Εκδήλωση για τη 17 Νοέμβρη

Την Παρασκευή 17/11/2023 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι μαθητεικόνα Viber 2023 11 17 10 29 00 718ές/τριες της Ε΄ τάξης παρουσίασαν ένα χρονικό με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Πολυτεχνείο καθώς και ένα θεατρικό που αποτύπωνε τη δράση των φοιτητών εκείνης της περιόδου. Επιπλέον, πρ

εικόνα Viber

οβλήθηκε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Η χορωδία του σχολείου αποτελούμενη από τους μαθητές/τριες των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων, με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Σιαμούρη, τραγούδησαν τραγούδια που μας μετέφεραν τον παλμό της εποχής.

Συγχαρητήρια στους μαθητές της Ε΄ τάξης και ιδιαίτερα ευχαριστήρια στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης για τη βοήθεια και τη σύμπραξή τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου οι μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης με τις αντίστοιχες εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν  επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της Σούρπης.

εικόνα Viber 2023 11 12 22 38 09 572Με χαρά υποδέχθηκε τους μαθητές μας ο υπεύθυνος του μουσείου, κ. Γουρναρόπουλος Σπύρος, ο οποίος τους ξενάγησε και τους μίλησε για την ιστορία του χωριοεικόνα Viber 2023 11 12 22 38 10 332ύ.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν στα παλιά επαγγέλματα ( κουρέας, τσαγκάρης, ράφτης, αγρότης,  πεταλωτής κ.λ.π.)  καθώς και την επίπλωση αλλά και τον τότε ρουχισμό. Ακόμα, σε μια από τις προθήκες παρατήρησαν διάφορα παλιά νομίσματα.

 

Ήταν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που απολαύσαμε όλοι και ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπύρο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παιχνίδι στο γήπεδο του χωριού.

Επίσκεψη στην 111 Πτέρυγα Μάχης

Συναρπαστική η επίσκεψη στην κοντινή πολεμική μονάδα της Αεροπορίας επ’ ευκαιρίας της εορτής των Αρχαγγέλων.

Οι μαθητές και μαθήτριες των μικρότερων τάξεων αψήφησαν τον ήλιο προκειμένου να φθάσουν μέχρι το κόκπιτ και να επικοινωνήσουν με  τους εργαζόμενους , που ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε απορία. Με πολλή έκπληξη και καμάρι εντοπίσαμε ζωγραφιές μαθητών μας στον πίνακα με τα βραβευμένα έργα που θέμα είχαν: “Ανάμεσα σε Ουρανό και Γη”. Νιώσαμε πιο ασφεικόνα Viber 5αλείς παρακολουθώντας στο υπόστεγο της ΜΣΒ τις διαφορετικές ειδικότητες που πλαισιώνουν την Αεροπορική Δύναμη. Ποιος ξέρει, ίσως κάποιος/α από αυτούς που τώρα θαυμάζει κάεικόνα Viber 4ποτε να φορά τη στολή με καμάρι και τιμή και να τον/την θαυμάζουμε εμείς!