπου ο αερισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική είναι παράγοντες που οδηγούν σε θερμοπληξία.
Η εικόνα είναι ένας άνθρωπος ανήσυχος με πυρετό. Ο πυρετός προκύπτει αντιδραστικά σαν μηχανισμός εξισορρόπησης και προσαρμογής του οργανισμού με το εξωτερικό του χώρο που είναι ασφυκτικά ζεστός.
Συχνά συμβαίνει σε μικρά παιδιά με εικόνα πυρετού και αδιαθεσίας με γκρίνια.
Τα μικρά παιδιά λόγω της δίψας που νιώθουν απότέλεσμα του πυρετού και της ζέστης κλαίνε,έχουν ζαλάδες,ναυτία και ίσως κάνουν σπασμούς. Οι ενήλικες έχουν παρόμοια εικόνα με τρομερή δίψα,πυρετό,ζάλη,ναυτία. Τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με πειραγμένη υγεία παθαίνουν ευκολότερα θερμοπληξία.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ασθενής τοποθετείται σε σκιερό μέρος,σε δροσιά και αν είναι δυνατόν σε αεριζόμενο χώρο.Καλό είναι να αφαιρεθούν όσο πιο πολλά ρούχα γίνεται και να ελεγχθεί ο πυρετός του. Τον ραντίζουμε με λίγο νερό και του βάζουμε κρύες κομπρέσσες στο μέτωπο,στις μασχάλες,σε όλο το σώμα.Το ιδανικό θα ήταν να τυλίξουμε τον ασθενή σε ένα δροσερό και υγρό σεντόνι ή με ένα δροσερό ντούς. Δηλαδή να τον δροσίσουμε με κάθε τρόπο.Η θερμοπληξία προκαλεί μεγάλη εφίδρωση και το νερό που χάνεται πρέπει να αντικατασταθεί.Γι’αυτό πρέπει να δίνουμε πολύ νερό στον ασθενή και αν είναι δυνατό μέρος αυτού να είναι αλατισμένο (ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα λίτρο νερό).
Γενικά οι θερμοπληξία είναι επικίνδυνη κατάσταση,ιδιαίτερα αν ο υψηλός πυρετός επιμένει. Στα μικρά παιδιά μπορεί να εμφανιστούν σπασμοί. Οπότε πέρα από τις πρώτες βοήθειες που προαναφέρθηκαν καλό είναι να ενημερώσουμε γιατρό ζητώντας τη βοήθειά του & όταν ο πυρετός επιμένει να πάμε σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας.

Καλό καλοκαίρι, μικροί & μεγάλοι μας φίλοι!

Τα παιδιά και οι Νηπιαγωγοί σας ευχόμαστε ολόψυχα

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

γιατί…

το καλοκαιράκι  το γλυκό

μας έχει πάρει το μυαλό…………………

imagesCA4R9HU8

Αποχαιρετιστήρια πρόσκληση

Με την κα  Ανακύκλωση   untitled και πολύ παιχνίδι & τραγούδιsxolika_paixnidia600_157020_B5T356

θα αποχαιρετιστούμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές

την Παρασκευή 14 Ιουνίου

και

                                  ώρα 09.00π.μ

   πάντα στο αγαπημένο μας   Νηπιαγωγείο….

Τα παιδιά και οι Νηπιαγωγοί

 

 

Ενημέρωση για εγγραφές σχ.έτους 2013-4

Tο 3ο Νηπιαγωγείο Κρύας Βρύσης ενημερώνει ότι οι εγγραφές  των νηπίων για το σχολικό έτος 2013-4 αρχίζουν την Δευτέρα  3 Ιουνίου 2013 και λήγουν την Παρασκευή  21 Ιουνίου 2013.

Στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τα νήπια της πρώτης ηλικίας (που γεννήθηκαν το έτος 2008) για τα οποία η φοίτηση είναι υποχρεωτική. Ακολουθεί η εγγραφή των νηπίων της δεύτερης ηλικίας ( που γεννήθηκαν το έτος 2009) για τα οποία η φοίτηση είναι προαιρετική.

 Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή μαθητών στο Νηπιαγωγείο, που προβλέπονται από το άρθρο 7 παρ. 2 του Π.Δ 200/1998 είναι:

  • Πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του νηπίου στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια.(Θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο)
  • Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  •  Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης.(από ιδιώτη ιατρό/ κρατικό νοσοκομείο).
  •  Αποδεικτικό στοιχείο του γονέα-κηδεμόνα του νηπίου για τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του.(λογαριασμός Δ.Ε.Η., σταθερής τηλεφωνίας, ύδρευσης, εκκαθαριστικό εφορίας)
  • Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου. (Θα δοθεί από το Νηπιαγωγείο κατά την ημέρα εγγραφής)
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας (Θα δοθεί από το Νηπιαγωγείο κατά την ημέρα εγγραφής)
  • Αίτηση του Γονέα- Κηδεμόνα για την εγγραφή του παιδιού στο Νηπιαγωγείο (Θα δοθεί από το Νηπιαγωγείο κατά  την ημέρα εγγραφής) 

  Τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ μπορούν να προσέρχονται στους ιατρούς των Μονάδων Υγείας  και στους συμβεβλημένους  με τον Οργανισμό  ιδιώτες ιατρούς  για δωρεάν εξέταση και χορήγηση των ανωτέρω πιστοποιητικών, καθώς και του Ατομικού Δελτίου Υγείας ( σύμφωνα με το υπ’αρθμ 16608/11-4-2012 έγγραφο του Υπ. Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης). 

Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. Φ.6/261/44789/Γ1/23-04-2012 έγγραφο του Υπ. Παιδείας . τα ιατρικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις εγγραφές μπορούν να κατατίθενται στις σχολικές μονάδες ως τις 10 Σεπτεμβρίου 2013.

                                                                                                                                    Εκ της Δ/νσεως

Επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 16 Μαϊου επισκέφτηκε το σχολείο  γονέας μικρού μας φίλου,η κα Α. για να μυήσει τα παιδιά στα μυστικά μιας υγιούς οδοντοστοιχίας.

Με σύμμαχο εποπτικό υλικό (σχετικές αφίσες) και τα ειδικά  επαγγελματικά εργαλεία της (μάσκα, οδοντόβουρτσα, τεχνητή οδοντοστοιχία) ενημέρωσε τους μικρούς μας φίλους για τη σωστή στοματική υγιεινή,τα λάθη που κάνουμε κατά τη φροντίδα των δοντιών μας ενώ στο τέλος τους  επεφύλαξε και  σχετικά δωράκια (οδοντόκρεμα,παραμύθι κ.α).

Ευχαριστούμε θερμά τη γονέα του μικρού μας φίλου για το χρόνο που μας αφιέρωσε για  τη τόσο σημαντική ενημέρωση των μαθητών μας.

2013-05-16 09.51.092013-05-16 09.52.052013-05-16 09.59.15

 

 

 

Συμμετοχή σε εκστρατεία της ActionAid

Το σχολείο μας  συμμετείχε  για 2η χρονιά στην  Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση της ActionAid
με θέμα  » όλου τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται δασκάλους».
Στείλαμε και εμείς την αφίσα,την ατομική κονκάρδα και το μήνυμά μας στην ειδική καρτέλα της ActionAid.
Φωνάζουμε  δυνατά
«Δάσκαλοι,σχολειά
για όλα τα παιδιά»