ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Κάθε χρόνο ο Δήμος Αλμυρού διοργανώνει σχολικά πρωταθλήματα στις αθλοπαιδιές και το στίβο καλώντας όλα τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής να πάρουν μέρος και τους μικρούς μαθητές να συμμετάσχουν απολαμβάνοντας κατά κύριο λόγο την ίδια τη χαρά της συμμετοχής και τα πολλαπλά οφέλη της ενασχόλησης με τα αθλήματα. Το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης συμμετείχε και φέτος στα σχολικά πρωταθλήματα με ομάδες μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών, ομάδα βόλεϊ κοριτσιών και ποδοσφαίρου αγοριών, καθώς και μαθητές και μαθήτριες που αγωνίστηκαν μεμονωμένα στο στίβο (δρόμος ταχύτητας, δρόμος αντοχής, μπαλάκι και άλμα εις μήκος).

Αναλυτικά, η αρχή έγινε με την ομάδα μπάσκετ αγοριών που αγωνίστηκε και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, χαρίζοντας στους συμμαθητές της όλου του σχολείου στιγμές χαράς και υπερηφάνειας. Ακολούθησαν οι ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ κοριτσιών, με την τελευταία να κατακτά με χαρά την τρίτη θέση. Στη συνέχεια, η ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και να κερδίσει τελικά την πρώτη θέση, μια νίκη που απόλαυσε μαζί με τους συμμαθητές των δύο τελευταίων τάξεων που βρέθηκαν στο γήπεδο για να την ενισχύσουν, αλλά και με όλο το σχολείο που χάρηκε την κατάκτηση του κυπέλου. Τέλος, στους αγώνες στίβου ο μαθητής της Ε’ Τάξης του σχολείου μας κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο μπαλάκι.

Όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης αγωνίστηκαν με ενθουσιασμό, μέσα στο πνεύμα του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας. Επίσης, απόλαυσαν τις συναντήσεις και αναμετρήσεις με τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Αλμυρού, έκαναν καινούριους φίλους και απέκτησαν εμπειρίες. Υπεύθυνοι και συνοδοί εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια των σχολικών πρωταθλημάτων ήταν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης κ. Λάμπρος Αγοραστός και κα Σταυρούλα Πασχαλούδη.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από τις συμμετοχές μας, για τα περισσότερα από τα οποία θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την κα Γιάννα Χαλεπλή, που πάντα μας εξασφαλίζει τις ωραιότερες λήψεις!

 

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ

Μοναστήρι Παναγίας Ξενιάς

 

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στο νέο και παλαιό Μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς, κοντά στο χωριό Βρύναινα του Δήμου Αλμυρού. Στην εκδρομή συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Αρχικά, επισκεφθήκαμε το νέο Μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς, περιηγηθήκαμε στους εξωτερικούς και εσωτερικούς του χώρους και ενημερωθήκαμε για την ιστορία της Μονής. Στη συνέχεια, μεταβήκαμε στον προαύλιο χώρο του παλαιού Μοναστηριού, όπου και φάγαμε, παίξαμε και γελάσαμε με την ψυχή μας!

Και του χρόνου, λοιπόν!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Εκδήλωση Γαλλοφωνίας στο Βόλο

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή το διαγωνισμό Γαλλοφωνίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Joseph, στο Βόλο. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν από την περιοχή μας το 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, και τα Δημοτικά Σχολεία Σούρπης και Ευξεινούπολης, ενώ οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία αυτά ήταν η κα Ζωιτοπούλου Βάνα, εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας, η οποία και παρουσίασε την εκδήλωση, και η κα Κωνσταντίνα Καραφέργια, εκπαιδευτικός Μουσικής, η οποία διηύθυνε τη χορωδία.

Η αίθουσα πλημμύρισε γαλλικά ακούσματα, ποίηση, φυτά πραγματικά και φανταστικά, μουσική και χρώματα! Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσίασαν γαλλικά ποιήματα που σχετίζονται με τα άνθη, ενώ τα δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας και βραβεύτηκαν παρουσίασαν με πρωτότυπο τρόπο τα ευφάνταστα φυτολόγια που δημιούργησαν. Το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτρια της Ε’ Τάξης Αντωνία Μαμούρα η οποία απήγγειλε ποίημα στα Γαλλικά, μαζί με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1) ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ (έλεγχος για διενέργεια προβλεπόμενων εμβολίων)

2) ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (Α.Δ.Υ.Μ.)

3) ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ)

4) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ (Η Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό εγγραφής του παιδιού)

5) Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών χρειάζεται ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ή ΟΜΟΕΙΔΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ επίσημα μεταφρασμένο

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από 8:15π.μ. έως 9:30π.μ. από 2 Μαΐου 2018 έως 18 Μαΐου 2018.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το έντυπο εγγραφής εδώ:

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2018

Παιδικός Μαραθώνιο Ανάγνωσης

Παιδικός Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Τη Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ωραία εκδήλωση στο PUBLIC που αφορούσε τον Παιδικό Μαραθώνιο Ανάγνωσης του αγαπημένου παιδικού βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ «Μικρός πρίγκιπας». Ήταν μια συνδιοργάνωση του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και του PUBLIC. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα σχολεία: 4ο, 5ο, 6ο,8ο & 20ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, με εκπ/κο την κ. Εύη Αραμπατζή, το Δημοτικό Σχολείο ΄Αγιος Ιωσήφ, με εκπ/κούς την κ. Αθανασία Ελευθερούλη, την κ. Μερόπη Σταμοπούλου και την κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου το 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, με εκπ/κο την κ. Αναστασία Κουβελά, το Γυμνάσιο Αργαλαστής και το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, με εκπ/κο την κ. Ευαγγελία Μαρνελοπούλου, 1ο, 3ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Αλμυρού και τα Δημοτικά Σχολεία Ευξεινούπολης και Σούρπης, με εκπ/κο την κ. Βάνα Ζωιτοπούλου και το Μουσικό Σχολείο Βόλου με εκπ/κο την κ. Ντάτη Μουρτζοπούλου.

Η εκδήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια της Γαλλοφωνίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο το μήνα Μάρτιο. Φέτος πραγματοποιήθηκαν για τη Γαλλοφωνία Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα Γαλλοφωνία και Ουμανισμός, Μαραθώνιος Ανάγνωσης Ποιημάτων Γάλλων Ποιητών, και Παρουσίαση του θεατρικού Συγγραφέα Ανρύ ντε Μοντερλάν.

Οι μικροί αναγνώστες, μεταξύ των οποίων και η μαθήτρια της Ε’ Τάξης του σχολείου μας Αντωνία Μαμούρα, διάβασαν από το βιβλίο του «Μικρού πρίγκιπα» και μας μετέφεραν με την ανάγνωσή τους τα μηνύματα ζωής που μας δίνει ο Σαιντ Εξυπερύ μέσα σε αυτό το αριστουργηματικό βιβλίο το γεμάτο ανθρωπισμό και πίστη στα ιδεώδη. Ο συγγραφέας ξεδιπλώνει ένα μεγάλο προβληματισμό για τον άνθρωπο, τις αξίες, τους στόχους, το ρόλο του στη ζωή και τα συναισθήματά του ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει να δώσει στον αναγνώστη ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.

Είναι ένα παραμύθι που διαβάσαμε οι περισσότεροι όταν είμαστε παιδιά αλλά που τα μηνύματά του τα καταλαβαίνει κανείς καλά όταν μεγαλώνει. Όπως: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν». Η δυνατότητα να βλέπουμε πέρα από την ύλη είναι και το θεμελιώδες μήνυμα της ζωής. Γιατί ότι αξίζει βρίσκεται κρυμμένο. Την αληθινή ουσία των πραγμάτων τη γνωρίζουμε με την ψυχή.

Επίσης ένα άλλο μεγάλο μάθημα ζωής που παίρνουμε είναι το θέμα της φιλίας και το πως αυτή αναπτύσσεται. Ότι δηλαδή, για το χτίσιμο μιας φιλίας χρειάζεται αφοσίωση κατανόηση και υπευθυνότητα. Η αλεπού με την σοφία της βοηθάει το μικρό πρίγκιπα να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η φιλία γι’ αυτό εκείνος επιστρέφει στον δικό του πλανήτη κοντά στο τριαντάφυλλό του που δίνει νόημα στη ζωή του. Έτσι, χάρη στην αλεπού, ο πρίγκιπας περνάει από τη μοναχική ζωή στη συντροφικότητα.

Ο Μικρός πρίγκιπας είναι ο άνθρωπος που περιπλανιέται για να γνωρίσει τον κόσμο και να ψάξει τις κρυφές αλήθειες που δίνουν νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη (την ουσία των πραγμάτων). Είναι ο κάθε νέος άνθρωπος που στο ταξίδι του ζητά να ανακαλύψει τη ζωή και την αγάπη να πάρει τις απαντήσεις σε όσα τον απασχολούν και να κατασταλάξει δημιουργώντας αξίες σταθερές μέσα από τις εμπειρίες του. Ας έχουμε λοιπόν ανοιχτά τα μάτια της καρδιάς μας σ’ αυτό το ταξίδι της ζωής…

Βάνα Ζωιτοπούλου

Πρόεδρος Συνδέσμου Καθηγητών

Γαλλικής Γλώσσας και Φιλ/γιας

Ν. Μαγνησίας

ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Με στόχο την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της εκδήλωσης βίας μεταξύ μαθητών στο σχολείο ή σε άλλους χώρους, που συνδέονται με τη σχολική ζωή και καθημερινότητα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε δράση στο σχολείο μας με αφορμή την Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τη δράση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου μας κάλεσαν τα παιδιά σε μια μοναδική διαδρομή αφύπνισης, ενημέρωσης και συμμετοχής προκειμένου να κατατοπιστούν, αλλά και εκφραστούν αναφορικά με το θέμα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών πρώτων τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν στην αίθουσα του τμήματος Ε1 του σχολείου μας την ταινία «Μυρμηγκοϊστορίες» (The Ant Bully), ενώ των τριών τελευταίων τάξεων παρακολούθησαν την ταινία «Το καναρινί ποδήλατο». Και οι δύο ταινίες πυροδότησαν συζητήσεις, σκέψεις και εξομολογήσεις σχετικά με το θέμα, που έκαναν όλους μας, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να αναλογιστούμε την αξία της συνεργασίας, της φιλίας , της συγγνώμης και του σεβασμού.

 

ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αν είσαι μαθητής της Ε΄ Τάξης και πηγαίνεις στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, έχεις από φέτος τη μοναδική ευκαιρία να πάρεις το Αγγλικό πρωινό σου στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές σου και την καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας! Με αφορμή το κεφάλαιο 4 του βιβλίου Αγγλικών μας και την άσκηση που ζητά από τους μαθητές να βάλουν στη σειρά φωτογραφίες παιδιών που ετοιμάζουν pancakes (τηγανίτες), θέλοντας να ετοιμάσουν ένα πρωινό-έκπληξη στους γονείς τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Ε΄Τάξης απόλαυσαν στο σχολείο ένα αγγλικό πρωινό!

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αφού ενημερώθηκαν οι γονείς και τα παιδιά για τη βιωματική αυτή προσέγγιση, έφτασε επιτέλους η πολυ-αναμενόμενη στιγμή να μυρίσουμε, να γευτούμε και να χορτάσουμε σαν Άγγλοι! Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄Τάξης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τσάι, γάλα με δημητριακά, chocolate chip muffins (κεκάκια με κομματάκια σοκολάτας) και pancakes (τηγανίτες) με μέλι, μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού. Λόγω πρακτικών δυσκολιών, δε σερβιρίστηκαν αυγά με μπέικον, αλλά τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πόσο πιο πλούσιο και χορταστικό είναι στην πραγματικότητα το αγγλικό πρωινό! Συζητήσαμε, επίσης, για τη διατροφική αξία του πρωινού, ειδικά στην παιδική ηλικία, και αναφερθήκαμε στη συχνότητα και τη συνιστώμενη ποσότητα των υπολοίπων γευμάτων!

Μετά το τέλος του πρωινού γεύματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄Τάξης πήραν τη συνταγή και τη μετέφρασαν στα αγγλικά!

Επίσης, κλήθηκαν να καταγράψουν τις συνταγές και τις εντυπώσεις τους από το αγγλικό πρωινό στον ακόλουθο ηλεκτρονικό τοίχο:

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από αυτή τη μοναδική εμπειρία για όλους μας:

Τσικνοπέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Τσικνοπέμπτη στο Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018,  την «Τσικνοπέμπτη» δηλαδή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου φρόντισε να δώσει σε όλους μας μια παραδοσιακή μυρωδιά «τσίκνας» προσφέροντας νόστιμα σουβλάκια! Γονείς και εκπαιδευτικοί έψησαν στο τέλος της ημέρας σουβλάκια για όλους αναβιώνοντας το έθιμο της ημέρας, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης για την υπέροχη πρωτοβουλία και ενεργό συμμετοχή του στην πολιτιστική αυτή δράση, που σκόρπισε χαρά και χαμόγελα στο προαύλιο του σχολείου μας! Και του χρόνου!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Ε’ Τάξης,

Με αφορμή το κεφάλαιο 4 του βιβλίου μας και την άσκηση που ζητά από τους μαθητές να βάλουν στη σειρά φωτογραφίες παιδιών που ετοιμάζουν pancakes (τηγανίτες) με σκοπό να ετοιμάσουν ένα πρωινό-έκπληξη στους γονείς τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης πρόκειται να απολαύσουν στο σχολείο ένα αγγλικό πρωινό που θα περιλαμβάνει τσάι, γάλα με δημητριακά, chocolate chip muffins (κεκάκια με κομματάκια σοκολάτας) και pancakes (τηγανίτες) με μέλι, μαρμελάδα ή πραλίνα. Λόγω πρακτικών δυσκολιών, δεν θα σερβιριστούν αυγά με μπέικον, αλλά τα παιδιά θα ενημερωθούν για το πόσο πιο πλούσιο και χορταστικό είναι στην πραγματικότητα το αγγλικό πρωινό! Θα συζητήσουμε, επίσης, για τη διατροφική αξία του πρωινού σαν γεύμα, ειδικά στην παιδική ηλικία, και θα αναφερθούμε στη συχνότητα και τη συνιστώμενη ποσότητα των υπολοίπων γευμάτων. Τέλος, τα παιδιά θα έχουν σαν εργασία για το σπίτι να γράψουν τη συνταγή για τα pancakes στα αγγλικά και μία παράγραφο με τις εντυπώσεις τους από την εμπειρία αυτή για το σχολικό ιστολόγιο (blog) και τη σχολική εφημερίδα.

Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε αυτή τη βιωματική προσέγγιση και να αποφύγουμε τη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων πλαστικών ειδών μιας χρήσης που επιβαρύνουν το περιβάλλον μας, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους σε μία σακούλα τα ακόλουθα:

¤ Ένα μπολ ή κούπα για γάλα με δημητριακά, κατά προτίμηση πλαστικό.

¤ Ένα κουτάλι σούπας

¤ Ένα φλιτζάνι τσαγιού, ή μια κούπα

¤ Μια μικρή συσκευασία φρέσκου γάλακτος της αρεσκείας τους (όχι σοκολατούχο)

¤ Μέλι, ή μαρμελάδα, ή πραλίνα

Θα ήταν ίσως χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα δημητριακά που θα δοκιμάσουμε θα είναι απλές νιφάδες καλαμποκιού και το τσάι θα είναι συσκευασμένο (θα τα έχω προμηθευτεί εγώ, δε θα χρειαστεί να φέρουν τα παιδιά). Όσον αφορά τα pancakes και τα muffins, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα έχουν ετοιμαστεί από εμένα την ίδια, στο σπίτι μου, με τις συνθήκες υγιεινής που ακολουθούνται και όταν μαγειρεύω για τα δικά μου παιδιά και με τη χρήση των ακόλουθων υλικών:

¤ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¤ baking powder (μπέικιν πάουντερ)

¤ βανίλια

¤ ζάχαρη

¤ αυγά

¤ ελαιόλαδο

¤ φρέσκο γάλα

¤ βιτάμ

¤ φαρίνα

¤ σταγόνες σοκολάτας

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια είναι αλλεργικός/ή, ή δυσανεκτικός/ή σε οποιοδήποτε από τα προαναφερόμενα υλικά, ή σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε την συμμετοχή του/της στην ανωτέρω δράση για τους δικούς σας λόγους, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εγκαίρως τηλεφωνικά στο σχολείο (24220-21641), σε ώρες διαλειμμάτων, ή με email στη διεύθυνση: vivi_hamilou@hotmail.com. Η συγκεκριμένη αυτή δράση θα πραγματοποιηθεί για το κάθε τμήμα τις ακόλουθες μέρες και ώρες:

¤ Ε1′ Τάξη: Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, 3η διδακτική ώρα (ώρα Αγγλικών)

¤ Ε2′ Τάξη: Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, 3η διδακτική ώρα (ώρα Αγγλικών)

Εκείνη την ημέρα συνιστάται να μην καταναλώσουν οι εμπλεκόμενοι μαθητές και μαθήτριες δεκατιανό γεύμα κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος, προκειμένου να απολαύσουν με όρεξη το αγγλικό πρωινό που θα είναι θρεπτικό και χορταστικό.

Σας ενημερώνω, επίσης, ότι είμαι στη διάθεσή σας τηλεφωνικά ή με email για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνηση και υπενθυμίζω την ανάγκη έγκαιρης ειδοποίησης σε περίπτωση μη συμμετοχής ή αλλεργίας/δυσανεξίας του παιδιού σας.

 

Με εκτίμηση,

Παρασκευή Χαμηλού

Εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας

24220-21641

vivi_hamilou@hotmail.com

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση ετοιμότητας σεισμού. Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιµότητας και συντονισµού µεταξύ όλων των εµπλεκόµενων εντός του σχολείου, για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 09:30 το πρωί. Με την έναρξη της άσκησης και στο άκουσμα της αναγγελίας του σεισμού, οι μαθητές μπήκαν κάτω από τα θρανία τους για να προφυλαχθούν. Όταν ανακοινώθηκε ότι τελείωσε ο σεισμός, σηκώθηκαν και με ψυχραιμία σχημάτισαν γραμμές. Οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές κάθε τάξης συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο του σχολείου.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας. Όλοι μας αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη! Σίγουρα, όμως, πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι!

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τελευταίων τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γαλλικές κρέπες στο σχολείο! Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας, κα Βάνα Ζωιτοπούλου, ετοίμασε με τη βοήθεια των μαθητών λαχταριστές κρέπες με πραλίνα και τριμμένο μπισκότο!