Eπίσκεψη μηχανολόγου -μηχανικού στο Νηπιαγωγείο μας .

Διαφάνεια6 1Στα πλαισια της δράσης ” Experts go back to school” και κατόπιν πρόσκλησης της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Ριζαριού ,πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του μηχανολόγου -μηχανικού κ Αναγνώστου Νίκου στο Νηπιαγωγείο μας ,που  δέχτηκε με προθυμία την πρόσκληση μας να επισκεφτεί το σχολείο μας για να μας πει περισσότερα,την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024.

Ο κ Αναγνώστου ,υπεύθυνος των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής μας,κρατώντας την υπόσχεση που μας είχε δώσει όταν επισκεφτήκαμε κάποιες ημέρες πριν το γραφείο του, μας επισκέφτηκε και εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο στα παιδιά τι είναι τα λύματα  ,εξηγώντας τα στάδια καθαρισμού των λυμάτων και της μετατροπής τους σε καθαρό νερό και όχι μόνο. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών ,αφού του πήραν συνέντευξη με ερωτήσεις που είχαν ετοιμάσει την προηγούνενη ημερα ,τον περίμενε και μια έκπληξη !Μια μακέτα βιολογικού καθαρισμού .

Τα παιδιά με τη σειρά τους παρουσίασαν στο προαύλιο και μέσα στην καταπράσινη φύση την μακέτα που δημιουργήσαμε για το βιολογικό καθαρισμό, φτιαγμένη με φυσικό ή ανακυκλώσιμο υλικό με τα χεράκια τους κι εξηγησαν το σκεπτικό της δημιουργίας της μακέτας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών που μας ετοίμασαν ακόμη μία έκπληξη, ετοιμάζοντας πικ νικ κάτω απο το κιόσκι . Το τερπόν μετά του ωφελίμου!

Διαφάνεια12  Διαφάνεια8 1

Διαφάνεια2 Διαφάνεια4

Επιμέλεια άρθρου : Mαγκιώση Άννα