Συνδυασμός παράδοσης ,εθίμων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και STEM δραστηριοτήτων .
Πλησιάζοντας το Πάσχα τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο ζυμώνουν τα λαζαράκια ,ένα είδος ψωμιού σε ανθρώπινο σχήμα αφού θέλουμε με το ζυμαράκι μας να φτιάξουμε τον ΛΑΖΑΡΟ ,τον φίλο του Χριστού μας που αναστήθηκε. Συνήθως γίνεται το Μεγάλο Σάββατο και οι περισσότερες νοικοκυρές φτιάχνουν λαζαράκια στο σπιτικό τους. Γιατί? Γιατί είναι παράδοση αιώνων κι ένα θρησκευτικό ορθόδοξο έθιμο που ευτυχώς κάποιοι ακόμη το τηρούν. Έτσι κι εμείς με τη βοήθεια κάποιων γονέων φτιάξαμε το δικά μας ΄ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ’
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη αρκεί να ανακατέψεις αλεύρι ,μαγιά και νερό κι αφού αφήσουμε το μίγμα να φουσκώσει περίπου μια ώρα σε ζεστό μέρος, φτιάχνουμε με τη ζύμη μικρά ανθρωπάκια τυλιγμένα σε σπάργανα “Τα Λαζαράκια”, τα βαζουμε σε λαδωμένο ταψί και αφήνουμε περίπου μία ωρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν . Για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε λίγα γαρύφαλλα που θα τα προσθέσουμε πριν το ψήσιμο και αφού πλάσουμε το λαζαράκι μας.
Τα παιδιά χάρηκαν τη διαδικασία και θα πάρουν το λαζαράκι τους μαζί με το πασχαλινό καλαθάκι.
Επιμέλεια άρθρου : Mαγκιώση Άννα