Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΑΣ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ … ΑΛΛΙΩΣ!

4 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΕΛΙΚΟ

Ναι, είναι γεγονός! Η εκδήλωσή μας θα γίνει και θα είμαστε όλοι εκεί να γιορτάσουμε το τέλος μιας δημιουργικής σχολικής χρονιάς όπως ακριβώς της αξίζει! Με πολλή χαρά σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή γιορτή λήξης του σχολείου μας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στις 9:30π.μ. στην αίθουσα “Καταφυγή” του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου. Μετά το πέρας της γιορτής θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων από τους εκπαιδευτικούς και επίδοση των τίτλων προόδου στο χώρο του σχολείου. Τα παιδιά των Δ’, Ε’ και Στ’ Τάξεων θα προσέλθουν στην αίθουσα της εκκλησίας στις 8:30π.μ., ενώ τα παιδιά των Α’, Β’ και Γ’ Τάξεων θα προσέλθουν στις 9:15π.μ. για να τακτοποιηθούν στο χώρο. Καλή μας διασκέδαση!

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 12 ΚΑΙ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση Δημάρχου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 12/06/2024 και την Πέμπτη 13/06/2024 καθώς οι συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών που επίκεινται πρόκειται να καταστήσουν δυσχερή την έλευση και παραμονή των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη θερινό σχολείο για μαθητές ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ με θέμα: «ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ – αν θες να μάθεις Φυσική… πειραματίσου»
Το θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί 25 – 28 Ιουνίου 2024 στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης – Μανόλης Ανδρόνικος- Κλεάνθους 30, Θεσσαλονίκη.
Όπως φανερώνει και το θέμα του θερινού σχολείου, στόχος είναι οι μαθητές (ανά τάξη) να παρακολουθήσουν και κυρίως να πραγματοποιήσουν πειράματα Φυσικής, αυτά που προβλέπονται να διδαχτούν στο σχολείο, αλλά και όλα εκείνα που ως ΕΕΦ θεωρούμε απαραίτητα.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τις ώρες 09.00 -13.30. Η μεταφορά από και προς το Λύκειο θα πραγματοποιείται με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους. Στους μαθητές θα προσφέρεται σάντουιτς, χυμός, νερό.
Δηλώσεις συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/j61DKVSH2GafXnuYA

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω αρχείο.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2024

Σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή γιορτή λήξης του σχολείου μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 στις 20:00 στο προαύλιο του σχολείου. Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο δεν θα λειτουργήσει το πρωί της ίδιας ημέρας. Τα παιδιά των Δ’, Ε’ και Στ’ Τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο στις 19:00, ενώ τα παιδιά των Α’, Β’ και Γ’ Τάξεων θα προσέλθουν στις 19:45 για να τακτοποιηθούν στο χώρο. Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και τη συνεργασία. Καλή μας διασκέδαση!

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade

ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

IMG 20240605 103840

Σήμερα, Τετάρτη 5 Ιούνιου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν μια ενημερωτική δράση με θέμα τη νεανική παραβατικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αλμυρού σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των  Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Πρόταση Ζωής” και τον Ανθυπαστυνόμο Α, σύνδεσμο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, κ. Σκόνδρα Γεώργιο.

IMG 20240605 114824

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναστοχαστούν στο θέμα της παραβατικότητας, να μάθουν αλλά και να εκφραστούν για θέματα σχολικού εκφοβισμού, αλλά και να ενημερωθούν για το σοβαρότατο θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη εκδήλωση, αλλά και τα σχολεία που συμμετείχαν με παρουσιάσεις.

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade

The Love Van goes to school, στο 4ο Δημ. Σχ. Αλμυρού!

IMG 20240527 132044
The Love Van goes to the 4th Primary School of Almyros

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και με θέμα τον εθελοντισμό, αλλά και στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ενορία μας, τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 φιλοξενήσαμε στο προαύλιο του σχολείου μας το “The Love Van”, ένα φορτηγάκι γεμάτο προσφορά και αγάπη για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη! Μαζί με τους εθελοντές του The Love Van, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης μαγείρεψαν ένα γεύμα και επιδόρπιο και το πρόσφεραν  στο “Σπίτι της Γαλήνης” του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, προκειμένου να διανεμηθεί και να καλύψει για μία μέρα τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που σιτίζονται εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ Τάξης συνεργάστηκαν με το Love Van για να ετοιμάσουν κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα λαχανικών και σάντουιτς με πραλίνα φουντουκιού! Φορώντας γάντια και σε καθαρές επιφάνειες, έπλυναν λαχανικά, τα καθάρισαν και τα έκοψαν σε δίσκους κοπής ακολουθώντας τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των εθελοντών του The Love Van. Έριξαν τα υλικά στην μεγάλη κατσαρόλα που στήθηκε στο προαύλιο και τα τσιγάρισαν, τα ανακάτεψαν με τη μεγαλύτερη κουτάλα που είχαν δει ποτέ, υπολόγισαν τις ποσότητες για να μην ξεχειλίσει το φαγητό και να φτάσει για όλους και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την όλη διαδικασία! Περιμένοντας να γίνει το φαγητό, ζωγράφισαν με πολλή έμπνευση και αγάπη τα καπάκια των δοχείων στα οποία τοποθετήθηκε εν τέλει το μαγειρεμένο φαγητό με τη βοήθεια όλων! Δοκιμάζοντας το τελικό αποτέλεσμα, φαγητό και επιδόρπιο, επικράτησε ενθουσιασμός με τη γεύση και συγκίνηση για την επιτυχή ολοκλήρωση μιας απολαυστικής συνεργατικής προσπάθειας! Τέλος, το φαγητό, αλλά και το επιδόρπιο, μεταφέρθηκαν με πολλή προσοχή και αγάπη από τα παιδιά στο ‘Σπίτι της Γαλήνης’ που στεγάζεται δίπλα στο σχολείο μας!

Ευχαριστούμε θερμά το “The Love Van” που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και μας βοήθησε να κατανοήσουμε βιωματικά την έννοια της προσφοράς και να νιώσουμε τη χαρά της εθελοντικής ομαδικής εργασίας για ένα καλό σκοπό. Ευχαριστούμε, επίσης,  τον πατέρα Γεώργιο Γιαννιό που συνετέλεσε στην διοργάνωση της δράσης, αλλά και τον πατέρα Χρήστο Μπούντη για τη συνεργασία και τη ζεστή υποδοχή και υποστήριξη των παιδιών μας και της πρωτοβουλίας μας.

Δημοσιεύθηκε στην Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΕΚΛΟΓΕΣ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε για τα πεπραγμένα του Συλλόγου και τις επικείμενες εκλογές (το έντυπο θα μοιραστεί στα παιδιά τη Δευτέρα 27/05/2024):Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Λάβετε θέσεις … Φύγαμε για νεροτσουλήθρες!

4o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ WATER PARK

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Παρακαλούμε ενημερωθείτε ακολούθως για την εκδρομή που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη λήξη του σχολικού έτους (το έντυπο θα μοιραστεί στα παιδιά τη Δευτέρα 27/05/2024):Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τάξη Στ' - 6th Grade

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

IMG 20240523 110805

Tην Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα Αμπελάκια μαζί με τα παιδιά της Ε’ και Στ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

IMG 20240523 104205 IMG 20240523 105426

Στόχος της επίσκεψης σε αυτό τον ιστορικό οικισμό της Θεσσαλίας ήταν να δουν τα παιδιά από κοντά τον Πρώτο Παγκόσμιο Εμπορικό Συνεταιρισμό που ιδρύθηκε στα Αμπελάκια κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, το Αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου (Σβαρτς), σημερινό Μουσείο Σβαρτς και να ξεναγηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο με τα πλούσια εκθέματα. Στο τελευταίο, τα παιδιά είδαν από κοντά αντικείμενα οικιακής χρήσης της εποχής, έπιπλα και διακοσμητικά, τοπικές φορεσιές και προικιά, καθώς επίσης και έγγραφα παλαιότερων εποχών, ενώ στο Αρχοντικό Σβαρτς  θαύμασαν την αρχιτεκτονική αλλά και τη διακόσμηση της εποχής, ενώ περπάτησαν μέσα στο κέντρο της εξέλιξης του Πρώτου Παγκοσμίως Εμπορικού Συνεταιρισμού που αξιοποίησε το φυτό ριζάρι για τη βαφή του μαλλιού της εποχής. Τα παιδιά, εκτός από τις ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού στην πλατεία και να απολαύσουν τη φύση.

IMG 20240523 114521 IMG 20240523 112800

Η επίσκεψη αυτή, πέραν της εκπαιδευτικής της αξίας, δυνάμωσε τους δεσμούς των δύο σχολείων στο πλαίσιο της μετάβασης των παιδιών των ΣΤ’ Τάξεων στο Γυμνάσιο, αλλά και στο πλαίσιο της γενικότερης εξωστρέφειάς τους. Τις τάξεις συνόδευσαν οι Διευθύντριες των δύο σχολείων, Ευαγγελία Κρίκη και Παρασκευή Χαμηλού, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Βασίλειος Καμήλαλης (ΣΤ’ Τάξη 4ου Δημοτικού), Βασιλική Βούλγαρη (Ε’ Τάξη 1ου Δημοτικού) και Ευάγγελος Τσαρούχας (ΣΤ’ Τάξη 1ου Δημοτικού).

IMG 20240523 105450 IMG 20240523 105444

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade

Έπαινος συμμετοχής στο Πείραμα του Ερατοσθένη 2024

Το σχολείο μας έλαβε έπαινο συμμετοχής στο “Πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης” που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, ανήμερα της Εαρινής Ισημερίας.

 Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ” ΜΕ ΘΕΜΑ “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΞΗΣ”

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ 1

Η Διεύθυνση και ο Ενδοσχολικός Συντονιστής Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού διοργάνωσαν ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα “Διαχείριση Τάξης” σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Πρόταση Ζωής”, που εισηγήθηκε την παρουσίαση του θέματος. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στην Αίθουσα της Α’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού στη 13:30 και διήρκεσε 2 ώρες.

Οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε με προσοχή τις κυρίες Γώγου Ζωή, Ψυχολόγο-Επιστημονικά Yπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής» και Σωτηροπούλου Δήμητρα, Κοινωνική Λειτουργό-Στέλεχος Πρόληψης, οι οποίες παρουσίασαν την έννοια της διαχείρισης της τάξης, τους παράγοντες που  συνήθως διαταράσσουν τη ροή της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας, την αξία των κανόνων, της επιβράβευσης, της ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών, της αγάπης, της επικοινωνίας και της συνεργασίας με τους γονείς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις τεχνικές που μπορούν να υιοθετηθούν για την οριοθέτηση μιας τάξης, αλλά και σε πρακτικές προκλήσεις της σχολικής καθημερινότητας  και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν.

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ 2

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Πρόταση Ζωής” και ιδιαίτερα τις κυρίες Ζ. Γώγου και Δ. Σωτηροπούλου, για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, την ενδιαφέρουσα προσέγγιση ενός θέματος που αφορά όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και την ενθάρρυνση και υποστήριξη του έμψυχου διδακτικού δυναμικού του σχολείου μας.

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στα Μουσικά Σχολεία της χώρας. Η προθεσμία ξεκινά τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 και λήγει την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00. Για τις διαδικασίες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ 24-25

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Στ' - 6th Grade

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας προτίθεται να διοργανώσει μαθήματα γνωριμίας με την αρχαία ελληνική γλώσσα για όσα παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού το επιθυμούν το διάστημα 17-20 Ιουνίου 2024. Η δράση αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και αποσκοπεί στο να διαλύσει τους δισταγμούς και τις φοβίες των μαθητών/τριών σε σχέση με τη νέα βαθμίδα εκπαίδευσης, αλλά και το μάθημα των αρχαίων ελληνικών. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση θα βρείτε στο έγγραφο που ακολουθεί.. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο σχολείο μας είναι μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης/ Συνεκπαίδευσης από Εκπαιδευτικό/ Βοηθητικό Προσωπικό/ Σχολικό Νοσηλευτή

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ 9

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η εγκύκλιος για την Έγκριση Παράλληλης Στήριξης/ Συνεκπαίδευσης από Εκπαιδευτικό/ Βοηθητικό Προσωπικό/ Σχολικό Νοσηλευτή για το σχολικό έτος 2024-25, την οποία μπορείτε να βρείτε ακολούθως, μαζί με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα έγγραφα:Λήψη αρχείου

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1Α_ΑΙΤΗΣΗ_ΠΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1Β_ΑΙΤΗΣΗ_ΕΒΠ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1Β_ΑΙΤΗΣΗ_ΕΒΠΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1Γ_ΑΙΤΗΣΗ_ΣΝ

Δημοσιεύθηκε στην Γαλλικά - French, Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Δ' - 4th Grade

Ολυμπιακοί και Παρα-ολυμπιακοί Αγώνες στη Δ’ Τάξη

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1

Στα πλαίσια της Ολυμπιακής εβδομάδας στα σχολεία “Στο δρόμο για το Παρίσι 2024″, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας, κα Σοφία Οικονόμου, για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2024, παρακολουθώντας βίντεο στα γαλλικά σχετικό με τις αξίες που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Επιπλέον, γνώρισαν από κοντά τις μασκότ των Ο.Α. ” Les Phryges”, τους ” Φρύγες”, καθώς επίσης και το σκεπτικό της δημιουργίας τους, το φρυγικό καπέλο, εθνικό σύμβολο της Γαλλίας, που ενσαρκώνει για τους Γάλλους την Γαλλική Επανάσταση, την ελευθερία και τη Δημοκρατία!

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 5 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 6 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 3 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 7 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 4

Δημοσιεύθηκε στην Τάξη Ε' - 5th Grade

Δράσεις της Ε’ τάξης για την 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα

Στο πλαίσιο των δράσεων για την 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα. 22 έως 26 Απριλίου 2024, η Ε’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, συνδεθήκαμε μέσω ΖΟΟΜ με την Αρχαία Ολυμπία, όπου παρακολουθήσαμε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση και μια ζωντανή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.

2024 04 26 11 09 31 096
Ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε σε επανάληψη την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

2024 04 26 20 25 36 128
Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Στο μάθημα της Φυσικής είδαμε πως ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα με χρήση κοίλου κατόπτρου.

2024 04 26 11 09 30 983
Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας με χρήση κοίλου κατόπτρου

Στη συνέχεια με τη χρήση προσομοίωσης είδαμε πως τα κοίλα κάτοπτρα λειτουργούν και συγκεντρώνουν το φως σε ένα σημείο.

2024 04 26 11 09 30 844
Πως λειτουργούν τα κοίλα κάτοπτρα

Στη συνέχεια πειραματιστήκαμε με τα κοίλα κάτοπτρα. Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος στο να ανάψουμε κι εμείς φωτιά στο προαύλιο του σχολείου χρησιμοποιώντας ένα δικό μας κοίλο κάτοπτρο.

2024 04 26 20 32 01 920
Πείραμα με κοίλο κάτοπτρο.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, συνδεθήκαμε μέσω ZOOM με το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, όπου παρακολουθήσαμε τη διαδικτυακή παρουσίαση και την live ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου.

2024 04 26 20 37 12 577
Ξενάγηση στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τέλος, μιας και οι διακοπές του Πάσχα προσφέρονται για την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, επιλέχθηκε το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά ” Η Δέσποινα και το Περιστέρι”, το οποίο σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

 

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που έχει αναρτηθεί εδώ: https://forms.gle/RPYqJDT3U7jaxz5R7 στο πλαίσιο αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, αν και προαιρετική, είναι πολύτιμη για το σχολείο μας, καθώς θα μας οδηγήσει σε βελτιωτικές κινήσεις όπου είναι απαραίτητες. Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή και τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,

η Διευθύντρια,

Παρασκευή Χαμηλού

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α’ Τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Παρακαλούμε ενημερωθείτε ακολούθως για τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α’ Τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024_2025, εφόσον ενδιαφέρεστε.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΚΕΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ 2023-2024

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Για τη φετινή χρονιά , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργανώνει φωτογράφιση και παραγωγή αναμνηστικών για τα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου μας. Η φωτογράφιση θα πραγματοποιηθεί εντός των ωρών λειτουργίας του σχολείου, εφόσον υπάρχει αποδοχή και συμμετοχή από τους μαθητές. Η φωτογράφιση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024, επομένως η δήλωση συμμετοχής και η δήλωση επιθυμίας παραλαβής του πακέτου των 13€ θα δοθεί κατά την επιστροφή μας στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Το αναμνηστικό πακέτο των Α, Β, Γ, Δ, Ε τάξεων περιλαμβάνει:

  • Ρολόι τοίχου με φωτογραφία του παιδιού
  • Θερμός -παγουρίνο με φωτογραφία του παιδιού
  • Δίπτυχο λεύκωμα
  • 4 φωτογραφίες ταυτότητας
  • Δύο πορτρέτα

Το αναμνηστικό πακέτο της ΣΤ’ τάξης περιλαμβάνει:

  • Όλα τα παραπάνω και επιπλέον ως δώρο αποφοίτησης από τον Σύλλογο Γονέων:
  • Πολυσέλιδο λεύκωμα
  • Βραχιόλι με ημερομηνία συνάντησης
  • Ξύλινη αναμνηστική πλακέτα

Όλα τα παιδιά, αν το επιθυμούν και εγκρίνουν οι οικογένειές τους, συμμετέχουν στη φωτογράφιση. Το αναμνηστικό πακέτο παραλαμβάνουν όσοι επιθυμούν καταβάλλοντας το ποσό των 13€ μαζί με την υπογεγραμμένη δήλωση μόλις επιστρέψουμε από τις διακοπές μας. Καλό Πάσχα με υγεία και γαλήνη στις οικογένειες όλων σας.

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου ΑλμυρούΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΛΙΜΝΕΣ ΖΗΡΕΛΙΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΛΙΜΝΕΣ ΖΗΡΕΛΙΑ

Κάθε φορά που το έμψυχο δυναμικό ενός σχολείου βγαίνει έξω από το κτίριό του για εκπαιδευτική επίσκεψη, η εμπειρία είναι συνήθως ευχάριστη και διασκεδαστική! Σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, με μία εκπαιδευτική επίσκεψη στις Λίμνες Ζηρέλια, το Μουσείο Αύρας Παπαδοπούλου και το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας στην Ευξεινούπολη, η εμπειρία ήταν κάτι περισσότερο: ήταν ιδιαιτέρως γεμάτη για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού  – γεμάτη όμορφες εικόνες, γνώση, σωματική άσκηση, διασκέδαση και ψυχαγωγία!

Στον πρώτο σταθμό μας, στις Λίμνες Ζηρέλια, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το πρωινό μας με θέα το καταπράσινο ανοιξιάτικο τοπίο των λιμνών και να παρακολουθήσουμε μια βιντεοπροβολή σχετική με το σχηματισμό των λιμνών, το βυθό τους, αλλά και την ιστορία τους. Μετά την παρουσίαση, όλες οι τάξεις, συνοδευόμενες από τους/τις εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήσαμε πεζοπορία γύρω από τις λίμνες και είδαμε από κοντά τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, απολαύσαμε τον καλό καιρό και την παρέα μεταξύ μας!

Στο επόμενο σταθμό μας, στον πεζόδρομο της Ευξεινούπολης, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και ξεναγηθήκαμε στα δύο μουσεία που βρίσκονται στην ίδια αυλή, το Μουσείο της Αύρας Παπαδοπούλου, και το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας. Η κα Γερακίνα Μηνούδη, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, μας σύστησε την σπουδαία προσωπικότητα της Αύρας Παπαδοπούλου, αλλά και της κόρης της, Αναστασίας Τσούτσου, η οποία δώρισε το οίκημα στο Δήμο Αλμυρού με σκοπό  να διασωθεί και διαδοθεί το  συγγραφικό  έργο της  μητέρας  της  και το δικό της και να γίνει το σπίτι τους ένας χώρος πολιτισμού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τα βιβλία τους, φωτογραφίες, τα ρούχα τους, αλλά και προσωπικά τους αντικείμενα, και να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις τους που αφορούσαν τις σπουδαίες αυτές προσωπικότητες και την εποχή που έζησαν. Παράλληλα, η κα Ιωάννα Μπασκίνη, υπεύθυνη του μουσείου, ξενάγησε παιδιά και εκπαιδευτικούς στο Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και μας ταξίδεψε στο παρελθόν μέσα από τα εκθέματα του μουσείου και τις εξηγήσεις που μας έδωσε για τη χρήση του καθενός. Στο τέλος των ξεναγήσεων, οι κυρίες του Συλλόγου μας κέρασαν λουκούμια και δροσερό νερό! Ευχαριστούμε θερμά την κα Γ. Μηνούδη και την κα Ι. Μπατσκίνη για την ζεστή υποδοχή, την υπέροχη φιλοξενία, τη γνώση που μας μετέδωσαν με υπομονή και μεράκι, το γλυκό κέρασμα και τη συνεργασία!

Η επιστροφή μας στο σχολείο μας βρήκε ευχαριστημένους από την όλη εμπειρία και γεμάτους χαμόγελα! Αποκτήσαμε κοινές εμπειρίες, χαλαρώσαμε στη φύση, μάθαμε καινούρια πράγματα, αθληθήκαμε παρέα, απολαύσαμε χρώματα και μυρωδιές της άνοιξης, ταξιδέψαμε στο παρελθόν και ανυπομονούμε για νέες εκπαιδευτικές εξορμήσεις!Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Ε' - 5th Grade

ΕΝΔΟ/ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ “ΦΥΣΙΚΗ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ”

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΦΥΣΙΚΗ 3

Οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρηστική παρουσίαση διάρκειας τριών ωρών αναφορικά με το μάθημα της Φυσικής της Ε’ Τάξης του Δημοτικού. Ο εισηγητής, κ. Μιλτιάδης Καραζούπης (ΠΕ70), δάσκαλος του σχολείου μας, μάς παρουσίασε πώς μπορούμε με ελάχιστα διαθέσιμα μέσα να διενεργήσουμε πειράματα μέσα στη σχολική αίθουσα, με ποιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε προσομοίωση, πώς να εστιάσουμε στη διερευνητική μάθηση, αλλά και πώς να διαχειριστούμε σημεία του σχολικού εγχειριδίου που παρουσιάζουν δυσκολίες ως προς τη διατύπωση ή την εφαρμογή των προτεινόμενων δοκιμών. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μ. Καραζούπη για την τόσο ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο συγκεκριμένο μάθημα, αλλά και το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης για τη ζεστή υποδοχή και φιλοξενία.

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΦΥΣΙΚΗ 2 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΦΥΣΙΚΗ 1ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΗ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Στ' - 6th Grade

“Μεγαλώνω και αλλάζω. Τι μου συμβαίνει;”

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ κ.υ. ΜΕΓΑΛΩΝΩ 2

Στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας για θέματα που αφορούν την υγεία των εφήβων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σε δράση Αγωγής Υγείας με θέμα: «Μεγαλώνω και αλλάζω! Τι μου συμβαίνει;». Εισηγήτρια στη δράση για τα κορίτσια ήταν η κα Ευμορφία Μπουκουβάλα, Μαία του Κ.Υ. Αλμυρού, και για τα αγόρια η κα Μαρία Γκουβελά, επίσης Μαία του Κ.Υ. Αλμυρού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα και την ψυχοσύνθεσή τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας και είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους και να πάρουν απαντήσεις. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε θέματα τα αφορούν άμεσα τώρα που βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβικής τους ηλικίας. Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Ε. Μπουκουβάλα και Μ. Γκουβελά για τη γνώση που μετέδωσαν τόσο κατανοητά, την καλή τους διάθεση, την υπομονή και τη συνεργασία!

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ κ.υ. ΜΕΓΑΛΩΝΩ 3

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Α' - 1st Grade

ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ BAZAAR

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR 2

Η σημερινή μέρα ήταν διαφορετική για τα πρωτάκια μας, αλλά και για όλους μας στο 4ο Δημοτικό Αλμυρού, αφού υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας γονείς της Α’ Τάξης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εκπαιδευτικού της τάξης, κας Μαρίας Γκουγκουμάτη, και προσήλθαν για να συμμετέχουν στο εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών που στήθηκε στην αίθουσα του ισογείου! Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί εργάστηκαν με όρεξη σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και έφτιαξαν μαζί δημιουργίες που θα διατεθούν στο Πασχαλινό Bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας! Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς για τη βοήθειά τους, μα πιο πολύ για την παρουσία και την συμμετοχή τους σε μια δράση συνεργασίας και δημιουργικότητας με τα παιδιά και την δασκάλα τους!Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς και το σύνολο των μαθητών/τριών του, συνδιοργανώνουμε Πασχαλινό Bazaar στο ισόγειο του κτιρίου μας, το οποίο θα λειτουργήσει για τρεις ημέρες (Τετάρτη 24/04, Πέμπτη 25/04 και Παρασκευή 26/04) από τη 13:20 μέχρι 13:45. Σας περιμένουμε!