” Το συμβούλιο των ζώων του δάσους “

D12Με αφορμή τον ερχομό της άνοιξης συζητάμε με τα παιδιά τι γίναται στο δάσος όταν έρχεται η άνοιξη (ξυπούν τα ζωάκια απο χειμερία νάρκη ,ανθίζουν όμορφα λουλούδια και δέντρα κι όλα μοιάζουν χαρούμενα )

Τα παιδιά υποδύονται διαφορα ζωάκια του δάσους και παίζουμε ένα θεατρικό με τίτλο ” Το συμβούλιο των ζώων του δάσους ” και συζητούν πως επιλέγουν να είναι το δάσος τους και ποιός θα παραφυλάει μην πάρει φωτιά το δάσος .

Και τι θα πρέπει να κάνουν για να το κρατάνε καθαρό ,αφού είναι το σπίτι τους. Και φυσικά καταγράφουμε τις προτάσεις τους για να τις κρεμάσουμε στην είσοδο του δάσους.ώστε να τις βλέπουν όχι μόνο τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι.

Μέσα από το θεατρικό θέλαμε να περάσουμε μηνύματα για την προστασία του δάσους και να θυμηθουν τα παιδια τα ζωάκια που είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη.

Επιμέλεια άρθρου: Μαγκιώση Άννα

΄Αλλος για μαρουλοσαλάτα!

Καμαρώνοντας για τα λαχανικά μας απο τον σχολικό κήπο!

global project 12Αφού τα σπειραμε και τα φροντιοσαμε να μεγαλώσουν ήρθε η ώρα, να τα γευτούμε !Μιλάμε για τα κρεμμυδάκια και τα μαρουλάκια μας !

Βάλαμε και λίγο μαϊντανο αφού το ζητησαν τα παιδιά !Αλλος τα μάζεψε από τον κήπο ,άλλος τα ξέπλυνε καλά καλά (μαθαίνοντας και τον τρόπο χρήσης τους πριν φτάσουν στο πιάτο μας ) ,άλλος τα εκοψε κι αφού προσθεσαμε ξύδι ,λάδι και αλάτι είμασταν πλέον έτοιμοι να δοκιμάσουμε τη μαρουλοσαλάτα μας !

Διαδικασία που χάρηκαν ιδιαίτερα τα παιδιά ,μαθαίνοντας για την αξία των λαχανικών  και καμαρώνοντας για την τέχνη τους στην κηπουρική! Βέβαι ήταν και η ευκαιρία να μάθουμε και σύνθετες λέξεις και ποσότητες φτιάχνοντας τη σαλάτα μας ,αλλα και να γράψουμε τη συνταγή της!

Να τι μπορεί να κάνει μια γωνίτσα με λαχανικά στο σχολειό μας!

 

Επιμέλεια άρθρου : Mαγκιώση Άννα