Ιούν 16 2022

Άρθρα του/της ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

Ανακύκλωση

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χατζή Έφη

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων  «Φροντίζω το Περιβάλλον-Οικολογική συνείδηση» η Δ΄ Δημοτικού ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με το θέμα της Ανακύκλωσης στον χώρο του σχολείου. Με αφορμή την ύπαρξη κάδου Ανακύκλωσης μέσα στην αυλή η ομάδα επικεντρώθηκε στην κατασκευή μικρών χάρτινων κάδων που τοποθετήθηκαν μέσα στην τάξη.

1

Οι μαθητές επέλεξαν να διαχωρίσουν τα απορρίμματα σε τρείς κατηγορίες: Χαρτί, πλαστικό, μέταλλο. Έπειτα κατασκεύασαν τις επιγραφές και το σήμα της ανακύκλωσης. Στους χάρτινους κάδους οι μαθητές πρόσθεσαν μικρές σακούλες απορριμμάτων ώστε να μπορούν κάθε εβδομάδα να τις αδειάζουν στον μεγάλο κάδο ανακύκλωσης του σχολείου. Στη συνέχεια τα παιδιά κατασκεύασαν και ζωγράφισαν τη Γη γράφοντας μηνύματα και για την αξία της ανακύκλωσης  στην  αντιμετώπιση της μόλυνσης και τη γενικότερη προστασία του πλανήτη μας.

Μετά  την ολοκλήρωση των κατασκευών τα παιδιά κάθε μέρα πετούσαν συγκεκριμένα σκουπίδια στον κατάλληλο κάδο.

Άλλοτε χαρτιά……..

2

άλλες φορές πλαστικά αντικείμενα……..

3

και άλλες φορές μεταλλικά αντικείμενα.

4

Όλες αυτές οι δραστηριότητες βοήθησαν στο  να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές τόσο διαχωρισμό των σκουπιδιών σε κατηγορίες κατάλληλες για ανακύκλωση όσο και στην γενικότερη έννοια της  καθαριότητας του σχολικού χώρου.

5

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σεπ 29 2019

Άρθρα του/της ΜΑΡΙΑ ΝΤΟΥΜΑΝΑΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2019

Με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 εναρμονίστηκε φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με σύνθημα

<<Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου>>

Στο σχολείο μας οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν  με ζωγραφική, κατασκευές και  ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σεπ 10 2019

Άρθρα του/της ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΣΟΥΡΠΗΣ

 

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9:00 π.μ. στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Νοέ 06 2017

Άρθρα του/της ΚΑΜΟΣΟΥ ΣΟΦΙΑ

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Η Ε’ τάξη με την δασκάλα της κα. Λία Τσέλκα ανέλαβαν και μας παρουσίασαν την φετινή γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Η γιορτή εμπλουτίστηκε με τα τραγούδια που η μουσικός μας κα. Εύη Κούκου ετοίμασε μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας.

 

IMG_1700

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 30 2017

Άρθρα του/της ΚΑΜΟΣΟΥ ΣΟΦΙΑ

Κάτω από: Τάξη Β - Grade 2

Στα πλαίσια της Μελέτης του Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα κατα την επεξεργασία της ενότητας «Η συνοικία μας» περιηγηθήκαμε στο χωριό, συναντήσαμε σημαντικά κτίρια του τόπου μας και μιλήσαμε για την ιστορία τους.

IMG_1680 IMG_1691 IMG_1689 IMG_1686 IMG_1685 IMG_1683

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Οκτ 08 2017

Άρθρα του/της ΚΑΜΟΣΟΥ ΣΟΦΙΑ

4η Μέρα σχολικού αθλητισμού

Η 4η μέρα σχολικού αθλητισμού διεξήλθε φέτος στο σχολείο μας την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου.

Σύνθημά μας «Αθλούμαι, χαράζω το μέλλον»

Μια μέρα γεμάτη άθληση, παιχνίδι, χαρά!!!!

IMG_1598

IMG_1600

IMG_1604

IMG_1616

IMG_1620

IMG_1648

IMG_1660

IMG_1662

IMG_1667

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σεπ 01 2017

Άρθρα του/της ΚΑΜΟΣΟΥ ΣΟΦΙΑ

Υγιεινή διατροφή α’ τάξη (2016-2017)

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ας θυμηθούμε κάτι από την περασμένη χρονιά.

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης πραγματοποιήσαμε το πρόγραμμα «Υγιεινή διατροφή».

Υγιεινή διατροφή

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 20 2017

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «YouSmile»

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Με πολλή χαρά λάβαμε σήμερα και μοιράσαμε στους μαθητές της Ε΄ Τάξης του σχολείου μας τα βραβεία που τους απονεμήθηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ευρωπαϊκή Μαθητική Εθελοντική Δράση “YouSmile”, που κάλεσαν φέτος, για πρώτη φορά, τα σχολεία να συμμετάσχουν στα 1α Ετήσια Βραβεία «YouSmile» 2017. Στόχος τους,  μέσα από τις βραβεύσεις να αναδειχθούν  πράξεις και πρωτοβουλίες παιδιών, (σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο), που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Έμπνευση για τα Βραβεία YouSmile αποτελεί ο ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος σε ηλικία μόλις 10 ετών και πριν φύγει από την ζωή, κατάφερε να κινητοποιήσει όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία! Η δύναμη και το όραμα του Ανδρέα, ενός παιδιού 10 ετών, είχε ως αποτέλεσμα να ιδρυθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που στα 21 χρόνια δράσης του έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά. Έτσι και οι μαθητές μας, μια μικρή ομάδα 13 παιδιών της Ε΄ Τάξης, με τη διοργάνωση του διαγωνισμού ζωγραφικής με περιβαλλοντικό θέμα κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία κυρίως πάνω στο θέμα της σωστής χρήσης των μπλε κάδων ανακύκλωσης. Η επιστολή που μας έστειλαν αναφέρει:

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε θερμά για την ανάδειξή σας στα πρώτα Βραβεία «YouSmile». 

Στόχος των Βραβείων «YouSmile» ήταν να αναδείξουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες και πράξεις όπου, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο, είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό σας περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές και ένα ευχαριστώ εκ μέρους της κοινωνίας που υποστηρίξατε τις πρωτοβουλίες τους.

Ένα μεγάλο επίσης μπράβο στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που παρά τις αντιξοότητες και καθημερινές δυσκολίες, ενισχύσατε τη διάθεση των μαθητών σας και υποστηρίξατε τις πρωτοβουλίες τους.

Κλείνοντας θα θέλαμε να έχετε υπόψη σας ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι δίπλα στη σχολική κοινότητα, καθημερινά και για ο,τιδήποτε χρειάζεστε.

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι και μια εξαιρετική νέα σχολική χρονιά!

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Κώστας Γιαννόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης ευχαριστούμε από καρδιάς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη διαρκή στήριξη και συμπαράσταση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, την αφοσίωση στα παιδιά όλου του κόσμου, αλλά και, ειδικά τώρα, γι΄ αυτή την υπενθύμιση της δύναμης που κρύβει μέσα του το κάθε παιδί και της ανάγκης του να δημιουργήσει ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 14 2017

Άρθρα του/της ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ, 2016-2017

Δείτε το στο slideshare.net

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 13 2017

Άρθρα του/της ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017

Δείτε το στο slideshare.net

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 10 2017

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

Φιλαναγνωσία: ‘Ταξιδεύοντας στη βιβλιοχώρα’ – Β’ Τάξη

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ

Φέτος, οι μαθητές των Β΄ Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης ασχολήθηκαν με τη φιλαναγνωσία στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης. Σκοπός της φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση των μικρών μαθητών με το βιβλίο και την ανάγνωση και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του με το λογοτεχνικό βιβλίο. Αυτή η σχέση θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να δραστηριοποιήσουν τη φαντασία τους και την εφευρετικότητά τους, να εμπλουτίσουν την αισθητική τους καλλιέργεια, να δοκιμάσουν τα συναισθήματά τους αναπτύσσοντας έτσι τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να καλλιεργήσουν τη γλωσσική τους έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο, και εν κατακλείδι να συγκροτήσουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους.

Μέσα όμως από τη διαδικασία της φιλαναγνωσίας επιτυγχάνονται και επιμέρους στόχοι, όπως η καλλιέργεια της αναγνωστικής απόλαυσης, η άσκηση της δεξιότητας της προσεκτικής ακρόασης και ως εκ τούτου πρόληψη φαινομένων διάσπασης προσοχής, όταν δεν οφείλεται σε παθογόνα αίτια,  που είναι πολύ συχνή στις μικρές τάξεις του δημοτικού σχολείου, η καλλιέργεια δεξιότητας αναδιήγησης ιστοριών, συναισθημάτων ή καταστάσεων, η ανάπτυξη δυνατότητας κατανόησης κειμένου, η ανάπτυξη συνεργατικής ικανότητας, η ανάπτυξη επικοινωνιακής ικανότητας, η αφηγηματική ικανότητα, η εξοικείωση με τη λειτουργία ομάδων, η δημιουργία κλίματος συντροφικότητας και δημιουργικότητας μέσα στην τάξη, η οποία σταματά να αποτελεί ένα άθροισμα μεμονωμένων μαθητών αλλά γίνεται μια «κοινότητα αναγνωστών».

 ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Με δεδομένη τη μικρή ηλικία των συμμετεχόντων μαθητών, οι βασικοί, επιδιωκόμενοι στόχοι του προγράμματος «Ταξιδεύοντας στη Βιβλιοχώρα» συνοψίζονται στους εξής: * ανάπτυξη δυνατότητας κατανόησης κειμένου * καλλιέργεια δεξιότητας αναδιήγησης ιστοριών, συναισθημάτων ή καταστάσεων * άσκηση της δεξιότητας της προσεκτικής ακρόασης * καλλιέργεια αναγνωστικής απόλαυσης *  δημιουργία κλίματος συντροφικότητας και δημιουργικότητας μέσα στην τάξη, η οποία σταματά να αποτελεί ένα άθροισμα μεμονωμένων μαθητών, αλλά γίνεται μια «κοινότητα αναγνωστών και συγγραφέων» * εξοικείωση με τη λειτουργία ομάδων * αφηγηματική ικανότητα * ανάπτυξη επικοινωνιακής ικανότητας * ανάπτυξη συνεργατικής ικανότητας * δημιουργική έκφραση (με γραπτό λόγο ή/και ζωγραφική).

  ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση του μικρού μαθητή με το βιβλίο και η ανάγνωση και σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του με το λογοτεχνικό βιβλίο. Οι δραστηριότητες και τα ανάλογα βιβλία θα παρουσιαστούν θεματικά:

  • Αποδοχή της διαφορετικότητας
  • Φιλία
  • Αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά
  • Χριστουγεννιάτικες ιστορίες
  • Φροντίζω το σώμα μου (διατροφή, αγωγή υγείας)
  • Πασχαλινές ιστορίες
  • Κλασσικά Παραμύθια
  • Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο

Πρωταρχικό βήμα ήταν η διαμόρφωση της αίθουσας με ημικυκλική διάταξη των μαθητών και η δημιουργία ευχάριστου και άνετου κλίματος, καθώς επίσης και η εξοικείωση με τη χρήση της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου. Η επιλογή των βιβλίων γινόταν από την εκπαιδευτικό. Η ανάγνωση βιβλίων συνοδευόταν σταδιακά από δραστηριότητες όπως: αφήγηση της ιστορίας από την πλευρά κάποιου άλλου ήρωα, ανατροπή της ιστορίας, κατασκευές με πλαστελίνες, πηλό, κ. λ. π. αντικειμένων της ιστορίας, δημιουργία κάποιας ζωγραφιάς σχετικής με το βιβλίο, εμπλουτισμός των κόμικς με διαλόγους μέσα σε συννεφάκια, κατασκευή σελιδοδεικτών, κατασκευή ομαδικής αφίσας σε χαρτί του μέτρου που αφορά κάποιο από τα βιβλία που διαβάστηκαν ή να αποτελούν σύνθεση των βιβλίων αυτών, δημιουργία ενός άλλου εξώφυλλου του βιβλίου, δημιουργία της ιστορίας ως κόμικ, δραματοποίηση μέρους ή του όλου της ιστορίας, δημιουργία ιστορίας/βιβλίου με εικονογράφηση. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης. Υπήρξε σύνδεση με τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: Γλώσσα (ανάγνωση βιβλίων, συγγραφή βιβλίου, βελτίωση γλωσσικής έκφρασης, κατανόησης κειμένων, όξυνση κριτικής σκέψης, αφύπνιση φαντασίας), Μαθηματικά (ποσότητες, συγκρίσεις), Θεατρική Αγωγή (δραματοποίηση ιστοριών), Εικαστικά (ζωγραφική, κολάζ, δημιουργία αφίσας, κτλ). Το σύνολο των δραστηριοτήτων της φιλαναγνωσίας παρουσιάστηκε σταδιακά στο σχολικό ιστολόγιο (blog). Ενδεικτικά παραθέτονται οι ακόλουθοι σύνδεσμοι:

Γνωριμία με το πρόγραμμα της Φιλαναγνωσίας

Βιβλία σχετικά με τη Διαφορετικότητα

Φτιάχνουμε σελιδοδείκτες

Δραστηριότητες με το βιβλίο «Ο Ελληνούλης, το χάρτινο καραβάκι»

Τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη

Βιβλία για την υγιεινή διατροφή – Φρουτοπαγωτά στο σχολείο

Ιστορίες για τη σωστή διατροφή

Κλασικά παραμύθια

Επίσης, το σχολικό ιστολόγιο εμπλουτίστηκε με χρήσιμους συνδέσμους για την ηλεκτρονική ανάγνωση/ακρόαση παραμυθιών και ιστοριών. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Τάξης εξοικειώθηκαν με τη χρήση τους. Τέλος, και τα δύο Τμήματα της Β’ Τάξης δημιούργησαν ομαδικά τα δικά τους παραμύθια, τα οποία και εικονογράφησαν. Το αποτέλεσμα της ομαδικής τους εργασίας στο κλείσιμο του προγράμματος φιλαναγνωσίας «Ταξιδεύοντας στη Βιβλιοχώρα» αποτυπώθηκε έντυπα και ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δείτε το στο slideshare.net

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 06 2017

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, 6:30 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης, το όμορφο ταξίδι της διοργάνωσης διαγωνισμού ζωγραφικής, απευθυνόμενο σε όλες τις Ε΄ Τάξεις του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού, έφτασε με επιτυχία στο τέλος του!  Εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Τάξης της Σούρπης, καλωσορίσαμε με χαρά εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, τα μέλη της κριτικής μας επιτροπής, γονείς, συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας και τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει την εκδήλωσή μας και με ενθουσιασμό ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Όπως είχαμε προαναγγείλει, ο διαγωνισμός θα κατέληγε σε τρεις νικητές, οι οποίοι θα κέρδιζαν μετάλλια, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, αλλά στην πορεία οι εξελίξεις έφεραν ευχάριστες αλλαγές στη διαδικασία! Πρώτον, για καλή μας τύχη, η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας, κα Βασιλική Παπαϊωάννου, πληροφορήθηκε για την πρωτοβουλία μας και, βρισκόμενη στην Αμερική, εξέφρασε την επιθυμία να χαρίσει τρία δώρα για τους νικητές του διαγωνισμού από το Μουσείο Martin Luther King της Ατλάντα! Και δεύτερον, η κριτική μας επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Σπύρο Γουρναρόπουλο (γραφίστας), Ελπινίκη Καμόσου (εικαστικό) και Ελένη Παπανικολοπούλου-Βαζούρα (ζωγράφο), αποφάσισε να τιμήσει με διάκριση τρία ακόμα έργα ζωγραφικής που διακρίθηκαν για την πρωτοτυπία τους, το μήνυμά τους και την τεχνική τους.

Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, λοιπόν, σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης με θέμα “Making our planet a better place to live in” :

1ο Βραβείο: Αργυρώ Κοντούρη (Δημοτικό Σχολείο Σούρπης), για το έργο “Don’t let our Earth become grey”

2ο Βραβείο: Μαρία Γεωργοσοπούλου (2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού), για το έργο “Nature at its best”

3ο Βραβείο: Ταράν Σινγκ (Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης), για το έργο “Think globally, act locally!”

Διάκριση: Βασίλης Τσιάμης (4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού), για το έργο “Making our planet a better place to live in – Solar energy”

Διάκριση: Ελένη Μπιντέλα (2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού), για το έργο «Recycle to save the environment»

Διάκριση: Ιορδάνης Δεληζήσης (Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης), για το έργο “Ready for Action!”

Τα τρία βραβευμένα έργα κέρδισαν χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο με βάση τη σειρά κατάταξής τους και το δώρο τους από τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας Μαγνησίας, κα Παπαϊωάννου. Τα διακριθέντα έργα πήραν ειδική διάκριση για το γεγονός ότι ξεχώρισαν, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έλαβαν έπαινο συμμετοχής. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες πήραν αντίγραφο της επιστολής που εστάλη από την κα Παπαϊωάννου στο σχολείο μας, το μήνυμα της οποίας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και παραινετικό:

«Αγαπητή κ. Χαμηλού, αγαπημένοι μαθητές και μαθήτριες – συμμετέχοντες σε αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία!

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην εκδήλωση αυτή και στην τελετή βράβευσης κι ενώ δε θα μπορέσω να είμαι μαζί σας, σας εύχομαι ολόψυχα :

– να περάσετε καταπληκτικά
– να έχετε πάντοτε την επιθυμία και το κίνητρο να συμμετέχετε σε τέτοιες καταπληκτικές πρωτοβουλίες
– να επιδιώκετε πάντοτε την ανακύκλωση και να βοηθάτε και τους άλλους προς αυτή την κατεύθυνση
– να έχετε υγεία και όρεξη για μάθηση
– να σέβεστε τους όρους των διαγωνισμών και να στοχευετε πάντοτε στην επιτυχία!

Με τις πιο θερμές ευχές μου και συγχαρητήρια σε συμμετέχοντες και νικητές,

Βασιλική Παπαϊωάννου (Σχολική Σύμβουλος ΔΕ ΜΑΓΝΗΣΊΑΣ – Αγγλικής Γλώσσας)»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την έκθεση φωτογραφίας της εκπαιδευτικού Πληροφορίκής του Σχολείου μας, κας Μαρίας Γεροφώτη, την οποία και βαφτίσαμε «Έκρηξη χρωμάτων στην περιοχή της Σούρπης», μια και οι λήψεις έγιναν στην περιοχή μας και τα χρώματα που απολαύσαμε μας έκαναν να αγαπήσουμε τον τόπο μας περισσότερο! Παράλληλα, λειτούργησε έκθεση με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και διανεμήθηκε φυλλάδιο που φτιάξαμε εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης, που περιέγραφε συνοπτικά, στα ελληνικά και στα αγγλικά, τι ΔΕΝ πρέπει να ρίχνουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Επιθυμώντας, τέλος, να κάνουμε πιο παραστατική τη σωστή χρήση των μπλε κάδων, δημιουργήσαμε ένα μεγάλο ταμπλό που απεικονίζει με την τεχνική του κολλάζ τα υλικά που δεν πρέπει να ρίχνουμε σε αυτούς.

Προτού σας παραπέμψουμε στα στιγμιότυπα της εκδήλωσής μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημοσίως, και από εδώ, τον Διευθυντή του Σχολείου μας, κ. Νικόλαο Περιστερά, που βρίσκεται πάντα δίπλα στις πρωτοβουλίες μας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που βοήθησαν, με ιδιαίτερη έμφαση στην κα Γεροφώτη, την καθηγήτρια Πληροφορικής, που αφιέρωσε χρόνο για να μας ετοιμάσει τις υπέροχες φωτογραφίες της και βρέθηκε δίπλα μας από την αρχή μέχρι και το τέλος της διοργάνωσης αυτής, την περασμένη Κυριακή! Ευχαριστούμε από καρδιάς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που πρόθυμα διευθέτησε το θέμα των βραβείων των νικητών, αλλά και τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής Γλώσσας Μαγνησίας, κα Βασιλική Παπαϊωάννου, για τη διαρκή στήριξη και αποστολή πρωτότυπων δώρων για τους νικητές μας. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται και στα μέλη της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού που πρόθυμα, υπεύθυνα και με συνέπεια έκαναν το διαγωνισμό, το όνειρό μας,  πραγματικότητα! Τέλος, να τονίσουμε ότι είμαστε ευγνώμονες για όλες τις συμμετοχές από τα σχολεία της περιοχής μας, για την παρουσία όλων όσων βρέθηκαν κοντά μας στην εκδήλωση της Κυριακής 4 Ιουνίου 2017 και για την προβολή της όλης διαδικασίας από τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τέλος, να ευχαριστήσουμε τη μαθήτρια του Γυμνασίου Σούρπης Μαριτίνα Τσελέπη, για την πολύτιμη βοήθειά της στη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης!

Δείτε το στο slideshare.net

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Ιούν 03 2017

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Σήμερα, Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ζωγραφικής, που διοργάνωσε η Ε΄ Τάξη του σχολείου μας,  συναντήθηκε για να αναδείξει τα έργα που θα βραβευτούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης στις 6:30μμ. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι τρία, επελέγησαν από τους ίδιους τους μαθητές, δέχθηκαν με πολλή χαρά να συμμετάσχουν στη δράση μας και είναι οι ακόλουθοι: Σπύρος Γουρναρόπουλος (γραφίστας), Ελπινίκη Καμόσου (εικαστικός) και Ελένη Παπανικολοπούλου-Βαζούρα (ζωγράφος).

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Η κριτική επιτροπή είδε σήμερα για πρώτη φορά τα έργα των μαθητών και των μαθητριών που συμμετέχουν και δεν είχε τη δυνατότητα να δει ούτε τα ονόματα των καλλιτεχνών, αλλά ούτε και τα σχολεία από τα οποία προήλθαν τα έργα. Δύσκολο το έργο τους, μια και οι συμμετοχές ήταν 29 στο σύνολό τους και ήταν όλες τους αξιόλογες!

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Ευχαριστώντας και από το ιστολόγιο του σχολείου μας την κριτική μας επιτροπή για την προθυμία, την υπευθυνότητα, τη συνέπεια και το χρόνο που μας αφιερώνουν, να υπενθυμίσουμε ότι σας περιμένουμε όλους, συμμετέχοντες και μη, σε μια εκδήλωση φτιαγμένη από τα παιδιά μας, με θέμα το περιβάλλον!

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης στις 6:30μμ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μαΐ 30 2017

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ

Σούρπη, Τ.Κ. 37008

email: mail@dim-sourp.mag.sch.gr

τηλ. 24220-31420

Πληροφορίες: Βιβή Χαμηλού (ΠΕ06)

https://blogs.sch.gr/dimsourp/

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

 Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Παναγιώτα Βαζούρα, Ε' Τάξη

Παναγιώτα Βαζούρα

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση βράβευσης των καλλιτεχνικών δημιουργιών που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Making our planet a better place to live in«, που διοργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης και συμμετείχαν τα εξής Δημοτικά Σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης, Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου, Δημοτικό Σχολείο Πτελεού και Δημοτικό Σχολείο Σούρπης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στις 6:30μ.μ. Στην αίθουσα, μαζί με τις δημιουργίες των μαθητών, θα εκτίθενται κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας της εκπαιδευτικού πληροφορικής του σχολείου μας, κας Μαρίας Γεροφώτη, με λήψεις από όμορφα τοπία και γωνιές της περιοχής μας.  Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη στήριξη σε μια δράση που φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει, όσο το δυνατόν περισσότερους κάθε φορά, πολίτες ώστε να αποκτήσουμε φιλική προς το περιβάλλον στάση και συμπεριφορά.

Με εκτίμηση,

Οι μαθητές της Ε’ Τάξης (2016-2017) και

Παρασκευή Χαμηλού

(Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας Δημοτικού Σχολείου Σούρπης, Μαγνησίας)

τηλ. 24220-31420

email: vivi_hamilou@hotmail.com

Μία απάντηση μέχρι τώρα

Μαΐ 10 2017

Άρθρα του/της Vivi Hamilou

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες

Ο μάγος του Οζ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Παλιότερα Άρθρα »