food defenders λογοτυπο 768x480

Make the waste to worth the taste – food defenders – διάκριση στον διαγωνισμό της ΕΛΛΑΚ

Διάκριση για το έργο μας στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών
Το έργο “Make the Waste to Worth the taste”, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ομάδα Food Defenders, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022. Την ομάδα απαρτίζουν 4 Νηπιαγωγεία/5 τμήματα (1ο ΝΓ Γαργαλιάνων, 2ο ΝΓ Λυκόβρυσης, 2ο ΝΓ Περάματος, 3ο ΝΓ Αμαρουσίου.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και τους γονείς τους για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Προσωπικά ευχαριστώ θερμά τις αγαπημένες συναδέλφους για την υπέροχη συνεργασία των Νηπιαγωγείων μας.
Στις επόμενες δράσεις που θα έρθουν ❤️❤️❤️

Πολλά

συγχαρητήρια

σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ????????

Μπορείτε να δείτε το έργο μας στην παρακάτω σελίδα.
Αντιγράφουμε από το μέιλ που λάβαμε

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών https://openedtech.ellak.gr/  ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του  4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2021-2022.

O 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώθηκε στην Κυκλική Οικονομία και έχει σαν στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών. Παράλληλα, στοχεύει στη δημιουργία κατασκευών και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου που θα διατίθενται για χρήση και αξιοποίηση στην εκπαίδευση,

Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, παρά του περιορισμούς λόγω της πανδημίας, συμμετείχαν στον 4ο Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών δήλωσαν συμμετοχή πανω απο 1300 μαθητες και 190 εκπαιδευτικοί με 130 ομαδες  από όλες τις περιφέρειες της χώρας και σε 92 ομάδες μαθητών που συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, χορηγήθηκε ο εξοπλισμός για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Στο https://openedtech.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλα τα έργα που υλοποίησαν οι μαθητές και τα διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία.

Όλα τα έργα των ομάδων που ολοκληρώθηκαν ήταν εξαιρετικά. Τα έργα που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας που τους δίνουν την δυνατότητα να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό. Ιδιαιτέρως αναγνωρίζει τη δημιουργικότητά τους, αλλά και την συμβολή τους στη διαμόρφωση μια ευρύτερης  κοινότητας με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί το Ίδρυμα Ωνάση με την συμβολή του οποίου ο απαραίτητος εξοπλισμός ανοιχτών τεχνολογιών χορηγήθηκε σε περισσότερες από 90 ομάδες μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Τα έργα και οι ομάδες που διακρίθηκαν

(με αλφαβητική σειρά)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

  • Το έργο Live-eco bookies από το Αειφόρο Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη

  • Το έργο Food Defenders απο τα Νηπιαγωγεία: 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, 2ο Νηπιαγωγείο Λυκόβρυσης, 2ο Νηπιαγωγείο Περάματος και 3ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΛ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

(ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ)

(ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ)

(ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ)

(ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΥΚΕΙΩΝ)

9B40CCCC 5C83 4CBE BE85 F33E22E301A2

Επισκεφθείτε χώρους τέχνης, κάνει καλό!

Τώρα που θα έχετε χρόνο, δώστε στα παιδιά σας βιβλία γενικά. Παραμύθια, γνώσεων, εικονοβιβλία αλλά και βιβλία με έργα τέχνης. Δώστε τους μαρκαδόρους και χαρτιά ή άλλα υλικά να ζωγραφίσουν, πλαστελίνες, οδοντογλυφίδες και συρματάκια και άλλα υλικά για να δημιουργήσουν γλυπτά, μία φωτογραφική μηχανή και αφήστε τα στον κήπο να εξασκηθεί το μάτι τους στην παρατήρηση. Βάλτε μουσική κλασική, παιδική αλλά πάντα ποιοτική. Πηγαίνετε σε θερινό σινεμά, θέατρο, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, παραστάσεις γενικά.

Αφήστε τα γράμματα για τη δασκάλα τους στο Δημοτικό. Μην τους στερήσετε την χαρά της έκπληξης και της ανακάλυψης νέας γνώσης. Θυμηθείτε τα δικά σας πρώτα σχολικά χρόνια και την χαρά, την αγωνία που νιώθατε όταν πηγαίνατε στο δημοτικό.

Γίνετε παιδί κι εσείς και ακολουθείστε το παιδί σας στο παιχνίδι και τον αυθορμητισμό!

 

6E020AD3 CEE5 4D55 BDF3 BD5255A94F6C 0CC3B0B8 2248 421F ACC6 3BD605C2ECB8 6A997269 4307 4B59 8FE0 329D71D76689 426BE5D8 772C 495F 9B11 0E5991EF184E

Όσοι ασχολούνται με καλλιτεχνικές πρακτικές, έχουν, εδώ και πολύ καιρό, κατανοήσει και κυρίως, νιώσει, τη συνεισφορά των τεχνών στην υγεία. Όλο και περισσότερες έρευνες αρχίζουν να το επιβεβαιώνουν αυτό, αποδεικνύοντας ότι οι τέχνες συνδέονται σαφώς με την ευημερία και την καλή υγεία.

Φυσικά, αυτό που κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους και ικανοποιημένους από τη ζωή τους είναι υποκειμενικό, και συγκεκριμένο για τον καθένα και τις προτιμήσεις του. Ωστόσο, σε μια μελέτη του 2010 σε 1.500 άτομα, οι πολιτιστικές εμπειρίες όπως οι επισκέψεις σε γκαλερί και μουσεία, ήταν ο δεύτερος σημαντικότερος καθοριστικός παράγοντας της ψυχολογικής ευημερίας (μετά τον πρώτο παράγοντα, την εμφάνιση κάποιας ασθένειας). Οι πολιτιστικές εμπειρίες θεωρήθηκαν πιο σημαντικές από παράγοντες όπως η εργασία, το εισόδημα, και η εκπαίδευση. Αυτό υποδηλώνει ότι η σχέση μεταξύ τέχνης και ευτυχίας είναι υπαρκτή για πολύ περισσότερους ανθρώπους από εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους “φίλους της τέχνης”.

ΜΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ.

Στον ακαδημαϊκό και λογοτεχνικό τομέα διακρίνεται μια αυξανόμενη τάση προς την κατανόηση ότι η τέχνη μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία, με παραδείγματα όπως το “Art as Therapy” (η τέχνη ως θεραπεία) του Alain de Botton και το “How Art Can Make You Happy” (πως μπορεί η τέχνη να σε κάνει ευτυχισμένο) της Bridget Watson Payne.

Ερευνητές στο University College του Λονδίνου, διεξήγαγαν μια σειρά από πειράματα χαρτογράφησης εγκεφάλου, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι εθελοντές έβλεπαν μια σειρά από 28 έργα τέχνης. Οι εγκεφαλικές σαρώσεις έδειξαν ότι η θέαση έργων τέχνης πυροδοτεί ένα κύμα ντοπαμίνης που οδηγεί σε συναισθήματα ευχαρίστησης και ικανοποίησης. Η αντίδραση είναι σχεδόν άμεση, καθώς όταν κοιτάμε πράγματα που θεωρούμε όμορφα, η δραστηριότητα στο κέντρο ανταμοιβής – ευχαρίστησης του εγκεφάλου αυξάνεται. ​​

Έρευνες όπως αυτή υπογραμμίζουν τον βασικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι τέχνες στην αύξηση της ευημερίας, της ικανοποίησης και της ευτυχίας όλων μας.

Πηγή: Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία

 

Το αλλιεύσαμε από: https://www.psychografimata.com/η-τέχνη-μας-κάνει-πιο-χαρούμενους-και-π/?fbclid=IwAR0jz-hdM04l-b28ftSc4LcOejzdsJ8xKo0aMv5or3NnFuPIeQxMu6L12Xo

 

απόλλων

Η εκδρομή μας στον Επικούριο Απόλλωνα

απόλλων 1

Διαβάστε και δείτε πως περάσαμε στην εκδρομή μας στη σελίδα μας στο facebook!

https://www.facebook.com/protonipiagogiogargalianon/

 

 

282239410 5612937102083831 6139952268121194418 n

Επαινος διάκρισης στο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μία εβδομάδα μετά την διάκριση του Γιώργου στο διαγωνισμό ζωγραφικής για το φως (δείτε εδώ) ένα άλλο νέο έκανε την χαρά μας ακόμα μεγαλύτερη

Η μαθήτρια του 1ου μας τμήματος Αρτεμις Δήμητρα Τεριζάκη, διακρίθηκε στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα “ΚΑΛΛΟΣ: Για Εμένα αυτό είναι ομορφιά “, στην κατηγορία “Προνήπια”

Περήφανοι καμαρώνουμε και πάλι για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας

Να σημειώσουμε ότι η χρονιά ξεκίνησε με την διάκριση της Σοφίας Μαχαίρα, στο διαγωνισμό ζωγραφικής του περιοδικού δρόμου “σχεδία”, συνέχισε με την αφίσα μας  για το Artivism, μετά με την διάκριση του Γιώργου Τζωρτζίνη και τώρα με της Αρτεμις!

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλες/ους τους μικρούς μας καλλιτέχνες!

Η ζωγραφιά της Αρτεμις

282239410 5612937102083831 6139952268121194418 n

Για μένα ομορφιά είναι ο ήλιος που φωτίζει τα λουλούδια με την λάμψη του και τα αστέρια, τη νύχτα

282111763 5612937052083836 682573327315150633 n

Εδώ θα δείτε όλες τις συμμετοχές των σχολείων https://kidscontest.cycladic.gr

Εδώ τους διακριθέντες https://kidscontest.cycladic.gr/apotelesmata/

Πάντα επιτυχίες!

 

Αρση υποχρεωτικής μάσκας

NYS Health Department Recalls 250,000 Free Masks Given To Teachers And Libraries - Gothamist

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Πηγή: https://www.minedu.gov.gr/news/52233-25-05-22-arsi-tis-maskas-se-ekpaideftikes-domes-eksairoyntai-oi-eksetaseis