Posted in School Paper Articles

1st Primary School of Almyros – February Issue – Κερκυραϊκά Έθιμα Καρναβαλιού

corfu.jpg
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
της Μαρίας Κ.

Στην Κέρκυρα, η περίοδος του καρναβαλιού επηρεάστηκε σημαντικά από τους Βενετσιάνους, για τους οποίους η τελευταία μέρα του χρόνου είναι η Κυριακή της Τυροφάγου και η πρώτη μέρα του χρόνου η Καθαρά Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, ένας αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αναλάμβανε την ψυχαγωγία, τα έξοδα της οποίας ήταν επιχορήγηση του κράτους. Έτσι, όταν έκλεινε ο κύκλος της ψυχαγωγίας, ‘έκλεινε’ και το καθήκον του αξιωματικού, το οποίο κατατίθετο στο Δημόσιο Αρχειοφυλακείο, για να βρίσκουμε σήμερα πληροφορίες.

Το Κερκυραϊκό καρναβάλι περιλαμβάνει το κάψιμο του Σιορ Καρνάβαλου την τελευταία Κυριακή, αφού όμως πιο πριν διαβαστεί η διαθήκη του. Επίσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Κορφιάτικο Γάμο, αλλά και το χορό των παπάδων. Στο υπέροχο λοιπόν αυτό νησί μας, το καρναβάλι είναι ένας συνδυασμός της ελληνικής κουλτούρας με τη φινέτσα της Βενετίας!

Author:

I am an appointed English teacher in a public Greek Primary School. I have studied English Language and Literature at the Aristotle University of Thessaloniki, Greece, and I own a Master’s Degree in English Language Teaching (University of Patras, Greece). I have worked in private English Language schools in Greece for 5 years after my graduation from the university and, since 2003, I’ve been working in the Greek public sector. I was born in Lamia, Greece, and I now live with my husband and daughter in Almyros, Greece.


Περισσότερες πληροφορίες