Πρώτες μέρες, πρώτες εμπειρίες, αρχή μιας αγαπημένης χρονιάς!

Ξεκινήσαμε! Είναι γεγονός! Το νηπιαγωγείο μας υποδέχτηκε τους μικρούς μαθητές του με ορθάνοιχτες τις πόρτες της καρδιάς του! Πέρασε κιόλας μια εβδομάδα γεμάτη από παιχνίδια, γνωριμίες, χορό! Τι χωράει σε μια μόνο εβδομάδα; Ορίστε!

Οι πρώτες μέρες στο Τμήμα 1

Η τάξη περίμενε ανυπόμονα όλο το καλοκαίρι να υποδεχτεί τα παιδιά με τα πολλά της παιχνίδια! Ήρθε η ώρα να τους τα δείξει, λοιπόν! Τα παιδιά σίγουρα το ευχαριστήθηκαν!

ελεύθερες δραστηριότητες 2       ελεύθερες δραστηριότητεςελεύθερες δραστηριότητες 1 1

Η βιβλιοθήκη, πάλι, έτσι πλούσια που είναι, κάλεσε τα παιδιά να γνωρίσουν τον βιβλιόκοσμό της!

γνωριμία με βιβλία

Φυσικά, ξανασυναντήθηκαν οι παλιοί φίλοι και έβαλαν στην παρέα τους και όλους του καινούριους. Πώς; Με τρελό χορό! Και μετά, φτιάξαμε τον φίλη ή τη φίλη μας όσο πιο πιστά γινόταν…

γνωριμία με χορό γνωριμία με χορό 1 1  ζωγραφική φίλων 2

Αλλά και η κόλλα, τα ψαλίδια, οι μπογιές κάλεσαν τα παιδιά να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν!

κολάζ με χέρια  κολαζ με χέρια  νερομπογιές 1  νερομπογιές 2

Και τα μουσικά όργανα; Μ’ αυτά, τα παιδιά συνόδευσαν μουσικά το αγαπημένο τραγούδι “Η καλή κυρά Βδομάδα”

η εβδομάδα 1 η εβδομάδα 3 η εβδομαδα 1 1   η εβδομάδα 2

Οι πρώτες μέρες στο Τμήμα 2

Και εδώ, οι πρώτες μέρες κύλησαν με ομαδικά παιχνίδια για να γνωριστούν τα παιδιά καλύτερα και να γίνουν μια δυνατή, δεμένη ομάδα! Τονίστηκε η αξία της συνεργασίας, της φιλίας και της αλληλοβοήθειας!

τμήμα 2 ομάδα τμήμα 2 φιλία 1  τμήμα 2 βραχιολάκια 1

Μπήκαν και οι βάσεις, οι κανόνες, για μια όμορφη συνύπαρξη! Πώς; Υπογράφηκε συμβόλαιο, όχι αστεία!

τμήμα 2 συμβόλαιο 1

Το παιχνίδι δε σταματά ποτέ! Ακόμα κι όταν ψάχνεις να βρεις το αρχικό σου γράμμα!

τμήμα 2 γράμματα 1

Κι αυτή ήταν μόνο η πρώτη εβδομάδα!!

Μ’ ένα βιβλίο αγκαλιά – “Ας πούμε αυτή τη λέξη”

Με ένα υπέροχο παραμύθι από τη βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου μας, ταξιδέψαμε στη χώρα των όμορφων λέξεων, των λέξεων που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά γλυκά και ήρεμα! Ο άσπρος παπαγάλος μας οδηγεί σ’ αυτές και με έναν τρόπο μαγικό αποκτά χρώματα όπως αποκτά και η ζωή μας όταν μας μιλούν και μιλάμε όμορφα και ευγενικά!

αρχείο λήψης

Η πρώτη σκέψη μετά την ανάγνωση είναι να φτιάξουμε κι εμείς έναν παπαγάλο. Δύσκολο; Καθόλου! Τα παιδιά σε μικρές ομάδες έφτιαξαν όμορφους και ευφάνταστους παπαγάλους…

οι δικοί μας παπαγάλοι

Μετά, ήρθε η ώρα της μαγειρικής! Ναι, καλά ακούσατε! Μαγειρέψαμε χρώματα σαν τα χρώματα του όμορφου παπαγάλου στο βιβλίο. Σκεφτήκαμε, ανακατέψαμε, ανακαλύψαμε…φτιάξαμε χρώματα που δεν υπήρχαν στις τέμπερες του σχολείου…

μαγειρεύουμε χρώματα 1

Ώρα να πλάσουμε λέξεις! Όχι ό,τι κι ό, τι! Μόνο λέξεις που μπορούν να διατηρήσουν τα χρώματα στα πούπουλα του παπαγάλου μας! Τις γράψαμε με τα πινέλα μας και τις κολλήσαμε με στον τοίχο της τάξης μας ώστε πάντα να τις θυμόμαστε και να μιλάμε ευγενικά στους φίλους μας!

λέξεις με τα χρώματα

Μας άρεσαν πολύ τα χρώματα που δημιουργήσαμε…Αλλά, όλα τα χρώματα μας αρέσουν! Παίξαμε παιχνίδια με αυτά, όπως το αγαπημένο μας “Γάτα γατούλα τι χρώμα ζητάς” αλλά και ένα άλλο που συνδυάζει και την αγάπη μας για τα μουσικά όργανα. Χωριστήκαμε σε ομάδες και η καθεμιά διάλεξε το αγαπημένο της χρώμα. Κάθε χρώμα συνδέθηκε με ένα μουσικό όργανο κι έτσι, όταν η νηπιαγωγός μας “χτύπαγε” ένα όργανο, χόρευε η αντίστοιχη ομάδα! Λίγο μπερδευτήκαμε στην αρχή αλλά, στη συνέχεια, τα αυτάκια μας κατάλαβαν καλά τους ήχους και είχαμε απόλυτη επιτυχία. Πήραμε και μαρκαδόρους-κηρομπογιές-ξυλομπογιές ίδιες με το χρώμα της ομάδας μας και κάναμε συνεργατικές, τρελούτσικες ζωγραφιές!

ομάδες με όργανα    ζωγραφιές χρωματιστών ομάδων 1       ζωγραφιές χρωματιστών ομάδων

Εμείς να μην έχουμε έναν δικό μας, ολοδικό μας, παπαγάλο να μας μιλά ευγενικά; Θα έχουμε γιατί θα τον φτιάξουμε με τα χεράκια μας! Παίρνουμε ρολό από χαρτί υγείας, τα “μαγειρεμένα” μας χρώματα, πινέλα, πούπουλα…και ξεκινάμε! Πανέμορφοι και λαλίστατοι! Έχουν τόσα πολλά να πούνε!

φτιάχνουμε παπαγαλάκια        φτιάχνουμε παπαγαλάκια 1      κουκλοθέατρο με τα παπαγαλάκια μας

Χορεύουν κιόλας! Δεινοί χορευτές! Γι’ αυτό, χορεύουμε μαζί τους το τραγούδι των κανόνων της τάξης μας που μας βοήθησε να το φτιάξουμε η κυρία Τεχνητή Νοημοσύνη…

 

Ρωτήσαμε τα παπαγαλάκια μας να μας πουν τι είδαν στα ταξίδια τους και αν άκουσαν κι άλλες όμορφες λέξεις. Μας είπαν πολλές, μας δίδαξαν πολλά και το πιο ωραίο που ακούσαμε από τα ράμφη τους ήταν ότι είμαστε υπέροχα παιδιά! Μεταξύ μας, αλήθεια είναι!!

Σ’ ευχαριστούμε υπέροχο βιβλίο μας για ό,τι μας έμαθες και για ό,τι ζήσαμε μαζί σου!!