@E.F.E. Team

Ομάδα Βιβλίου Αγγλικών 6ης Δημοτικού

Writing Christmas Cards – Μια δραστηριότητα για τα Χριστούγεννα

Δεκ 20163

merry christmas

Στις γιορτινές μέρες που έρχονται σας προτείνουμε να ασχοληθείτε στην τάξη σας με μια διαφορετική, δημιουργική δραστηριότητα που θα σας βάλει στο πνεύμα των γιορτών και θα βοηθήσει τους μαθητές σας να αναπτύξουν τη δεξιότητά τους στο να γράφουν ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αρχικά, αφήνετε τους μαθητές να εργαστούν πάνω στο παρακάτω Φύλλο Εργασίας 1 και στη συνέχεια συζητάτε τις επιλογές τους. Σ’αυτό το σημείο τονίζετε ότι, όταν απευθυνόμαστε γραπτώς σε κάποιον, οι εκφράσεις που χρησιμοποιούμε και ο τρόπος που διαμορφώνουμε το κείμενό μας αλλάζει ανάλογα με το ποιος είναι ο παραλήπτης. Αφήνετε τους μαθητές να επιλέξουν τις κατάλληλες εκφράσεις από το Φύλλο Εργασίας 2 και να αποφασίσουν σε ποιους θα απευθύνουν τις κάρτες τους.

Τέλος ο κάθε μαθητής ετοιμάζει 3 ευχετήριες κάρτες, christmascard1 christmascard2 christmascard3 , που μπορεί, χρησιμοποιώντας τη φαντασία του, να διακοσμήσει και να συμπληρώσει τις ευχές του.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

         Το υλικό είναι από: www.bogglesworldesl.com

 

Helping to fly – Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων

Νοέ 20165

Στην ιστοσελίδα Teaching Ideas εντοπίσαμε ένα σύντομο αλλά πολυβραβευμένο βίντεο που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε συμπληρωματικά με την Ενότητα 4 του βιβλίου της 6ης Τάξης. Το βίντεο συνοδεύεται από ιδέες αξιοποίησής του. Δείτε το:  Soar: Flying High

 

 

 

Back to School!

Οκτ 20165

Διακοπές… Τέλος!

back_to_school

Πέρασε πάνω από ένας μήνας που δάσκαλοι και μαθητές βρεθήκαμε πάλι στις σχολικές αίθουσες και τα θρανία. Για να βοηθήσουμε στην επανασύνδεση όλων μας με τη σχολική πραγματικότητα και, γιατί όχι, να πειραματιστούμε σε νέες προσεγγίσεις στη διδασκαλία μας σκεφτήκαμε να προτείνουμε ελάχιστο από το πλούσιο υλικό που ανακαλύψαμε με μια σύντομη ματιά στο διαδίκτυο. Πρακτικές συμβουλές, τραγούδια, αστεία βίντεο και όχι μόνο, βρίσκονται εκεί στη διάθεσή μας να τα αξιοποιήσουμε ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδο της τάξης μας. Δείτε περισσότερα:  Back to School Videos , Psychology for Educators [And More]

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

 

 

Η Τέχνη στη Διδακτική Πρακτική – Ένα Βιωματικό Σεμινάριο

Μάι 201630

biomsem

 

 Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της κι εμείς ετοιμαζόμαστε να αλλάξουμε παραστάσεις, να χαλαρώσουμε, να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να επιστρέψουμε δυνατότεροι από τα καλοκαιρινά μας ταξίδια. Για τη φετινή χρονιά, εκτός από τα πραγματικά ταξίδια, η ιστοσελίδα MIND THE ART μας προτείνει να … “ταξιδέψουμε στον κόσμο” μέσα από σεμινάρια και δραστηριότητες που απευθύνονται σε όσους θέλουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να εξερευνήσουν νέες δυνατότητες στη διδακτική τους πρακτική και να κάνουν τη διαφορά στην επικοινωνία τους με τους μικρούς μαθητές.

Εμείς σας προτείνουμε το 10ωρο σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού, χορού και μουσικής που θα γίνει στις 18 & 19 Ιουνίου και διοργανώνεται από ομάδα καλλιτεχνών. Για τις δραστηριότητές τους δείτε την ιστοσελίδα τους.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Shakespeare in the Classroom

Μάι 20164

A Midsummer Night's Dream for kids _ TeachingEnglish _ British Council _ BBC

Μια σειρά μαθημάτων, μαζί με βίντεο κινουμένων σχεδίων, που θα δραστηριοποιήσουν και θα  ενθουσιάσουν τους μικρούς σας μαθητές αλλά και θα κάνουν τη διαφορά στο μάθημά σας είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: LearnEnglish Kids. Ένα από τα έργα του Shakespeare που προτείνονται στη σελίδα είναι το A Midsummer Night’s Dream. Ένα απόσπασμα του ίδιου έργου περιλαμβάνεται και σε μια από τις ενότητες του βιβλίου της 6ης Δημοτικού. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε και να αξιοποιήσετε το υλικό ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τάξης σας και να δημιουργήσετε το δικό σας μάθημα. Για τα σχέδια μαθημάτων δείτε εδώ.

Καλό Πάσχα!

Απρ 201623

bunny

Το Λεξιλόγιο και Πώς να το Διαχειριστούμε. Από τη Θεωρία στην Πράξη.

Απρ 201623

learn-blocks_i9hk0tΟι “άγνωστες λέξεις” ένας πονοκέφαλος για τους μικρούς μας μαθητές αλλά συχνά και για εμάς τους διδάσκοντες. Πώς πρέπει αυτές να παρουσιάζονται; Τι λέει η θεωρία; Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε στην πράξη;

Δείτε εδώ μια κατατοπιστική παρουσίαση: PRESENTING NEW LANGUAGE 

Newspaper Stories in the Classroom

Απρ 20169

th Οι διαδικτυακές ειδήσεις στην Αγγλική γλώσσα αποτελούν πολύτιμο  διδακτικό υλικό και ευκαιρία να φέρουμε την τάξη μας σε επαφή με την  ‘αυθεντική’ γραπτή γλώσσα αλλά και σε επαφή με τον έξω κόσμο. Στο  διαδίκτυο υπάρχει έτοιμο υλικό, εύκολα προσβάσιμο από όλους. Εμείς χρειάζεται μόνο να επιλέξουμε και να προσαρμόσουμε τις ειδήσεις στις ανάγκες των μαθητών μας. Ένα παράδειγμα δείτε παρακάτω:

For more worksheets: http://www.englishworksheetsland.com

 

Learning Strategies – Οι μαθητές μαθαίνουν “Πώς να μαθαίνουν”

Μαρ 201630

creativity-strategies

Ο κάθε ένας από εμάς έχει κάποιες συγκεκριμένες τεχινκές που επιστατεύει και χρησιμοποιεί για να διευκολυνθεί στη διαδικασία της μάθησης, τεχνικές που διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Για εμάς τους διδάσκοντες είναι σημαντικό να:

• γνωρίζουμε τους ιδιαίτερους τρόπους που ο κάθε μαθητής μας χρησιμοποιεί για να μαθαίνει.

• βοηθάμε τους μαθητές μας να ανακαλύπτουν αυτούς τους τρόπους από μόνοι τους.

Διαβάστε περισσότερα: Learning Strategies

Have Fun Teaching ένας ιστότοπος για … διασκεδαστικά μαθήματα!

Νοέ 201510

Θέλετε να περνάτε στο μάθημα εσείς καλά και οι μαθητές σας καλύτερα;

Βρείτε ιδέες για όλες τις περιστάστάσεις και όλες τις ανάγκες στο http://www.havefunteaching.com/.

Ένα μικρό δείγμα παρακάτω:

« Παλιότερα άρθρα

COMPANION για το βιβλίο της 6ης Δημοτικού

companion

Στο βοήθημα θα βρείτε:
- Ερμηνείες του λεξιλογίου
- Απλές εξηγήσεις των γραμματικών φαινομένων με παραδείγματα και ασκήσεις εμπέδωσης
- Προτάσεις για επιπλέον εργασίες και δραστηριότητες

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Η Συγγραφική μας Ομάδα (την ονομάσαμε @E.F.E. από τα αρχικά των μικρών μας ονομάτων) αποτελείται από τις κ.κ. Ελένη Εφραιμίδου και Φιλίτσα Φρουζάκη, καθηγήτριες Αγγλικής, και την κ. Ελένη Ζώη – Ρέππα, τέως σχολική σύμβουλο Αγγλικής στην Αργολίδα – Κορινθία.

team.jpg

Για όσους /όσες θέλουν να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί μας παραθέτουμε τις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις:

Εφραιμίδου Ελένη: efraimid@sch.gr

Ζώη-Ρέππα Ελένη: elenizoi@yahoo.gr

Φρουζάκη Φιλίτσα: lalimos@hol.gr

ΕπισκέπτεςΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων