Ομορφαίνουμε την αυλή του σχολείο μας,φυτεύοντας λουλούδια.

Flowers 2Πάντα τα λουλούδια ομορφαίνουν κάθε γωνιά που στολίζουν με τα ομορφα χρώματα τους και με το άρωμα τους ! Με τον ερχομό της άνοιξης όπως κάθε χρόνο ανανεόνουμε τα φυτά στις γλάστρες και τα παρτέρια μέσα κι έξω απο το σχολείο και πάντα με την πολύτιμη συνδρομή και συνεργασία των γονιών των μαθητών μας . Λουλούδιασε ο τόπος για μιά ακόμη φορά και συγχρόνως βοηθάμε τις μέλισσες να βρουν γύρη και άλλα έντομα καταφύγιο.

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και αναλαμβάνουν την φροντίδα των φυτών (πότισμα και καθάρισμα ),ενώ για το καλοκαίρι θα αναλάβουν επίσης το πότισμα με σειρά ,αφού το σχολείο μας ειναι γεμάτο δέντρα και λουλούδια και  το πότισμα λόγω ζέστης ειναι το πλέον απαραίτητο.

Επιμέλεια άρθρου : Μαγκιώση Άννα

Τραγουδώντας τον “Λάζαρο” στην πλατεία του χωριού

Πολιτιστικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με τον ερχομό του Πάσχα.

Tragoydontas ton LazaroΈνα ακόμη έθιμο Πασχαλινό είναι να τραγουδάνε τα κορίτσια κυρίως τον “Λάζαρο” η την Πέμπτη πριν το Σάββατο του Λαζάρου ή ανήμερα (το Σάββατο) γυρνώντας από σπίτι σε σπίτι και κρατώντας στολισμένα καλάθια. Και φυσικά οι οικοδέσποινες κερνούν γλυκίσματα αλλά και δίνουν αυγουλάκια για να βάψουν το Πάσχα!

Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια,

Ήρθε η Κυριακή που τρων’ τα ψάρια 

Που ’σουν Λάζαρε που ειν’ η φωνή σου

Που σε γύρευε η μάνα κι η αδελφή σου ….

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ριζαριού ξεχύθηκαν στους δρόμους και την πλατεία του χωριού και τραγούδησαν τον Λάζαρο ,όπως απαιτεί το έθιμο ,γέμισαν τον αέρα με τις φωνούλες τους και φυσικά πήραν και τα κεράσματά τους .

Επιμέλεια άρθρου : Mαγκιώση Άννα

Εκκλησιασμός του Νηπιαγωγείου εν όψει του Πάσχα !

Out door activitiesΤα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ριζαρείου συνοδευόμενα από τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς εκκλησιάστηκαν εν όψει του Πάσχα σε ειδική λειτουργία κατόπιν συνεννόησης με τον Πατήρ Ελευθέριο ,τον ιερέα του χωριού ,την Πέμπτη 10 Απριλίου 2025 και μετάλαβαν μετά τη θεία λειτουργία.

Ο πάτερ Ελευθέριος μίλησε στα παιδιά για τα πάθη του Χριστού και τους εξήγησε τι είναι μεταλαβιά, πως γίνεται και τι συμβολίζει. Επίσης μίλησε στα παιδιά για το αντίδωρο που παίρνουμε στο τέλος και τι συμβολίζει. Στο τέλος είπαμε όλοι μαζί το ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ και ο Πάτερ χάρισε μία εικόνα στο κάθε παιδάκι ,σα συμβολικό δώρο για τις μέρες που έρχονται.

Τα παιδιά έμαθαν για το επάγγελμα του ιερέα και του έκαναν αρκετές ερωτήσεις στις οποίες ο Πάτερ απάντησε με προθυμία. Έτσι συνδυάσαμε τη δραστηριότητα και με πιθανές μελλοντικές καριέρες STEM.

 

Eπιμέλεια άρθρου: Μαγκιώση Άννα