1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ

Δραστηριότητες και Νέα του Σχολείου μας

Σχολική χρονιά 2020-2021

Ιούν 202125

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της. Κάνοντας έναν απολογισμό μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια χρονιά απαιτητική και κουραστική αλλά συνάμα δημιουργική και πλούσια σε γνώση και συναισθήματα. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ταλαιπώρησε μαθητές και εκπαιδευτικούς ωστόσο τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν επάξια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.

Και φέτος αποχαιρετήσαμε τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης σε ιδιαίτερες συνθήκες με πολύ συναισθηματισμό και συγκίνηση. Ο σύλλογος διδασκόντων τους πρόσφερε ένα αναμνηστικό καδράκι με την φωτογραφία τους.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή στο καινούριο τους ξεκίνημα και καλή πρόοδο!!!

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ιούν 202113
Την Πέμπτη 20 Μαΐου διεξήχθη η α΄φάση του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, στην οποία έλαβαν μέρος οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης  του Σχολείου μας. Στη β’ φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν οι Ειρήνη-Χριστίνα Τ. και η Αργυρώ Ν. από την Ε’ τάξη και οι Αχιλλέας Π. και Ελευθέριος Λ. από την ΣΤ» τάξη.
Επίσης, την Παρασκευή 28 Μαΐου έγινε και πάλι για τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης και ο 15ος Μαθητικός Διαγωνισμός <<Παιχνίδι και Μαθηματικά>> της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Η Δ/ντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας συγχαίρουν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πήραν μέρος και τους εύχονται καλή πρόοδο.

10ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Ιούν 20217

Για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές του σχολείου μας έλαβαν μέρος στον 10ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Αποστολή: με ένα βιβλίο ταξιδεύω» των εκδόσεων Μεταίχμιο στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα την «Φιλαναγνωσία». Οι μαθητές μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων ήρθαν σε επαφή με ήρωες, ταξίδεψαν σε άλλα μέρη, ανέπτυξαν την φαντασία τους και την κριτική τους σκέψη, ήρθαν σε επαφή με τα συναισθήματα τους, καλλιέργησαν το λεξιλόγιο τους και τους γεννήθηκε η επιθυμία για όλο και περισσότερη ανάγνωση.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε ένα αναμνηστικό συμμετοχής.

B’ Τάξη

Ιούν 20217

Με αφορμή τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή της Θεσσαλίας κι έγινε αισθητός και στην περιοχή του Αλμυρού, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, οι μαθητές της β’ τάξης μέσα από συζήτηση, προβληματισμό και ανάμεικτα συναισθήματα, κατανόησαν ότι ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο με το οποίο μαθαίνουμε να ζούμε .Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε ψύχραιμοι και να φροντίζουμε να προστατευτούμε! Έγραψαν τις σκέψεις τους σε χαρτόνια και μοιράστηκαν τα συμπεράσματά τους με όλους τους μαθητές του σχολείου.

«Δεν φοβάμαι τον σεισμό, φροντίζω να προστατευτώ!!!»

«Ο σεισμός δεν θέλει πανικό, θέλει έξυπνο μυαλό!!!»

Το Αλφαβητάρι της Φιλίας

Ιούν 20217

Στο πλαίσιο της ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού η Γ’ τάξη  με τον δάσκαλό της κο Γουδετσίδη Γιάννη δημιούργησε το δικό της «Αλφαβητάρι της Φιλίας». Για την ολοκλήρωση της δραστηριότητας είχε προηγηθεί προβολή βίντεο και συζήτηση για το θέμα του σχο9λικού εκφοβισμού.

 

[scratch

 

 

ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2021

Ιούν 20217

Την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 4-6 μ.μ. ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου  <<Βιβλιοδρομίες>>  ,που διοργανώθηκε από τα εκπαιδευτήρια Γείτονα για 23η φορά.

Σ’ αυτόν πήραν μέρος και οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας, οι οποίοι σε ομάδες διάβασαν βιβλία που εντάσσονταν στη θεματική ενότητα <<1821-2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση >>.

Λόγω των συνθηκών , φέτος ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, αλλά διεξήχθη σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία συνδέθηκαν οι ομάδες των μαθητών  και απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούσαν κάθε βιβλίο ξεχωριστά.

Μ’  αυτόν τον τρόπο, συνεργάστηκαν , συζήτησαν , αντάλλαξαν απόψεις , αλλά και αξιοποίησαν τις ψηφιακές δεξιότητες τους που απέκτησαν από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε συνδυασμό με τις γνώσεις στις ΤΠΕ και έμαθαν τη χρήση ενός ακόμη ψηφιακού εργαλείου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ιούν 20217

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» (31/5/2021 – 4/6/2021). Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών αγώνων. Οι δράσεις αφορούσαν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών αξιών. Συνδύασαν την αρχαία και την σύγχρονη ιστορία των αγώνων. Οι δράσεις που πραγματοποίησαν οι μαθητές του σχολείου ήταν:

  • Ζωντανή σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία
  • Ολυμπιακά ιδεώδη – Ολυμπιακές αξίες
  • Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Συνέντευξη με τον πρωταθλητή της ποδηλασίας Χρήστο Βολικάκη

31η Μαΐου ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Ιούν 20217

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος. Το Παράρτημα Βόλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας οργάνωσε  μία διαδικτυακή δράση ενάντια στο κάπνισμα. Οι μαθητές των Β’, Γ’ και Δ’ τάξεων του σχολείου μας έλαβαν μέρος στη ψηφιακή δράση «Κυνηγώντας τον Σμόκι και την Τίνη», ήρωες του βιβλίου της κας Γεροστάθη Ζωής «Χοπ, τρύπωσα»η οποία είχε και την δημιουργία της παραπάνω δράσης μέσω του padlet της.

ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ

Μαΐ 202125

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_self test_ΥΦ 18-5-2021

Πρωτόκολλο σχολείων

ΦΕΚ-2200

Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο

Μαΐ 202119

Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 ψηφίστηκε ομόφωνα στην ελληνική βουλή η ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο». Η γενοκτονία των Ποντίων κράτησε συνολικά εννιά χρόνια (1914-1923)ξεκινώντας με την αποβίβαση του Κεμάλ στην Σαμψούντα (19 Μαΐου 1914).

Η διαδικασία εξόντωσης των ελληνικών πληθυσμών του Πόντου διακρίνεται ιστορικά σε τρεις συνεχόμενες φάσεις: από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ως την κατάληψη της Τραπεζούντας από τον ρωσικό στρατό (1914-1916), η δεύτερη τελειώνει με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1916-1918) και η τελευταία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή του Συμφώνου για την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (1918-1923). (πηγή:Wikipedia)

Κατά την περίοδο αυτή χιλιάδες Έλληνες του Πόντου εκδιώχθηκαν και κατέφυγαν στον Άνω Πόντο (ΕΣΣΔ) και στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή το 1922. Υπήρξαν όμως και χιλιάδες που σφαγιάστηκαν . Ένας Πόντιος μελετητής κάνει λόγο για 350 χιλιάδες νεκρούς ενώ νεότερες μελέτες μιλούν για 100-150 χιλιάδες νεκρούς. Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται περίτρανα το μένος των Νεότουρκων εναντίον των Ελλήνων.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ανθρώπων που ξεριζώνονται από τους τόπους τους εξαιτίας πολέμων και διωγμών και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους σε διάφορα μέρη ανά την υφήλιο. Ας ευχηθούμε να έρθει κάποτε η στιγμή που θα εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα και θα μπορέσουν οι άνθρωποι να ζουν στον τόπο τους με ασφάλεια και ηρεμία.

« Παλιότερα άρθρα

Στοιχεία επικοινωνίας

1ο  Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

Διεύθυνση: Βόλου 4, Αλμυρός, 37100

Τηλέφωνο-Φαχ: 2422021701

mail:  <mail@1dim-almyr.mag.sch.gr>

 

Ιούλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων