ΕΠΕΤΕΙΟΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Γ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γιορτάστηκε στο σχολείο μας την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 με ξεχωριστές δραστηριότητες σε κάθε τάξη. Στην Tρίτη τάξη μέσα από το παραμύθι «Η κυρά Δημοκρατία», της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου σε εικονογράφηση του Πάνου Καψάσκη, τα παιδιά κατανόησαν την αξία της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας για την πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων!

Οι διαταγές της κυρίας Ρίας της Δικτατορίας:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΡΕΣ,ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΝΑ ΛΕΤΕ!

δεν ενθουσίασαν!

Τα παιδιά έμαθαν το σύνθημα της κυρά Δημοκρατίας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ! και το φώναζαν δυνατά όπως ο ελληνικός λαός το σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!Λήψη αρχείου

14 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ Τάξης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον σακχαρώδη διαβήτη από τη Νοσηλεύτρια του Σχολείου μας, κα Κάρμεν – Μαριάννα Κρέτσου. Η κα Κρέτσου, παρουσίασε στα παιδιά την ιστορία του σακχαρώδη διαβήτη και τις μεθόδους αντιμετώπισής του από το παρελθόν μέχρι σήμερα, εξήγησε αναλυτικά και έδειξε με προβολή στο διαδραστικό πίνακα τις λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος που σχετίζονται με τον σακχαρώδη διαβήτη, παρουσίασε τους τρόπους μέτρησης του σακχάρου στο αίμα και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση.Λήψη αρχείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

. Σχ. Ευξεινούπολης 4

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Εν όψει του εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, σας ενημερώνουμε ότι η σχολική εορτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 ανά τμήμα, σε κάθε αίθουσα ξεχωριστά. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά, στις 8:00 – 8:15π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 9:30π.μ. Παρακαλείσθε να φροντίσετε για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών, ειδικά αν προσέρχονται με λεωφορείο ή ταξί. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και το Ολοήμερο Σχολείο δεν θα λειτουργήσει. Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

η Διευθύντρια,

Παρασκευή Χαμηλού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΟΥΡΙ

land art δημοτικο ευξεινουπολης

Α’ Τάξη
Δημ. Σχ. Ευξεινούπολης

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκπαιδευτική, περιβαλλοντική δράση στο δάσος Κουρί. Μαζί με όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, πήγαμε στο χώρο του δάσους και απολαύσαμε τον υπέροχο για τα δεδομένα της εποχής καιρό!

Στο χώρο της παιδικής χαράς, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κας Μαρίας Σούρλα, τα παιδιά της Α’ Τάξης ήρθαν σε επαφή με τη Land Art, την «Τέχνη της Γης» όπως λέγεται. Χρησιμοποιώντας αντικείμενα της φύσης από τον περιβάλλοντα χώρο, τα παιδιά συνεργάστηκαν μεταξύ τους, εκφράστηκαν δημιουργικά και ολοκλήρωσαν ικανοποιημένα το έργο τους. Με τη συμβολή της τέχνης, λοιπόν, οι πιο μικροί μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, γίνονται πρεσβευτές της περιβαλλοντικής συνείδησης, της ανακύκλωσης και του σεβασμού στη φύση!

Απολαύστε την ομαδική εργασία τους στην ακόλουθη παρουσίαση:Λήψη αρχείου

«WE PAINT SAFETY» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

σχολειο ευξεινουπολησ we paint safety

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week), για το έτος 2022, το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση «We Paint Safety». Πρόκειται για μία ολιστική δράση, η οποία έχει ως κοινό παρονομαστή, τον συντονισμό των σχολικών μονάδων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των μαθητών/μαθητριών, στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής αγωγής των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Η δράση We Paint Safety περιλαμβάνει:

  • Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στους γονείς / κηδεμόνες, μέσω ανάρτησης στο σχολικό ιστολόγιο αλλά και μέσω εντύπων στους μαθητές / μαθήτριες του σχολείου μας μέσω των εκπαιδευτικών των τάξεων.
  • Σχεδιασμό και δημιουργία πολύχρωμων και ιδιαίτερων διαβάσεων πεζών περιμετρικά των σχολικών μονάδων με χρώματα που θα διατεθούν δωρεάν και τη συμμετοχή συγκεκριμένων τάξεων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με βάση τα εργαστήρια δεξιοτήτων και τον προγραμματισμό τους (Α’, Β’ και Ε’ Τάξεις).
  • Ενημέρωση από τον Εκπαιδευτή Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής , κ. Απόστολο Μπίκο, για την σημασία και τον σωστό τρόπο χρήσης της διάβασης πεζών και βιωματική εκπαίδευση στον σωστό τρόπο ελέγχου και διάσχισης αυτής.

Η δράση We Paint Safety θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

δημοτικο ευξεινουπολης

Ο σχεδόν «καλοκαιρινός» καιρός στάθηκε σύμμαχος για την φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον κεντρικό δρόμο της Ευξεινούπολης, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε προκειμένου να την παρακολουθήσει από κοντά. Πολλά συγχαρητήρια στον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, κ. Κωνσταντίνο Γουργιώτη, για την οργάνωση και προετοιμασία των παιδιών και πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας! Ευχόμαστε σε όλους και όλες υγεία και καλή πρόοδο!Λήψη αρχείου

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 26ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΣ ΑΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την 168/2022 (25-10-2022) απόφαση του Δημάρχου Αλμυρού, η οποία μόλις μας κοινοποιήθηκε, ορίζεται ως ηµέρα αργίας του ∆ηµοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων Ευξεινούπολης λόγω τοπικής θρησκευτικής εορτής η 26η Οκτωβρίου 2022. Επομένως, το σχολείο μας θα είναι κλειστό αύριο, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, και θα ξανανοίξει την Πέμπτη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σύμφωνα με τις οδηγίες που σας έχουν ήδη αποσταλεί και έχουν αναρτηθεί και στο σχολικό ιστολόγιο.

Με εκτίμηση,

η Διευθύντρια,

Παρασκευή Χαμηλού

ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΛΑΔΙ

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας πραγματοποιείται συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων σε μια προσπάθεια να καλλιεργήσουμε υπεύθυνες, φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές. Δεδομένου ότι η ανεξέλεγκτη απόρριψη των μαγειρικών ελαίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον (διακινδυνεύει την παραγωγικότητα του εδάφους, ρυπαίνει τα ύδατα και απειλεί την υδρόβια και θαλάσσια ζωή, δυσχεραίνει το σύστημα καθαρισμού του νερού στους βιολογικούς καθαρισμούς και αυξάνει την πιθανότητα να φράξει το αποχετευτικό σύστημα), συγκεντρώνουμε το χρησιμοποιημένο, τηγανισμένο λάδι, το στέλνουμε για ανακύκλωση, βοηθάμε έμπρακτα το περιβάλλον και εξασφαλίζουμε δωρεάν καθαριστικά προϊόντα για το σχολείο μας. Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε στην προσπάθειά μας συλλέγοντας χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια, παρακαλούμε να τα παραδίδετε στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κατά τις ώρες προσέλευσης ή αποχώρησης των μαθητών / μαθητριών από το σχολείο μας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τη συνεργασία.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, αναφορικά με το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, για την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

  • Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στις 8:15 π.μ θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρουσία όλων των παιδιών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας στην αίθουσα της Β’ Τάξης. Όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες το πρωί θα προσέλθουν στην κανονική ώρα (8:00 έως 8:15) και θα αποχωρήσουν μετά το τέλος της γιορτής, περίπου στις 9:30 π.μ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που έρχονται με το λεωφορείο θα φύγουν με τους γονείς / κηδεμόνες τους.  Σας ενημερώνουμε επίσης ότι την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, μέρα της σχολικής γιορτής, δεν θα λειτουργήσουν η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο σχολείο.
  • Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, ημέρα της παρέλασης, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες θα συγκεντρωθούν στο σχολείο το αργότερο μέχρι τις 9:30 π.μ. και, αμέσως μετά, θα μεταβούν με συνοδεία στην εκκλησία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Δ’, Ε΄ και της Στ΄ τάξης που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο του σχολείου μέχρι τις 9:30 π.μ. το αργότερο. Με το τέλος της παρέλασης οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μεταβούν στο προαύλιο του σχολείου και θα παραδοθούν στους γονείς/κηδεμόνες τους από εκεί (το προαύλιο του σχολείου).

Υπενθυμίζεται ότι τα ρούχα της παρέλασης είναι τα εξής: α) Για τα αγόρια: Παντελόνι μπλε σκούρο, λευκό πουκάμισο, γαλάζιο πουλόβερ μακρυμάνικο, γραβάτα σε χρώμα μπλε σκούρο και σκουρόχρωμα παπούτσια. β) Για τα κορίτσια: Φούστα μπλε σκούρο, λευκό πουκάμισο, γαλάζιο πουλόβερ μακρυμάνικο, μαντίλι μπλε σκούρο για το λαιμό, καλσόν λευκό και σκουρόχρωμα παπούτσια. Η σημαιοφόρος και οι παραστάτες φορούν επίσης λευκά γάντια.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – Β’ ΤΑΞΗ – «Το σπίτι των ονείρων μου»

7

Το σπίτι των ονείρων μου

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων στην ενότητα Ευ Ζην και στην υποθεματική “Ψυχική Υγεία” τα παιδιά της Β’ Τάξης πραγματοποίησαν το 1ο εργαστήριό τους με θέμα: “Διαπροσωπική σύγκρουση”.

Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι να δημιουργήσουμε μια κατάσταση που να επιτρέπει στους μαθητές να βιώσουν μια σύγκρουση (με την επίβλεψη του εκπαιδευτικού). Οι μαθητές στο τέλος θα οδηγηθούν να ανακαλύψουν τρόπους για να ξεπεράσουν τη σύγκρουση. Αυτή η συγκρουσιακή κατάσταση προέκυψε τεχνητά από ένα διαγωνισμό σχεδίου με θέμα : “Το σπίτι των ονείρων μου”. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Τάξης ανά δύο ζωγράφισαν σε κοινό φύλλο και με τέσσερα μόνο χρώματα το σπίτι των ονείρων τους. Πόσο εύκολο είναι να παραμερίσει κάποιος το εγώ του, να συνεργαστεί, να συζητήσει ,να σεβαστεί τον άλλον και να παρουσιάσει μια συλλογική εργασία; Και πόσο εύκολο είναι να αποδεχτεί στο τέλος το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σχεδίου;

Στο τελικό στάδιο του εργαστηρίου τα ζευγάρια ολοκλήρωσαν το σχέδιό τους και, αφού αναρτήθηκαν όλες οι ζωγραφιές στον τοίχο της τάξης, επιλέξαμε με ψηφοφορία τους νικητές του διαγωνισμού. Η ανακοίνωση των νικητών, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε δυσαρέσκειες και αντιδράσεις που μπορούν να καταλήξουν σε σύγκρουση, αλλά με συζήτηση και διαπραγμάτευση καταλήξαμε στο πώς θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, να αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα όταν έχει προκύψει με την προβλεπόμενη διαδικασία και να επιβραβεύουμε αυτόν ή αυτή που φαίνεται να τα πήγε καλύτερα από μας σε κάτι. Στο συγκεκριμένο μάθημα καταλήξαμε να συμφωνούμε όλοι στο ότι είναι δυσάρεστο να χάνει κανείς , μπορεί όμως να είναι επίσης μια θετική και εποικοδομητική εμπειρία. Επομένως, κάνουμε την προσπάθειά μας, αποδεχόμαστε την «ήττα» μας εφόσον προέκυψε δίκαια, χειροκροτούμε τον νικητή / τη νικήτρια αναγνωρίζοντας ότι τα πήγε καλύτερα από μας και, την επόμενη φορά, βάζουμε τα δυνατά μας να ξεπεράσουμε την προηγούμενη προσπάθειά μας. Και παραμένουμε φίλοι!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Β ΤΑΞΗ – ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥΛήψη αρχείου

 

ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ / ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜ.ΣΧ. ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Στο σχολείο μας, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, εργάζονται οι ακόλουθοι εκπαιδευτικοί και είναι διαθέσιμοι για επικοινωνία με γονείς και κηδεμόνες τις εξής ώρες:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΑΞΗ/ΤΜΗΜΑ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Καθημερινές συναντήσεις κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
ΣΟΥΡΛΑ ΜΑΡΙΑ Α Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα 11:00 – 12:00.
ΑΜΒΡΑΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Β Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα 10:45 – 11:30.
ΚΑΖΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Γ Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα 13:20 – 14:00.
ΠΑΠΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Δ1 Κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα 10:45 – 11:30.
ΨΩΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Δ2 Κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα 11:45 – 12:25 (ώρα προσέλευσης 11:30-11:45).
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ Ε Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα 12:45.
ΤΣΙΑΜΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΣΤ1 Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα 13:15.
ΣΙΑΜΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤ2 Κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στις 13:20 (συνάντηση σε άλλη μέρα και ώρα μόνο έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση)
ΜΑΡΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Α, Γ, Δ1, Δ2, Ε,

ΣΤ1, ΣΤ2

Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα 13:15 – 14:00.
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ Κάθε Παρασκευή στις 13:15.
ΛΟΥΠΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα 13:15.
ΚΡΕΤΣΟΥ ΚΑΡΜΕΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα 12:35 – 13:15.
ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα 9:00 – 10:40.
ΣΙΑΜΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα 13:30 – 14:15.
ΤΣΙΑΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα 13:20 – 14:00.
ΤΣΑΠΗ-ΣΠΥΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΑΛΛΙΚΑ Κάθε Τετάρτη 11:45 – 12:25.
ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ ΜΑΡΙΑ – ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα 11:00 – 11:30.
ΖΙΩΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΠΕ Κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα 13:20.

 

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ομάδα γονέων

Αφίσα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με πρωτοβουλία των μελών της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως 18 Οκτωβρίου, ηλεκτρονικά στις παρακάτω διευθύνσεις για τη δημιουργία ομάδας γονέων. Τα μόνα στοιχεία που χρειάζεται να αναφέρετε στο email είναι το ονοματεπώνυμό σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και την πρότασή σας για το θέμα που θα θέλατε να συζητηθεί.

Οι συναντήσεις της Ομάδας Γονέων θα υλοποιηθούν δια ζώσης σε αίθουσα του σχολείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι από τις 12:00 έως τις 13:00 (όριο συμμετοχής: 10 άτομα).

Η ομάδα γονέων θα έχει βιωματικό χαρακτήρα με έμφαση στον ανοιχτό διάλογο και το μοίρασμα εμπειριών με στόχο την ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και την ενίσχυση των γονέων με τις κατάλληλες δεξιότητες. Οι θεματικές ενότητες θα οριστούν σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και προτάσεις (ενδεικτικές θεματικές: άφιξη νέου μέλους στην οικογένεια, απώλεια (παππού/γιαγιάς/γονέα), εφηβεία).

Ημέρες διεξαγωγής συναντήσεων:

1. 20/10/2022
2. 24/11/2022
3. 15/12/2022
4. 19/01/2023
5. 11/05/2023

Στοιχεία επικοινωνίας:

Βάσω Χατζή, Ψυχολόγος – vassoch@sch.gr
Σόνια Γρίβα, Κοινωνική Λειτουργός – soniagriva@sch.gr

Με εκτίμηση,

η Διευθύντρια,

Παρασκευή Χαμηλού

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΜΙΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με χαρά και ενθουσιασμό σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας θα λειτουργήσει ο θεσμός των Εκπαιδευτικών Ομίλων από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022. Οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας και υπεύθυνοι λειτουργίας είναι εθελοντές εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Για το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν δύο Εκπαιδευτικοί όμιλοι στο σχολείο μας:

«Δημιουργία Σχολικής Εφημερίδας»

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Μαρία Σούρλα (ΠΕ70), Αλεξάνδρα Αμβράζη (ΠΕ70). Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος αφορά μαθητές και μαθήτριες των Ε’ και Στ’ Τάξεων και θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 13:15 – 14:00.

«Γνωριμία με τη Γαλλία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της»

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσάπη – Σπύρου Ολυμπία (ΠΕ05). Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος αφορά μαθητές και μαθήτριες των Γ’ και Δ’ Τάξεων και θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη 13:20 – 14:55.

Για να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον όμιλο απαιτείται συστηματική παρακολούθηση και ο/η μαθητής/τρια δεν μπορεί να απουσιάσει πάνω από οκτώ (8) ημέρες. Οι γονείς / κηδεμόνες των μαθητών / μαθητριών που ενδιαφέρεστε να συμμετέχουν τα παιδιά σας στους Εκπαιδευτικούς Ομίλους παρακαλείστε να προσκομίσετε τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση που προμηθεύτηκαν οι μαθητές / μαθήτριες του σχολείου μας μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022. Ευχαριστούμε προκαταβολικά για το χρόνο σας και τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,
η Διευθύντρια,
Παρασκευή Χαμηλού (ΠΕ06)

ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΑ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

δανειστικη βιβλιοθηκη

H δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών και θα φιλοξενείται πλέον σε χωριστή αίθουσα στο σχολείο μας. Όπως πέρυσι, έτσι και τη φετινή σχολική χρονιά, γίνεται μια προσπάθεια να εμπλουτίσουμε και να αξιοποιήσουμε τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα βιβλία που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι λίγα, ως επί το πλείστον παλιά και τα περισσότερα έχουν ήδη διαβαστεί από τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου.

Σε περίπτωση που διαθέτετε παραμύθια, λογοτεχνικά βιβλία, παζλ ή/και επιτραπέζια παιχνίδια που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας δημοτικού, είναι σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζεστε πια, παρακαλούμε να συμβάλλετε στην προσπάθειά μας αυτή. Αν θέλετε, γράψτε μας πίσω από το εξώφυλλο μια αφιέρωση, το ονοματεπώνυμό σας και τη χρονολογία. Μετά από χρόνια, τα βιβλία που μας δωρίζετε σήμερα, θα είναι εκεί για να θυμίζουν σε όλους πόσα πολλά μπορούμε να καταφέρουμε αν προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο!

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 24220-21641. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για το χρόνο σας και τη συνεργασία.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ COVID ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με βάση τις οδηγίες που έχουμε λάβει, θέτουμε υπόψη σας τα μέτρα πρόληψης για COVID-19 που θα ισχύσουν με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε και παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Χρήση Μάσκας 

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. 

Διαχείριση μαθητή/μαθήτριας με συμπτώματα περιστατικών COVID-19

Εάν ένας/μία μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

Εάν ο/η μαθητής/τρια βρίσκεται στη σχολική μονάδα, λαμβάνουν χώρα εκ μέρους του Υπευθύνου COVID-19 της σχολικής μονάδας τα παρακάτω:

– Επικοινωνία με την οικογένεια για παραλαβή του/ της μαθητή/τριας.

– Απομόνωση του/της μαθητή/τριας σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας.

 – Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από τον/την μαθητή/τρια και το/τα άτομο/α που το φροντίζουν.

 – Χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκα, γάντια, και σε περίπτωση κινδύνου εκτίναξης βιολογικών υγρών ή αναπνευστικών εκκρίσεων- ποδιά αδιάβροχη και οφθαλμική προστασία με γυαλιά ή ασπίδα προσώπου).

 – Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του/της μαθητή/τριας με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

– Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με αυτούς. Εφόσον, σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) .

Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο/η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση κατ` οίκον, ενώ η σχολική μονάδα συνεχίζει τη λειτουργία της.  Εάν η ιατρική αξιολόγηση που έγινε σε συνεργασία με τους γονείς/κηδεμόνες οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις λοίμωξης COVID-19, τότε ο/η μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο όταν τα συμπτώματα υφεθούν ή παρέλθει τυχόν άλλο, πέρα από COVID-19,  πρόβλημα υγείας, χωρίς να είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.  Εάν από την ιατρική αξιολόγηση προκύπτει ότι ο/η μαθητής/τρια είναι ύποπτο κρούσμα συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR).

Διαχείριση μαθητή/τριας και μέλους του προσωπικού στην περίπτωση θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test)  ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR)  

Ο γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ή ο/η εκπαιδευτικός, μέλος Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. ή μέλος του λοιπού προσωπικού ενημερώνει τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID-19.  Ο/Η μαθητής/τρια και το μέλος του προσωπικού που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 πρέπει να απομακρυνθεί από το σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής/τρια ή το μέλος του προσωπικού με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός). Ως ημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης.

Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19 

Ο/Η μαθητής/τρια ή ο/η ενήλικος/η μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5)  ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών. Αν ο πυρετός επιμένει συστήνεται η παράταση της απομόνωσης εντός της οικείας μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Σε περίπτωση, όμως, που, παρά τις συστάσεις, πραγματοποιηθεί νέος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος και είναι θετικός, τότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί λόγο μη επανόδου στο σχολείο. Στην περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το παραπάνω απαιτούμενο διάστημα από την έναρξη των συμπτωμάτων να παραταθεί, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού. Οι μαθητές/τριες καθώς και τα μέλη του προσωπικού όταν επιστρέφουν στο σχολείο ή στην υπηρεσία τους υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με αρνητικό εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο 

Ο/Η μαθητής/τρια ή ο/η ενήλικος/η που χαρακτηρίσθηκε ως ύποπτο κρούσμα COVID-19 και υποβλήθηκε σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με αρνητικό αποτέλεσμα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και την υποχώρηση/βελτίωση των συμπτωμάτων. Για την επάνοδο στο σχολείο δεν απαιτείται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ή αρνητικού διαγνωστικού τεστ.

Απουσίες μαθητών/τριών λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 

Για τη μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών/τριών που είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 και τίθενται σε κατ΄ οίκον απομόνωση για πέντε (5) ημέρες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο κεφάλαιο Γ του παρόντος, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή ίδιοι αν είναι ενήλικοι/ες  επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα (gov.gr – EΨΠ), και αφού αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020   (Α΄ 184), εκδίδουν τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου. Ακολούθως, υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 επιδεικνύοντας ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια/Προϊστάμενό/ή τους την αντίστοιχη βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοιό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της, με την υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και την επίδειξη ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια/Προϊστάμενό/ή τους των σχετικών εγγράφων του νοσοκομείου.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης

 

Η καινούρια σχολική χρονιά έφτασε και το σχολείο μας ετοιμάζεται με τη βοήθεια όλων, εκπαιδευτικών και γονέων, για να υποδεχτεί τους μαθητές και τις μαθήτριές του! Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8:30π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν χωρίς τσάντες, όπως κάθε χρόνο, θα γνωρίσουν τον/την εκπαιδευτικό που θα αναλάβει την κάθε τάξη και τα μαθήματα ειδικότητας και θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας. Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 το κουδούνι θα χτυπήσει στις 8:15π.μ. κι ευχόμαστε η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, αγάπη, χαρά, δημιουργία και πρόοδο!

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

8

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας  και κυρίως στις μαθήτριες και τους μαθητές μας καλή, δημιουργική κι ανέφελη σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και δίψα για εξέλιξη. Η Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας ετοιμαζόμαστε με θετική, συνεργατική διάθεση αλλά και αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα παιδιά μας στις 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου και θα λειτουργεί ως τις 5:30 μμ. Με το νέο, διευρυμένο χρονικά και αναβαθμισμένο ποιοτικά, ολοήμερο, ενισχύονται οι δωρεάν παροχές εκπαίδευσης, εξασφαλίζεται περισσότερος ελεύθερος, δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά στο σπίτι εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο και επιτυγχάνεται προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων. Από σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 ως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, καλείστε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του σχολείου ώστε να εγγράψετε τα παιδιά σας, εφόσον το επιθυμείτε, στα τμήματα διευρυμένου ολοήμερου, προκειμένου αυτά να σχηματιστούν εγκαίρως και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα, με την έναρξη του σχολείου. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές/τριες γίνονται δεκτοί/ές χωρίς κανένα κριτήριο εγγραφής.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του αναβαθμισμένου προγράμματος του ολοήμερου είναι οι ακόλουθοι:

3

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου διαμορφώνεται ως εξής:

4

Οι Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι δύνανται να προσφέρουν μια πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων.

5

Οι ώρες αποχώρησης των μαθητών και η προϋπόθεση για την έναρξη λειτουργίας του Διευρυμένου Ολοήμερου Σχολείου είναι:

6

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας, αλλά και για τη συνεργασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Με εκτίμηση,

η Διευθύντρια του Δημ. Σχ. Ευξεινούπολης,

Παρασκευή Χαμηλού

ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΟΥΡΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 5

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης πραγματοποίησαν την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 ποδηλατοβόλτα με προορισμό το δάσος Κουρί.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από την δασκάλα τους, κα Αλεξάνδρα Αμβράζη, και τον κ. Απόστολο Μπίκο, Εκπαιδευτή Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής και Παιδαγωγό Οδικής Ασφάλειας, διδάχθηκαν βιωματικά τη σωστή χρήση του ποδηλάτου και τον ορθό τρόπο οδήγησης και κυκλοφορίας του. Με τη συνοδεία και πολύτιμη συμβολή της Τροχαίας Αλμυρού, η εκπαιδευτική ποδηλατοβόλτα πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια από το Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης προς το δάσος Κουρί, αλλά και κατά την επιστροφή της Δ’ Τάξης στο σχολείο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Απόστολο Μπίκο για τη συνεργασία και τη βιωματική διδακτική προσέγγιση του θέματος της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας, αλλά και την Τροχαία Αλμυρού για την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών για τη διενέργεια της ποδηλατοβόλτας των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 6 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 4 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 1

Ευχαριστήριο μήνυμα σε γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 1

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης ευχαριστούμε από καρδιάς τη διοργανώτρια ομάδα γονέων και κηδεμόνων της εξωσχολικής εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής εκδρομής για τα αναμνηστικά καπέλα που προσέφερε σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας! Σήμερα, δώσατε χρώμα σε μια γκρίζα, συννεφιασμένη μέρα και σκορπίσατε πολλά χαμόγελα! Ευχαριστούμε πολύ!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 4

Επίσκεψη στη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Αλμυρού

δανειστικη βιβλιοθηκη αλμυρου ευξεινουπολη

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας και ασχολούμενοι με τα είδη βιβλίων και το διάβασμά τους ως δραστηριότητα του ελεύθερου χρόνου, αποφασίσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ Τάξης να επισκεφθούμε τη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη Αλμυρού, να ξεναγηθούμε στους χώρους της, να εξοικειωθούμε με το περιεχόμενο και τη δραστηριότητά της και να εκμεταλλευτούμε τις υπηρεσίες της ως πολίτες του Δήμου.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 στις 10:00π.μ. και η μετακίνησή μας πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο του Δήμου ανά τμήμα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνοδεύτηκαν από τις δασκάλες τους, κ. Αποστολία Τσιαμανή και κ. Ιωάννα Ευαγγέλου, και την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας, κα Βιβή Χαμηλού.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μ. Χρήστου για την υποδοχή, την ξενάγηση και την εξυπηρέτηση και τον Δήμο Αλμυρού για τη διάθεση του λεωφορείου.Λήψη αρχείου