Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον αδράττουμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να ασχοληθούμε βιωματικά με το περιβάλλον!

Στην αυλή μας υπάρχουν δεκάδες δέντρα και χλωρίδα που σταθήκαμε και την παρατηρήσαμε προσεκτικά! Αντιλαμβάνονται τα παιδιά την αμοιβαία σχέση και την αλληλένδετη εξάρτηση του ανθρώπου με τη φύση-περιβάλλον.

Εγώ θα σε αγαπάω, άκουσα να λένε στο δεντράκι, κι εσύ θα μου δίνεις τη σκιά σου!!Διακρίνουν το περιβάλλον σε ανθρωπογενές και φυσικό. Εντοπίζουν τις ωφέλειες και ό,τι μας προσφέρει η φύση απλόχερα!!

Αγκαλιάζουν με πολύ ζεστασιά τα δεντράκια και συνομιλούν μαζί τους!!

Γινόμαστε φίλοι μαζί τους και τους λέμε τα μυστικά μας!!

Δευσμευόμαστε ότι θα τα αγαπάμε πάντα και θα τα προσέχουμε!

Μαθαίνουμε το ποίημα του Γ. Κρόκου “Συμφωνία με ένα δέντρο”

Το ζωγραφίζουμε και εκδηλώνουμε τα συναισθήματά μας!!

Ονειρευόμαστε ένα φανταστικό και φουντωτό δέντρο στη μέση της αυλή μας, το οποίο δημιουργούμε ομαδικά με ποικίλες τεχνικές και πλάθουμε ιστορίες με τους φίλους μας!!

Ταξιδέψαμε, λοιπόν,  από τις τσουλήθρες του Ηλία και του Βασίλη στο δέντρο μέχρι τις συνομιλίες του Παναγιώτη με τα πουλιά!

Από το κρυφτό του Παύλου και του Λευτέρη μέχρι τους χορούς των κοριτσιών γύρω από το δέντρο. Και μια φανταστική περιπαιχτική ιστορία του Σταμάτη που μας έκανε και γελάσαμε όλοι!!