Διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο

Οι μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων παρακολούθησαν την Πέμπτη 26 Μαΐου (10:30 – 11:30) διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, το οποίο οργανώθηκε με ευθύνη του Πολιτιστικού Ιδρύματος  Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Περιβαλλοντικού Οργανισμού All For Blue, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος  στις 05/06. Όλοι οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο έλαβαν σχετικό δίπλωμα παρακολούθησης από τον παγκόσμιο οργανισμό Padi Aware (USA).Λήψη αρχείου

 

Διαγωνισμός ανακύκλωσης μπαταριών «Οι μεγάλοι μικροί κυνηγοί»

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ΑΦΗΣ Ανακύκλωσης μπαταριών «Οι μεγάλοι μικροί κυνηγοί»!

14127 Afis EpainosA4 01

«Είμαι κομμάτι του σχολείου μου»

Στα πλαίσια της διάχυσης του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου μας, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η δράση με τον τίτλο «Είμαι κομμάτι του σχολείου μου!»

Δημιουργήθηκαν αρχικά ηλεκτρονικά παζλ με έξι φωτογραφίες του σχολείου, μία για κάθε τάξη και μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-me κοινοποιήθηκαν σε όλους τους μαθητές.

Σε επόμενη φάση, κάθε μία φωτογραφία έγινε κλασσικό παζλ. Στα παιδιά μοιράστηκαν τα κομμάτια και τους ζητήθηκε να τα επιστρέψουν συγκεκριμένη μέρα στο σχολείο, τη μέρα της δράσης, αφού πρώτα σε συνεργασία με τους γονείς γράψουν στο πίσω μέρος έναν κανόνα του.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και την Τετάρτη 11/5/2022 έφτιαξαν όλα μαζί τα παζλ. Στη συνέχεια δημιούργησε κάθε τάξη ξεχωριστά ένα <<πρωτόκολλο κανόνων>> και αφού το υπέγραψαν, το ανάρτησαν σε εμφανές σημείο του σχολείου.

Η αρμονική συνεργασία και η επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητάς  μας  είναι  ο  πρωταρχικός οδηγός του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του.

Έτσι τα παιδιά μ’ αυτόν τον τρόπο συνειδητοποίησαν πως  όλοι μαζί και ένας προς ένας είμαστε κομμάτια αυτού του παζλ.

Ο καθένας στη θέση του έχει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων του σχολείου μας. Αν λείψει ένα κομμάτι όλης αυτής της ομάδας, το αποτέλεσμα δεν είναι ολοκληρωμένο.

Δείτε το Video με όλο το φωτογραφικό υλικό από τη συγκεκριμένη δράση εδώ

 

 

Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και της ενότητας «Κυκλοφοριακή Αγωγή», οι μαθητές της Δ’ Τάξης συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα» και δημιούργησαν στο εργαστήριο Πληροφορικής το παρακάτω τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ με τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς στον δρόμο ως ποδηλάτες, ως πεζοί και ως επιβάτες.  Οι μαθητές από τη συγκεκριμένη δράση ενίσχυσαν την ομαδικότητά τους και τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

 

Ολυμπιακή Εβδομάδα

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού αθλητικού προγράμματος με τίτλο: «Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δράσεις στις 16,17 και στις 19 Μαΐου 2022.

Οι βασικοί άξονες περιεχομένου της Ολυμπιακής Εβδομάδας είναι:

  • Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες,
  • Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες,
  • Ελλάδα 2004-Αθήνα 2004,
  • Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα.

Το σχολείο μας είχε  την δυνατότητα να επιλέξει, «να υιοθετήσει» τον Ολυμπιονίκη όπου σε ζωντανή σύνδεση  συνομίλησε μαζί του,  γνώρισε το άθλημα του, τις διακρίσεις, αλλά και τις αξίες που απεκόμισε κατά την διάρκεια της αθλητικής του σταδιοδρομίας.

Μέσα από προσωπικά αντικείμενα Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και διακεκριμένων αθλητών και αθλητριών μας ήρθαν κοντά στις Ολυμπιακές αξίες και γνώρισαν τη συμβολή της χώρας μας στο παγκόσμιο Ολυμπιακό κίνημα.Λήψη αρχείου

.jpg

Κέλλυ Λουφάκου Παραολυμπιονίκης ξιφασκίας           ( Ε΄ Τάξη)

.jpg

Πολυχρόνης Τζωρτζάκης
Ποδηλασία δρόμου (Δ΄ Τάξη)

.jpg

Στέφανος Ντούσκος
Κωπηλασία (ΣΤ΄ Τάξη)

«Διαδικτυακή Επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικούς και γονείς »

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας του Διαθεματικού Διαπεριφερειακού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» θα υλοποιηθεί, την Τρίτη 24 Μάϊου 2022 (19.00-20.30), διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  Πρεσβευτές και Γονείς / Κηδεμόνες των σχολικών μονάδων του Δικτύου.

Το πρόγραμμα της επιμορφωτικής συνάντησης  έχει ως εξής:

  • Δημιουργική αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών και διαδικτυακών εφαρμογών (Εισηγήτρια: MSc, Μαρία – Αλεξάνδρα Κουμανάκου, (ΣΕΕ ΠΕ91, 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας)
  • Δημιουργική και ασφαλής χρήση του Διαδικτύου (Εισηγητής: Δρ. Πάρης Παπαδόπουλος, Σ.Ε.Ε. ΠΕ 70,  2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας)

 Η πολιτική της Κυβερνοασφάλειας στον τομέα της εκπαίδευσης τον 21ο αιώνα (Εισηγητής: Γιώργος Παπαπροδρόμου ( Υποστρ. Ε.Α, Πτυχιούχος Νομικής, Δικαστικός Γραφολόγος, Πρώην Δ/ντης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)

Για την είσοδό σας στη συνάντηση ο σύνδεσμος είναι:

 https://minedu-primary.webex.com/meet/aparaske

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

 

Βιωματικά εργαστήρια μαθητών με στελέχη της Πρότασης Ζωής

Τη Δευτέρα 9-5-2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄& Γ΄  τάξεων συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια με συντονίστριες τα στελέχη πρόληψης  κ. κ. Μητρίτσα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος και Μυλωνάκη, Ψυχολόγος της «Πρότασης Ζωής» Μαγνησίας. Το εργαστήριο των  στις Α΄& Β΄ με θέμα «Εγώ και οι άλλοι – Συνυπάρχουμε αρμονικά» πραγματοποιήθηκε από κοινού στην αίθουσα εκδηλώσεων (10:30-11:35 π.μ.). Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Διαχείριση συγκρούσεων» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της τάξης (11:55-13:00 μ.μ.) Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και μέσω των δράσεων οδηγήθηκαν σε καλές πρακτικές. Υλοποιήθηκαν δραστηριότητες καθοδηγούμενης χαλάρωσης, χρήση εικαστικών μέσων και συζήτηση στην ολομέλεια για την προσέγγιση των θεμάτων.

A A1 A2 A3 G G1  2     1 10 6 4 3

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2022-2023, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους, συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο μέχρι τις 10 Μαΐου 2022. Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έντυπο θα δοθεί και από το σχολείο και παρακαλείσθε οι ενδιαφερόμενοι να το επιστρέψετε άμεσα συμπληρωμένο. Δεν χρειάζονται συνημμένα δικαιολογητικά (π.χ. βεβαιώσεις εργασίας, κάρτα ανεργίας κλπ.).

https://blogs.sch.gr/1dimalmyr/files/2022/05/ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ-ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ.pdf