Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Διαφάνεια2

Σήμερα, Τρίτη  Φεβρουαρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ Τάξης συμμετείχαν σε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Πρώτες Βοήθειες για παιδιά» η οποία πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Η επιμόρφωση διήρκεσε περίπου 3 διδακτικές ώρες και είχε βιωματικό χαρακτήρα. Τα παιδιά, μέσα από μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αντιμετώπιση κάθε είδους περιστατικού, να εκφράσουν απορίες και σκέψεις, αλλά και να δοκιμάσουν τα όσα έμαθαν μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων (χειρισμός ατόμου που έχει χάσει τις αισθήσεις του, αντιμετώπιση πνιγμονής, χρήση επιδέσμου, κτλ). Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Ευγενία Μουστάκα και Ιουλιάνα Μιχαηλίδου για την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση και δράση, μέσα από την οποία μπόρεσαν τα παιδιά μας να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε ένα τόσο σημαντικό πεδίο.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

Σας κοινοποιούμε πρόσκληση που λάβαμε από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού για την υλοποίηση επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα “Παιδί και Διαδίκτυο – Χρήση, κατάχρηση, εξάρτηση”:

    “Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι στην εποχή μας η πολύωρη ενασχόληση  των παιδιών με το διαδίκτυο και γενικώς με τις οθόνες, έχει λάβει  ανησυχητικές διαστάσεις, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά τόσο στις  σχολικές αίθουσες, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον.
       Το γεγονός αυτό, αποτέλεσε αφορμή, ώστε το σχολείο μας, να  διοργανώσει μία επιμορφωτική ημερίδα για γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά  και κάθε ενδιαφερόμενο, με σκοπό, όχι μόνο να ενημερώσει για τις  σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, αλλά και να προτείνει  εναλλακτικούς τρόπους απασχόλησης και μεθόδους με τις οποίες μπορούμε  να προστατέψουμε τα παιδιά μας.
    Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί πρώτα ο  Θεός και εκτός  απρόοπτου, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 13:20 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.  Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
     Σας παρακαλούμε να προωθήσετε το παρόν μήνυμα στους  εκπαιδευτικούς του σχολείου σας καθώς και τους γονείς.  Για όσους  επιθυμούν βεβαιώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε να δηλώσουν τα στοιχεία  τους στον ακόλουθο σύνδεσμο.
     Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSl_2rBDkC3iSH2zJRp0E31dgMWwVwJ-Xm6xVGE1NqDebqGw/viewform

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Invitation

Οι Διευθύνσεις του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού συνδιοργανώνουν διασχολική επιμόρφωση με θέμα “Ξεκλειδώνοντας τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση”. Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης στη 13:30 με εισηγήτρια την κα Αφροδίτη Καραγεωργίου (ΠΕ05 και ΠΕ70). Οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ”

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟ 1
Δ’ Τάξη

Tην Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 το σχολείο μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Το πιο γλυκό ψωμί» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού. Πρόκειται για ένα λαϊκό παραμύθι που παρουσιάστηκε με μια εκπαιδευτική διδακτική παράσταση για την αξία της εργασίας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το μουσείο Λούλη, σε μουσική της Μάρως Θεοδωράκη.

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟ 54ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟ 44ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟ 2

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν διαδραστικά κατά τη διάρκεια της παράστασης. Μέσα από την παράσταση, τα παιαιδά μπόρεσαν να κατανοήσουν την αξία της εργασίας για τον άνθρωπο και να βιώσουν όλα τα στάδια του κύκλου του ψωμιού, από το αλώνισμα και τον θερισμό μέχρι τον πετρόμυλο και το φούρνισμα. Κάθε παιδί είχε την δυνατότητα να κατανοήσει και να αποκτήσει την γνώση, το σεβασμό, τις αξίες και την στάση που απαιτούνται στην σχέση μας με το περιβάλλον, ώστε να απολαμβάνουμε τα πολύτιμα αγαθά του. Στο τέλος της παράστασης δοκιμάσαμε όλοι μαζί το πιο γλυκό ψωμί που ζύμωσε ο βασιλιάς, αφού είχαμε μάθει την αξία του!

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟ 3
ΣΤ’ Τάξη
Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

Πιστοποίηση από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου πιστοποιεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού ως υποστηρικτή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Πληροφορική - ICT, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade

Συνδιδασκαλία Ε & Στ τάξης με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνδιδασκαλία της Ε’ και της Στ΄ Τάξης του σχολείου. Γενικός σκοπός της παρούσας διδακτικής πρότασης ήταν οι μαθητές μέσα σε ένα κατευθυνόμενο από τον εκπαιδευτικό μαθησιακό περιβάλλον, με τη χρήση πολλαπλών και ποικίλων ερεθισμάτων, να οικοδομήσουν τη γνώση του τι είναι Τεχνητή Νοημοσύνη. Μέσα από τη συνεργατική μάθηση, τη διερεύνηση, τη διαλογική και την αναστοχαστική μέθοδο οι μαθητές θα διερευνήσουν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα και θα αναγνωρίσουν την ανάγκη για υπευθυνότητα στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Το σχέδιο μαθήματος διάρκειας 2 διδακτικών ωρών σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

 

2024 02 12 09 51 39 968
Συνδιδασκαλία στην Τεχνητή Νοημοσύνη
2024 02 12 09 51 40 077
Συνδιδασκαλία στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ

Ευχαριστούμε όλη τη σχολική κοινότητα για τη βοήθεια! Στηρίζοντας το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» έμπρακτα, συγκεντρώσαμε γάλα εβαπορέ προκειμένου να φτιάξουμε το «Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελπίδας» και τα παραδώσαμε για να φωτίσουμε με χαμόγελα τα παιδιά του Ιδρύματος!

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade

ΟΛΑ ΕΝ ΤΑΞΕΙ

IMG 20240202 092934
1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού – Δήμος Αλμυρού

Το νοικοκύρεμα των σχολείων είναι ζητούμενο κάθε χρόνο σε κάθε σχολείο, όπως είναι και στο σπίτι μας! Κι επειδή το σχολείο είναι σαν το σπίτι μας, το φροντίζουμε, το τακτοποιούμε και το περιποιούμαστε, γιατί είναι ο χώρος που περνάμε ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας μας και ο χώρος που θέλουμε να απολαμβάνουμε και να είναι καθαρός και όμορφος!

IMG 20240202 092858
1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού – Δήμος Αλμυρού

Σήμερα, με μια σύμπραξη συλλεκτική, είμαστε περήφανοι για το νοικοκύρεμα του υπόγειου χώρου του κοινόχρηστου κτιρίου που στεγάζει το Ολοήμερο σχολείο, το Εργαστήριο Πληροφορικής και το Τμήμα Ένταξης! Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων, υπάλληλοι του Δήμου Αλμυρού, το βοηθητικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, αλλά και οι Διευθύντριες των δύο δημοτικών σχολείων, σχηματίσαμε μια αλυσίδα προκειμένου να μεταφερθούν παλιά βιβλία για ανακύκλωση. Τα βιβλία φορτώθηκαν σε φορτηγό που διατέθηκε από τον Δήμο Αλμυρού και προωθήθηκαν σε χώρο ανακύκλωσης χαρτιού.

IMG 1035336b2130fd781786df5cc984526a V IMG 275d911be06358a047a8ad962d71b96c V IMG 2227657e7eab7ac8b17bade2a0d6dc1f V IMG 3f1b8863c79ca80165d93600848ee4d2 V

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αλμυρού για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την όλη βοήθεια, μα πιο πολύ ευχαριστούμε τα παιδιά των Ε’ και Στ’ τάξεων του 4ου Δημοτικού και της Στ’ τάξης του 1ου Δημοτικού για το μάθημα αυτο-οργάνωσης, συνέπειας, υπευθυνότητας και περιβαλλοντικής συνείδησης που παρέδωσαν στα μικρότερα παιδιά, αλλά και σε όλη τη σχολική κοινότητα!IMG 20240202 092723

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ

Αφίσα scaled 1

Με την πολύτιμη συμβολή όλης της σχολικής κοινότητας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, παιδιά, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, κατορθώσαμε και φέτος μέσω του οργανισμού Make a Wish να δώσουμε χαρά σ’ ένα μικρό παιδί. Συγκεκριμένα, με τα χρήματα από την αγορά αστεριών υιοθετήσαμε την ευχή του 12χρονου Λευτέρη, που λαχταρά να συναντήσει τον αγαπημένο του αθλητή! Μπράβο σε όλα τα αστεράκια μας!Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Α' - 1st Grade, Τάξη Β' - 2nd Grade, Τάξη Γ' - 3rd Grade, Τάξη Δ' - 4th Grade, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου, η Χριστιανική Εκκλησία τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Την ημέρα αυτή στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Το σχολείο μας πραγματοποίησε τον εκκλησιασμό, με τη συμμετοχή όλων των τάξεων και των μαθητών/τριών με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Εκκλησιασμός 3 Ιεραρχών

 

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν πληθώρα δράσεων που περιλάμβαναν παρουσιάσεις για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, ζωγραφική, κατασκευές και συμπλήρωσαν φυλλάδια εργασίας.

Ε’ Τάξη

Παρουσιάσεις

Α’ Τάξη

Παρουσιάσεις

Δ’ Τάξη

 

Παρουσιάσεις

Α’ Τάξη

Φύλλα εργασίας

Ε’ Τάξη

Φύλλα εργασίας

Δ’ Τάξη

Φύλλα εργασίας

Β’ Τάξη

Ζωγραφική
Κατασκευές

Χρόνια πολλά στους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Δημοσιεύθηκε στην Τάξη Ε' - 5th Grade

Εικονική ξενάγηση στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος

Η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος περισσότερων από 6 εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν από το Ναζιστικό Καθεστώς στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι μαθητές της Ε’ τάξης με τη βοήθεια της τεχνολογίας ξεναγήθηκαν στο Αμερικανικό Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

 

Περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.ushmm.org/el

https://artsandculture.google.com/story/bwVReA5AY3zn9g

Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος
Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος
Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος
Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία, 2024-2025

Ενόψει της έναρξης της διαδικασίας για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα εκκλησιαστικά σχολεία κατά το σχολικό έτος 2024-2025 σας κοινοποιούμε σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την ενημέρωση ενδιαφερομένων γονέων και κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών. Η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία αφορά αποκλειστικά και μόνο στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου και θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε τρία γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά (σε κοινές ερωτήσεις με τους υποψηφίους για τα Πρότυπα Σχολεία, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης εξέτασης) και Θρησκευτικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες για έναν ή περισσότερους ή για όλους τους τύπους των ως άνω σχολείων. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα κληθούν με πρόσκληση, η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά σε ειδική πλατφόρμα στις αρχές Μαρτίου 2024. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί στους/στις ενδιαφερόμενους/ες η ακριβής προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στην Πληροφορική - ICT, Τα νέα του Σχολείου μας - School News

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ρομποτικής “1821: Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση”

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 3

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησε το πρώτο μέρος των διαδικτυακών εκπαιδεύσεων επιμόρφωσης για το Πρόγραμμα “1821: Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Στο πρόγραμμα αυτό, που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, συμμετέχουν 1821 σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα  και υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων με την χρηματοδότηση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Με αυτή την Δράση επιχειρείται η ανάδειξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των επόμενων γενεών της χώρας. Εμπνεόμενοι από τα διδάγματα και τις αξίες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μετά από 200+ χρόνια, μια μικρή επανάσταση θα γίνει με πολεμοφόδια τα ψηφιακά εργαλεία και «νικητές» πλέον, αυτούς που θα αξιοποιούν το σύνολο των δυνατοτήτων τους.

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 2

Η διαδικτυακή εκπαίδευση επιμόρφωσης διήρκεσε 4 ώρες (14:00 – 18:00) και από το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Μιλτιάδης Καραζούπης (ΠΕ70) και Παρασκευή Χαμηλού (ΠΕ06). Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, ενημερωθήκαμε για την εκπαιδευτική και πρακτική χρήση των κιτ ρομποτικής που παραλάβαμε στην αρχή του σχολικού έτους και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πρακτική εξάσκηση με τη βοήθεια και τις κατευθύνσεις του επιμορφωτή, κ. Ματθαίου Μακρογιάννη. Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου μας, κα Ελευθερία Χρυσοπούλου (ΠΕ86), για την παράλληλη διαδικτυακή υποστήριξη και ανυπομονούμε για το δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης που θα μας φέρει πιο κοντά στην εκκίνηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στο σχολείο μας.

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 1

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ – ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕΙΣΜΟΙ 1

Οι Διευθύνσεις του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και του 4ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού διοργάνωσαν και υλοποίησαν διασχολική επιμόρφωση με θέμα: “Πυρασφάλεια και πρόληψη σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες” με εισηγητή τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα, Υποπυραγό Στέλιο Κανατούλα, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 στη 13:30 σε αίθουσα του ισογείου του 4ου Δημοτικού Αλμυρού. Ο κ. Κανατούλας, συνοδευόμενος από τον πυροσβέστη, κ. Παναγιώτη Σκούρα, ενημέρωσαν αναλυτικά και κατανοητά εκπαιδευτικούς του σχολικού συγκροτήματος πάνω σε θέματα πρακτικά αναφορικά με την πυρασφάλεια και τον σεισμικό κίνδυνο, τα είδη πυροσβεστήρων, τον τρόπο χρήσης τους και την περίσταση για την οποία χρησιμοποιείται ο καθένας, αλλά και πρακτικά θέματα ασφαλείας και πρόληψης σε σχολικές μονάδες (εκκένωση, έξοδοι κινδύνου, οργάνωση πυροσβεστήρων, εξοπλισμό σχολικών μονάδων, κτλ). Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή, κ. Στέλιο Κανατούλα, και τον πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα, κ. Παναγιώτη Σκούρα, που απάντησαν με προθυμία στην πρόσκλησή μας και μας επιμόρφωσαν αναλυτικά και κατανοητά πάνω σε πρακτικά θέματα πυρασφάλειας και σεισμικού κινδύνου στις σχολικές μονάδες.

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕΙΣΜΟΙ 54ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕΙΣΜΟΙ 4 4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕΙΣΜΟΙ 2

Δημοσιεύθηκε στην Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 1

Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό μοιράστηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 η παραδοσιακή βασιλόπιτα στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, για την οποία και τους ευχαριστούμε θερμά. Με τη δική τους φροντίδα, το κάθε φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα δωράκι, πράγμα που έκανε διπλά χαρούμενους τους τυχερούς!

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 3 4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 4

Δημοσιεύθηκε στην Μουσική - Music, Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πηγή: https://www.tsso.gr/

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε ζωντανή σύνδεση από την αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

4ο Δ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ Κ.Ο.Θ. 2
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσίασε στο νέο της εκπαιδευτικό πρόγραμμα το δημοφιλέστερο ίσως μουσικό παραμύθι στην ιστορία της κλασσικής μουσικής εργογραφίας, το μουσικό παραμύθι ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’. Γράφτηκε από τον σπουδαίο Ρώσο συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ με σκοπό να διδάξει τα παιδιά σχετικά με το χαρακτήρα και τη χρήση των οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας και να τα εξοικειώσει με αυτά αντιστοιχώντας κάθε χαρακτήρα του παραμυθιού με κάποιο συγκεκριμένο μουσικό όργανο. Καθώς οι χαρακτήρες του παραμυθιού αλληλεπιδρούν, συνδυάζονται αντίστοιχα και τα όργανα της ορχήστρας μέσα από την αριστοτεχνική γραφή του Προκόφιεβ. Η Κ.Ο.Θ. παρουσίασε την σπουδαία αυτή μουσική ιστορία μαζί με πρωτότυπη εικονογράφηση σε συνεργασία με τo “The Comic- con”.

Τα παιδιά του σχολείου μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να ακούσουν τα μουσικά όργανα και να απολαύσουν όμορφες μελωδίες παρακολουθώντας το δημοφιλές μουσικό παραμύθι και την πρωτότυπη εικονογράφησή του. Ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό Μουσικής του σχολείου μας, κα Αγγελική Μαλιάκη, για την οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος στο σχολείο μας.

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Α' - 1st Grade, Τάξη Β' - 2nd Grade, Τάξη Γ' - 3rd Grade, Τάξη Δ' - 4th Grade, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι οι συναντήσεις με γονείς / κηδεμόνες μπορούν να πραγματοποιούνται ως εξής:

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
1 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Κάθε Τρίτη. 13:20 – 14:00
2 ΓΚΟΥΓΚΟΥΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ Την πρώτη Τρίτη  κάθε μήνα και όποτε παραστεί ανάγκη, αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση.  13:20 – 14:00
3 ΚΑΛΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κάθε Δευτέρα. 13:20 – 14:00
4 ΚΑΜΗΛΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. 13:20 – 14:00
5 ΚΑΡΑΖΟΥΠΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα και όποτε παραστεί ανάγκη, αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση.  13:20 – 14:00
6 ΚΑΡΔΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΣΟΦΙΑ Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα. 13:20 – 14:00
7 ΚΑΤΣΙΑΒΡΙΑ ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ Κάθε Παρασκευή. 13:20 – 14:00
8 ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. 14:00 – 15:00
9 ΜΑΛΙΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα. 13:20 – 14:00
10 ΜΑΝΗ ΑΣΗΜΩ Την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. 13:20 – 14:00
11 ΜΠΑΡΔΑ ΣΟΦΙΑ Την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα. 13:20 – 14:00
12 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΟΦΙΑ Την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. 13:20 – 14:00
13 ΣΔΟΥΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΕΛΕΝΗ Την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα. 14:00 – 15:00
14 ΤΑΣΙΑ ΕΛΕΝΗ Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. 13:20 – 14:00
15 ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Όποτε παραστεί ανάγκη, αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση.  13:20 – 14:00
16 ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα. 13:20 – 14:00
Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω COVID-19, για το σχολικό έτος 2023- 2024

education 3

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Δημοσιεύθηκε στην Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΔΩΡΟ 3

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για το όμορφο και χρηστικό δώρο που προσέφερε στα παιδιά του σχολείου μας, αλλά και για το καλαίσθητο δώρο που φρόντισε να πάρει κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου μας! Ευχόμαστε να είστε όλοι και όλες πάντα καλά και είμαστε ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε μαζί σας!

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΔΩΡΟ 1 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΔΩΡΟ 2

 

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Α' - 1st Grade, Τάξη Β' - 2nd Grade, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΛΜΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας προσκαλούμε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας για να απολαύσουμε παρέα τα Καλικαντζαράκια της Α’ Τάξης, τις Χριστουγεννιάτικες γλυκομαχίες της Β’ Τάξης, αλλά και τον ερχομό του Άγιου Βασίλειου σε μια σύγχρονη οικογένεια, με τα “Θεατροφιλαράκια” του Εκπαιδευτικού Ομίλου της Ε’ και Στ’ Τάξης! Η γιορτή μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στις 6:00μμ στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού. Την ημέρα της γιορτής θα γίνει μεταφορά του διδακτικού ωραρίου το απόγευμα και δεν θα λειτουργήσει το σχολείο το πρωί (δεν θα λειτουργήσει επομένως η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο).

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

Το σχολείο μας συμμετέχει στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024.

SID2024 Save the date

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους χρήστες του διαδικτύου για τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2024, με το σύνθημα “Διαδίκτυο για όλους: Ας δημιουργήσουμε ένα πιο δίκαιο και ανοιχτό διαδίκτυο”. Στόχος της Ημέρας είναι να ενθαρρύνει την κοινωνική δικαιοσύνη, την πολυφωνία, και την αλληλεγγύη στο διαδίκτυο, καθώς και να προωθήσει την ψηφιακή ιθαγένεια, την ασφάλεια, και την ευημερία για όλους τους χρήστες.

Ως χρήστης του διαδικτύου, μπορείς να συμμετάσχεις και να υποστηρίξεις την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, με τους εξής τρόπους:

• Ενημερώσου για τα θέματα που αφορούν το διαδίκτυο, όπως η προστασία των προσωπικών σου δεδομένων, η καταπολέμηση του κυβερνο-εκφοβισμού, η αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, και η προώθηση της ψηφιακής δεξιότητας.

• Πάρε μέρος σε δράσεις και εκδηλώσεις που οργανώνονται από τους εθνικούς συντονιστές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, ή από άλλους φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με το διαδίκτυο. Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα  http://www.saferinternetday.org

• Μοιράσου τις απόψεις και τις εμπειρίες σου για το διαδίκτυο, και δείξε την υποστήριξή σου στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τα hashtags #SID2024 και #SaferInternetDay στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

• Ενώσου με άλλους χρήστες του διαδικτύου, και συνεργάσου μαζί τους για να δημιουργήσετε ένα πιο δίκαιο και ανοιχτό διαδίκτυο, που θα σέβεται την πολυμορφία, την ισότητα, και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε τα οφέλη και τις ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο, αλλά και να αναλογιστούμε τις προκλήσεις και τις ευθύνες που συνεπάγεται η χρήση του. Συμμετέχοντας και υποστηρίζοντας την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, μπορείς να συνεισφέρεις στη δημιουργία ενός διαδικτύου για όλους: Ας δημιουργήσουμε ένα πιο δίκαιο και ανοιχτό διαδίκτυο!

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Κάθε χρόνο το σχολείο μας αναπτύσσει δράσεις που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στον εθελοντισμό, την κοινωνική δράση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Επιχειρούμε κάθε φορά οι μαθητές και οι μαθήτριες να ευαισθητοποιούνται στα προβλήματα της εποχής και γι’ αυτό το λόγο προγραμματίζουμε φιλανθρωπικές δράσεις, προκειμένου να βιώνουμε την αίσθηση της ανιδιοτελούς προσφοράς και τη χαρά του δραστήριου πολίτη.

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, το σχολείο μας οργανώνει και συμμετέχει στις ακόλουθες δράσεις:

  • Στηρίζουμε το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» και συγκεντρώνουμε γάλα εβαπορέ προκειμένου να φτιάξουμε το «Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αγάπης» και να φωτίσουμε με χαμόγελα τα παιδιά του Ιδρύματος.
  • Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Σπίτι της Γαλήνης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στον Αλμυρό (συσκευασμένα τρόφιμα όπως: μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, φρυγανιές, δημητριακά, εβαπορέ, σάλτσα ντομάτας, λάδι, μπισκότα, κτλ.)
  • Συμμετέχουμε στη δράση του Make a Wish (Κάνε μια Ευχή – Ελλάδος) αγοράζοντας αστεράκια για να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες.
  • Γεμίζουμε τον κουμπαρά του σχολείου μας για τη μικρή Μαρία από τον Αλμυρό που χρειάζεται την υποστήριξή μας.

Σας ενημερώνουμε ότι οι δράσεις μας θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή και συνεργασία.

Δημοσιεύθηκε στην Τα νέα του Σχολείου μας - School News, Τάξη Γ' - 3rd Grade, Τάξη Ε' - 5th Grade, Τάξη Στ' - 6th Grade, Φυσική Αγωγή - Physical Education

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το έτος 1992, καθώς εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το έτος 1992, καθώς εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, τους οργανισμούς και τις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Γ’ ΤΑΞΗ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 1  4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 2

Η Γ’ Τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε βίντεο σχετικό με τη ζωή της Helen Keller, μιας κωφής και τυφλής γυναίκας, η οποία κατάφερε πολλά στη ζωή της παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα επιτεύγματά της, μοιράστηκαν σκέψεις και απόψεις και εργάστηκαν πάνω σε Φύλλα Εργασίας σχετικά με το βίντεο που παρακολούθησαν.

 

ΣΤ’ ΤΑΞΗ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ ΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 10

Με αφορμή την ημέρα αυτή και στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων(«Γνωριμία με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»), οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης συμμετείχαν σε συζήτηση για τα άτομα με αναπηρία, παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με τη ζωή της Helen Keller, μιας κωφής και τυφλής γυναίκας , η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της αναπηρίας της. Έπειτα οι μαθητές συμμετείχαν σε quiz σχετικό με τα όσα παρακολούθησαν και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας σε μορφή σταυρόλεξου και συμπλήρωσης κενών.

 

Με αφορμή την ημέρα αυτή και στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων(«Γνωριμία με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»), οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης συμμετείχαν σε συζήτηση για τα άτομα με αναπηρία, παρακολούθησαν βίντεο σχετικό με τη ζωή της Helen Keller, μιας κωφής και τυφλής γυναίκας , η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της αναπηρίας της. Έπειτα οι μαθητές συμμετείχαν σε quiz σχετικό με τα όσα παρακολούθησαν και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας σε μορφή σταυρόλεξου και συμπλήρωσης κενών.Λήψη αρχείου

 

Ε’ ΤΑΞΗ

 

Οι μαθητές της Ε’ τάξης ξεκίνησαν τις δράσεις τους μια ημέρα πριν και την ώρα του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής οι μαθητές έμαθαν για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Δικαιώματα ΑμΕΑ

Την επόμενη μέρα οι δράσεις συνεχίστηκαν. Οι μαθητές αφού είδαν το βίντεο με τη Ζωή της Helen Keller, εργάστηκαν πάνω στο φυλλάδιο που τους δόθηκε.

Η Ζωή της Helen Keller

Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής παίζουν Boccia και παίρνουν μια γεύση πως είναι να παίζεις μπάσκετ με αμαξίδιο.

Τέλος, παρακολούθησαν την εκδήλωση του Υπουργείου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕα.

Εκδήλωση Υπουργείου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ