Μετά τις διακοπές του Πάσχα επιστρέφουμε στο σχολείο μας ,γεμάτοι χαρά αφού θα ιδωθούμε από κοντά μετά από τρεις μήνες…

Όμορφες στιγμές μας  περιμένουν…Ξεκινάμε.

9 Μάη

Γιορτάζουμε την ημέρα eTwinning . Μια σημαντική γιορτή συνεργασίας και ανταλλαγής ιδεών και κουλτούρας ανάμεσα σε διάφορα σχολεία. Η γιορτή αυτή τιμά την πολυγλωσσία και την ευκαιρία των μαθητών να να γίνουν ενεργά μέλη μιαςμεγάλης κοινότητας .

Επίσης, στην 9 Μάη τιμάμε τη γιορτή της μητέρας. Αποφασίζουμε να φτιάξουμε ένα μικρό βιβλίο αφιερωμένο στη στοργή και την αγάπη της μαμάς .

         

         

 

 

Και ευχές για τη μανούλα

13/5

Τηλεδιάσκεψη με σχολείο στην Κροατία. Συστηθήκαμε στα αγγλικά, τραγουδήσαμε , είδαμε ένα βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά για την χώρα και το σχολείο τους , εμείς τους δείξαμε τις κάρτες μας για τη γιορτή της μητέρας και τους είπαμε ” καλημέρα” , ” γεια σας φίλοι” και ” σας αγαπάμε ” στα κροατικά . Οι φίλοι μα ςέμειναν κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα όταν άκουσαν να τους μιλάμε στη γλώσσα τους!!!! Στο τέλος δώσαμε αγκαλιές και φιλιά και μείναμε όλοι πολύ πολύ χαρούμενοι από αυτή την επικοινωνία.

Το βίντεο που μας παρουσίασαν οι φίλοι μας

https://www.youtube.com/watch?v=dqYpUefY5rM

15/5

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Τι είναι η οικογένεια για μας; Αγάπη, χαρά , φροντίδα, προστασία , αγκαλιά , φιλιά , διάβασμα βιβλίων, βόλτες , ευτυχία ,παιχνίδια, καρδιά …

Ζωγραφίζουμε την οικογένειά μας μέσα σε ένα χαρούμενο σπίτι.

Η πρόσφατη φωτιά στα Γεράνια όρη , γίνεται η αφορμή για να μιλήσουμε για την αξία του δάσους και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το προστατεύσουμε από τη φωτιά.

Η Ελένη , γίνεται η γέφυρα επικοινωνίας  με το εργαστήρι ” Παναγία Ελεούσα” στο οποίο είχαμε προσφέρει τα έσοδα από την πώληση της σχολικής μα ςεφημερίδας. Μέσω αυτής προσφέρουμε στους εκεί εκπαιδευόμενους ζωγραφιές και αυτοί μα ςχαρίζουν μια δικιά τους κατασκευή , ένα όμορφο ,πήλινο περιστέρι .

               

Αποχαιρετούμε  και τον Μάη για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι….